Milyen anyagú telefontok a befutó? – I. rész

2022.10.13
Címkék:

Még mielőtt megtalálnánk azt a győztes alapanyagot, ami verhetetlen, bírja a gyűrődést és még jól is mutat, előbb célszerű tisztázni, hogy mik az egyéni elvárások.

Mert nem mindenkinek releváns az ütésvédelem a mobilja esetében. Hogy egy ide passzoló példával éljünk, akik Caterpillar telefonnal rendelkeznek, nem különösebben kívánnak költeni egyéb, extra védelemre. Hogy miért? Azért, mert ez a típusú mobil mindent élből tud, ami biztonságtechnika szempontjából érdemleges. Ugyanakkor a többi okos kütyü esetében nagyon is mérvadó lehet a minél nagyobb fokú biztonság borítékolása.

Milyen anyagú telefontok a befutó? – I. rész

Miről árulkodik a tok anyaga?

telefontok számtalan anyagból készülhet. Az egyik legtöbbek által ismert típus a szilikon, amit általában hátsó tokokhoz és hátlapokhoz használnak. Hajlékony, rugalmas, ezért aztán hatásosan képes elnyelni az esés közben keletkező energiát, valamint a kopással is szembeszáll. De természetesen ez a fajta sem mindenható, lévén hátránya, hogy viszonylag gyorsan elveszíti a szavatosságát, azaz elhasználódik, miközben a telefon előlapja számára semmiféle védelmet nem biztosít.

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

Amit még érdemes ezen a ponton megemlíteni, hogy a gyártók elképesztő kreativitásról tesznek tanúbizonyságot, hiszen a kategória tagjai olyan sokszínűek a szó szoros és átvitt értelmében egyaránt, hogy a leírásukra aligha elegendőek a szavak. Szóval annak a veszélye nem áll fenn, hogy esetleg nincs választék, amiből aztán nyugodt szívvel lehetne dönteni.

Mi van akkor, ha fő az elegancia?

Akkor bizony a bőrből készült tokoké a főszerep. A bőr, mint alapanyag, egyértelműen az elegancia megtestesítője. Ha kellően vastag a tok, azaz megfelelő mennyiségű bőr felhasználásával készült, akkor bizony nem kismértékű védelmet képes biztosítani a készülék számára. Természetesen, ahogy egy bőrcipő vagy bőrpénztárca sem bírja a konkrét, éles fizikai, mechanikai behatásokat, úgy a bőr tok sem arról híres, hogy mondjuk késsel karcolgatható negatív következmény nélkül. Ez tény! Ahogy vízben sem érdemes áztatni, bár ez ugye a telefonok többségéről is elmondható. De összességében úgy kínál eleganciát, hogy közben ellenállóság terén is jól teljesít!

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei