Mire kell odafigyelned, ha iPhone tokot szeretnél vásárolni?

2021.01.19| (x)
Címkék:

iPhone

,

tok

,

vásárlás


Az iPhone az okostelefonok királya, mely a megfelelő védelem mellett hosszú évekig képes megőrizni értékét. Megmutatjuk, hogyan válassz

Sokszor, sok felhasználótól hallottuk már, hogy az iPhone jóval több, mint egyszerű okostelefon. Magasan megbízható készülék és egyfajta státusszimbólum is egyben, mely használtan is jóval értékállóbb, mint az átlagos Android rendszerrel üzemelő telefonok.

Éppen ezért fontos, hogy iPhone tulajdonosként készüléked minden körülmények közt megfelelő védelemben részesüljön. Az első lépést a tökéletes biztonság felé pedig a tökéletes telefontok kiválasztása jelenti.

De mik is azok a szempontok, melyek alapján megtalálhatod az iPhone-odhoz leginkább illő telefontokot? Ebben a cikkben azokat a fontos szempontokat gyűjtöttük össze, melyek a Te számodra is megkönnyítik a döntést!

Nem mindegy, milyen modellel lapul a zsebünkben

Az első és egyben legfontosabb szempont a tökéletes iPhone tok kiválasztása során nem más, mint telefonunk pontos típusának ismerete. Ma már ugyanis a régebbi típusokat is számításba véve rengeteg iPhone modell kapható a piacon, a védelmükhöz szükséges tokok paraméterei pedig eltérőek.

Sőt, a fontos tulajdonságok akár szérián belül is változóak lehetnek, hiszen a méretet tekintve például egyáltalán nem mindegy, hogy például iPhone 12 vagy iPhone 12 Mini készülék az, ami a zsebünkben lapul.

Mire kell odafigyelned, ha iPhone tokot szeretnél vásárolni?

A stílus fontos, azonban nem minden

Ha mobiltelefon tok vásárlására kerül a sor, elsődleges szempontként sokan a megjelenést tartják szem előtt. A kiválasztott kellék legyen tetszetős és illeszkedjen személyiségünkhöz.

Ennek érdekében ma már rengeteg stílus, szín és forma közül válogathatunk. Szinte nincs olyan stílus, melyhez egy jól megválasztott tok segítségével ne tudnánk iPhone-unk külsejét hatékonyan hozzáigazítani.

Fontos azonban, hogy a stílusos megjelenés mellett mindig tartsuk szem előtt a telefontok elsődleges funkcióját, ami nem más, mint a készülék védelme.

Gondoljunk arra, a hétköznapok során mennyire tesszük ki iPhone-unkat veszélyeknek. Milyen nagy az esélye annak, hogy kiesik a zsebünkből, leejtjük vagy esetleg leöntjük valamivel?

Ha alapvetően nem is vagyunk ügyetlenek, balesetek bármikor, bárkivel történhetnek, így figyeljünk arra, hogy az általunk választott megoldás egyszerre legyen stílusos, ámde minőségi is. És ne csak az ízlésünkhöz, de az életstílusunkhoz, munkánkhoz és hétköznapjainkhoz egyaránt illeszkedjen.

Ne az ár legyen a döntő szempont

A telefontokot sokan másodlagos dolognak, afféle szükséges rossznak tartják. Éppen ezért igyekeznek a vásárlást a lehető legolcsóbban megúszni, és az 1-2 ezer forintos, gyenge minőségű műanyag tokok mellett döntenek. Ez a fajta gondolkodás azonban az esetek többségében a minőség rovására megy.

Egy gyenge minőségű telefontok pedig sosem kínál olyan mértékű védelmet, mint egy prémium kategóriás, megbízható gyártótól származó alternatíva.

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

Ha tehát iPhone tokot vásárolsz, megéri néhány száz vagy ezer forinttal többet fizetned egy jó minőségű darabért. Hiszen gondolj csak bele: telefonod olyan készülék, melyre, ha megfelelő módon vigyázol, használtan is hosszú évekig képes megtartani értékét.

Éppen ezért nyilván Te sem szeretnéd azt, hogy újonnan vásárolt készüléked épp egy gyenge minőségű toknak köszönhetően szenvedjen olyan sérülést, mely egy jobb minőségű megoldással könnyedén megelőzhető lett volna?

Milyen szintű védelemre lesz szükség?

A tökéletes telefontok kiválasztása során az elsődleges szempont a készülék fizikai védelme. Annak érdekében pedig, hogy iPhone-odnak soha ne essen bántódása, tudnod kell, mitől is akarod pontosan megvédeni.

Ha telefonunkkal alapvetően óvatosan bánunk és nem tartunk attól, hogy komolyabb sérülés érheti, valószínűleg elég lesz egy karcálló tokra befizetnünk. Jó döntés lehet például egy rugalmas és könnyű szilikon tok, mely az védelem mellett a készülék méretét és súlyát sem növeli drasztikusan.

Abban az esetben azonban, ha munkánkból vagy hobbinkból adódóan extra biztonságra van szükségünk, érdemes vaskosabb, robosztusabb megoldást választanunk, melyet az ütésálló tokok formájában találhatunk meg.

Ezek a kiegészítők anyaghasználatuknak és megemelt peremüknek köszönhetően is hatékonyabb védelmet kínálnak iPhone-odnak, még abban az esetben is, ha a készüléket magasból ejtenéd le vagy nagyobb ütés érné.

A szilikon és a minőségi műanyag legfontosabb tulajdonságait egyesítő hybrid tokok legfőbb jellemzője például, hogy a kisebb ütések és karcolások mellett a komolyabb sérüléstől is képesek megvédeni a telefont. A legkomolyabb tokok pedig nem csak a fizikai amortizáció, de a por és a víz ellen is képesek megóvni szeretett iPhone-odat.

Legyen strapabíró, ámde kényelmes

Az Apple az iPhone újabb modelljeinek tervezése során arra törekedett, hogy minél vékonyabb, elegánsabb készülékeket tegyenek az asztalra. Az eredmény valóban lenyűgöző, azonban a kecses forma a nagyobb sérülékenységgel is együtt jár.

Nagy a veszélye például annak, hogy a formatervezés miatt a telefon könnyen kicsúszik a kezünkből. Ezt a szempontot pedig a tökéletes tok utáni kutatás során is érdemes figyelembe vennünk.

Lehetőleg válasszunk olyan megoldást, mely egyszerre teszi biztonságossá és kényelmessé is a készülék használatát.

A vékonyabb, fényes műanyagból készült tokok csúszósak lehetnek, míg a túlzottan vastag tokok kényelmetlenné tehetik a telefonálást. A tökéletes felhasználói élmény és a maximális biztonságérzet érdekében mindig válasszunk olyan alternatívát, mely tökéletesen illeszkedik a kezünkbe, formája pedig nem zavar minket a készülék használata közben.

 

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei