Mik azok a hidraulikus présszerszámok?

2023.07.11
Címkék:

Bár a legtöbben értünk az alapvető villanyszerelési eszközökhöz, azért a hidraulikus présszerszámokról talán még csak kevesen hallottak.

Ezek olyan kellékek, amelyek formálására, hajlítására, nyomására, esetleg vágására hidraulikus erőt használnak fel. 

 

A legtöbb esetben ipari környezetben alkalmazzák őket, hiszen itt gyakran van szükség arra, hogy nagy erőhatásokkal dolgozzanak. Ebben a cikkben eláruljuk, hogy mit érdemes tudni róluk. 

 

A hidraulikus présszerszámok jellemzői

 

Az Elektrikstore.hu hidraulikus présszerszámai hidraulikus erőt használnak fel, bár a kézi működtetéshez már egyértelműen szükség van az emberi erőre is. Ezek az eszközök a villamosságban számtalan célra felhasználhatóak. 

 

Az egyik gyakori feladat, ahol szükség lehet rá, az a kábelvágás és kábelcsupaszítás. A hidraulikus présszerszámok alkalmasak arra, hogy kábeleket vágjanak, kábelvégeket csupaszítsanak. Ez főként akkor fontos, ha erősáramú kábeleket vagy vezetékeket kell telepíteni, amikor bizony lényeges szempont a pontos és megbízható csatlakozás. 

Mik azok a hidraulikus présszerszámok?

Egy másik munkafolyamatban is gyakran előkerül, hiszen a szerszám kiválóan alkalmas vezetékek, csatlakozók, valamint terminálok krimpelésére. Ez a folyamat biztosítja a megbízható elektromos kapcsolatot a csatlakozók, valamint a vezetékek között. Nem véletlen tehát, hogy ma már szinte minden villamosságban dolgozó szakembernek van legalább egy hidraulikus présszerszáma, még ha az kézi működtetésű változat is. 

 

Hol alkalmazzák még?

 

Nagyon nagy szükség lehet az eszközre húzás és préselés során, hiszen a kellék ezekre is kiválóan alkalmas. Alkalmazható többek között villamos alkatrészek, rögzítők, csavarok, illetve egyéb elemek erőteljes összenyomására, illetve rögzítésére. Itt jön szóba még egy terület, ez pedig a törésgátlás és rögzítés. A présszerszámok segítségével ugyanis biztosítható a villamos rendszerekben a rögzítés és a törésgátlás. Kiváló megoldás a vezetékvezetők rögzítésére, valamint a távtartók biztonságos telepítésére egyaránt. 

 

Használatukhoz először ki kell választani a megfelelő típust, hiszen ezeknek számtalan fajtája és mérete van, legyen szó C120F, C130L, D31, D51, D52F, valamint KHP verziókról egyaránt. Mindig győződjünk meg arról, hogy a vezetékek áramtalanítva vannak-e, csak és kizárólag ezt követően álljunk neki a munkának. 

 

Kik használhatják az eszközt?

 

Mindenképpen ki kell emelni, hogy bár a kézi működtetésű hidraulikus présszerszámok önmagukban nem veszélyesek, használatunk előtt nem árt egy kis ismeretre szert tenni. A legjobb mindenképpen az, ha probléma esetén szakemberhez fordulunk, aki tisztában van azzal, hogyan tud vele megfelelő biztonsággal dolgozni. Mindig kövessük a gyártó utasításait, illetve a megfelelő biztonsági előírásokat.

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei