Milyen lett az új HTC Sense 5.0?

2013.02.20| Engadget
Címkék:

HTC Sense 5.0

,

HTC One


Tegnap este hivatalosan is bemutatkozott a HTC One, a tajvaniak idei csúcsmobilja. Az új telefonhoz friss rendszer és megújult kezelőfelület is tartozik.

Tegnap este hivatalosan is bemutatkozott a HTC One, a tajvaniak idei csúcsmobilja. Az új telefonhoz friss rendszer és megújult kezelőfelület is tartozik. A Sense 5 radikális update-et jelent, egyszerűbb vonalakat, ikonokat és összességében minimalistább megjelenést kapott. A közösségi oldalakon – Twitter, LinkedIn, Flickr, Facebook, RSS feedek, stb. – lévő híreket összegyűjtő HTC BlinkFeed egy új app, gyakorlatilag a hírfolyamokat jeleníti meg, míg a HTC Zoe-val fotókat és videókat tölthetnek fel a userek. Említést érdemel még a HTC-sek által imádott időjárás és óra widget, amely szintén minimalista lett, így többek szerint immár szinte semmiben sem különbözik a Sense az egyéb launcherektől. Az alkalmazás váltó a home gomb kétszeri megnyomásával hozható elő, ám nem a régi, 3D-s felület fogad sok-sok kártya-szerű app-előnézettel, hanem mindössze az utolsó kilencet jeleníti meg. Érdekes, hogy gyárilag csak két panelt kap a felhasználó, ebből az egyik a megszokott, klasszikus home screen, a másik pedig a már említett BlinkFeed. ez nem véletlen, a tajvani gyártó kutatásai szerint a felhasználók nyolcvan százaléka három vagy kevesebb főképernyőt használ, harmincöt százalék pedig egyetlen oldalon is elér minden, számára fontos alkalmazást és widgetet.


A HTC Sense 5.0 további újítása a Roboto betűtípus, valamint az egyszerűbb virtuális bilelntyűzet, amelynél kisebb kihasználatlan helyek találhatók a gombok között. Szintén megvátlozott a zenelejátszó, a vizualizáció és a dalszöveg megjelenítése. A HTC Sync Manager segítségével immár nem csak Bluetooth-on küldhetők át az iOS kontaktok, naptárbejegyzések, képek, stb. Összességét tekintve tényleg az alapoktól írták újra a Sense kezelőfelületet és igazán jó munkát végeztek a fejlesztők.

Milyen lett az új HTC Sense 5.0?

Milyen lett az új HTC Sense 5.0?A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Okosóra vagy okoskarkötő! Sorra jelennek meg a kezünkre való okoseszközök! Önnek van/lesz?


igen, van okosórám
igen, van okoskarkötőm
tervezek okosórát venni
tervezek okoskarkötőt venni
nincs rá szükségemKorábbi szavazások eredményei