Milyen az ideális kutyaágy kedvencünk számára?

2024.01.12
Címkék:

Minden gazdi tisztában van vele, hogy a kutyaágy jóval többet jelent a kedvenceknek, hiszen nemcsak alapvető rendeltetését tölti be, hanem magában hordozza az “otthon miliőjét”, ez pedig előnyös lehet, ha idegen környezetben szeretnénk kicsit megnyugtatni állatunkat.

Kutyaágy típusok – hogyan érdemes választani?

 

Amint körülnézünk a Grandopet.hu kutyaágy kínálatában, láthatjuk, hogy bőséges a felhozatal, peremes párnázott, kerek, szögletes, kosárka, bújóka, memóriahabos matrac, mini kanapé és még sorolhatnánk. A hatalmas választékból megtalálni a kutyus számára a legjobbat, nem olyan egyszerű, de néhány szempontot átgondolva máris leszűkíthető a kör. 

 

Tegyük fel az alábbi kérdéseket: kistestű vagy nagyobb termetű ebnek keresünk fekhelyet? Kölyök, felnőtt vagy idős állatról van szó? Mennyire aktív, milyen a jelleme? Hosszú vagy rövid szőrű kedvencünk? Noha furcsának tűnhet, de ez utóbbi is lényeges szempont, hiszen a vedlés időszakában a kutyaágy tisztán tartásáról, “szőrmentesítéséről” is gondoskodnunk kell. 

 

Ilyen esetekre a legjobb egy könnyen mosható kivitel, akár huzattal rendelkező változat, vagy például egy kosárka, amelybe egy párnát is tehetünk. A fonott kosár nem vonzza a szőröket, kevésbé tapadnak meg rajta, így csupán a párna tisztítását kell megoldanunk. 

Milyen az ideális kutyaágy kedvencünk számára?

Speciális esetekre

 

Talán a legkönnyebb egy kölyök számára kiválasztani az ideális kutyaágyat, mivel ebben a korban különösen érdeklődőek és játékosak, hatalmas öröm lehet egy bújóka, amely nemcsak alvóhelyként, hanem játszókuckóként is funkcionálhat. 

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

 

Bármilyen szomorú is, szeretett kedvencünk is megöregszik egyszer, de sajnos előfordulhat olykor egy-egy súlyosabb betegség is, az efféle helyzetekben elsődleges, hogy még kényelmesebb pihenőhelyet biztosítsunk számára. Jó szolgálatot tehet egy memóriahabos matrac, amelyet elláthatunk vízhatlan lepedővel is, hogy a “balesetek” során csak a lepedőt kelljen kimosni. 

 

Elérhetünk hipoallergén anyagokból készült kutyaágyat is, de speciális ortopédiai problémák esetére is bőven akad választási lehetőség. Vegyük tehát figyelembe kedvencünk egészségi állapotát, és aszerint döntsünk a megfelelő termék mellett.

 

Amennyiben állatunk allergiás a porra ideális választás lehet egy műanyag fekhely is, ezt a legkönnyebb tisztítani, elegendő csupán egy nedves ronggyal áttörölni kétnaponta. Kibélelhetjük pléddel, antiallergén párnával. Nem szabad megfeledkeznünk a nyári meleg időszakról sem, ilyenkor egy hűsítő matrac nagyon hasznos lehet, hogy könnyebben átvészelje a kánikulát.

 

Alvóhely és biztonságos “kuckó”

 

Bundás barátunk számára a kutyaágy nemcsak egy fekhely, ahol pihenhet, hanem egy menedéket, biztonságot nyújtó kis “zug” is, ami az ő területe. Az állatok hasonlóképpen ragaszkodnak a tárgyaikhoz, mint mi emberek, szeretik őket, nyugtatólag hatnak rájuk például stresszhelyzetben. Ami ismerős, aminek “otthon illata” van, az segíthet az utazások idején is.

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei