Mi mindenre jó a C-vitamin a bőrápolásban?

2024.04.23
Címkék:

A C-vitamin ma már mindenki számára jól ismert hatóanyag, talán az egyik olyan vitamin, amit mindenki fogyaszt kapszulaként is az élete során, és amelynek fontos szerepe van abban, hogy megőrizzük az egészségünket.

Kívülről, a bőrre kenve is hatásos!

 

De nemcsak belsőleg képes támogatni szervezetünket, hanem külsőleg is hasznosnak bizonyul. A SzépségCenter szérum kínálatában számos terméknek fontos alkotóeleme. Nézzük meg, hogy miért!

 

A C-vitamin pozitívuma

 

Bőrápolóként a C-vitamin támogat bennünket az öregedés jeleinek csökkentésében, valamint a feszes és hidratált bőr megteremtésében. 

Mi mindenre jó a C-vitamin a bőrápolásban?

Hogyan lassíthatjuk az öregedési folyamatokat vele?

 

Az egyik lényeges vonása e tekintetben az, hogy a szabad gyökök kedvezőtlen hatásaival szemben nagyon hatásos, így az UV-sugárzás látható jeleit is segít mérsékelni. De légszennyezett környezetben élve, például nagyvárosban, illetve rendszeresen dohányozva is képes lassítani az öregedést.

 

Szintén fontos, hogy serkenti a kollagénszintézist, ezáltal pedig hozzájárul a feszes, fiatalos bőrkép kialakításához, illetve megőrzéséhez. A harmadik jellemző, ami jó hatással van az öregedés elleni harc szempontjából, az a pigmentfoltok halványítása, valamint az értágulatok csökkentése. 

 

Milyen termékekre essen a választásunk?

 

Az eddigiek alapján nem csoda, hogy kifejezetten népszerűnek számítanak a C-vitaminos kozmetikumok. Azt azonban érdemes tudni, hogy a készítményekben többféle típusú C-vitamin kivonattal fogunk találkozni.  Ezek közül mi most 3 félét fogunk kiemelni.

 

Az egyik az L-AA azaz L-aszkorbinsav, alkalmazásának egyetlen nehézsége, hogy a környezeti hatások kedvezőtlenül befolyásolják, ezért az ilyen termék mindig sötét, barna üvegben található. Nagyjából három hónapig tudjuk alkalmazni, mielőtt tönkremenne, aminek az a jele, hogy a színe barna, illetve vörös árnyalatot kap a jól megszokotthoz képest. Míg kicsit sárgás színt kapva még nyugodtan használhatjuk, ha ennél sötétebbé válik, akkor jobb, ha elbúcsúzunk tőle.

 

A technológiai fejlődés ezen a területen is folyamatos, ennek köszönhetően adta magát a lehetőség, hogy megpróbálják az előnyöket megtartani, míg a hátrányokat mérsékelni.

 

A MAP foszfáttal és magnéziummal gazdagított C-vitamin kivonat, ami stabilabb anyagot hoz létre, így a fényre, illetve hőmérsékletre való érzékenysége megszűnik. Ez tűnhet talán a jolly jokernek, de ezt megítélni nem is olyan egyszerű, ugyanis cserébe kicsit kevésbé hatékony ez a típusú termék, mint az előző. Mindenkinek magának kell eldöntenie azt, hogy melyik vonás a fontosabb.

 

Egy harmadik opció is kínálkozik, az Ascorbyl Glucoside, ami glükózzal kombinált C-vitamin kivonatot takar. Ennek nagyon jó a felszívódása, majdnem pontosan ugyanannyira eredményes, mint a legelsőként említett változat. Képes minden előnyt biztosítani, amit tud ez a vitamin, miközben nem károsítják a kívülről érkező hatások, ezért kevésbé sérülékeny.

 

A C-vitamin tehát egy olyan alkotóeleme bármely kozmetikumoknak, amely valóban hatásosan teszi egészségesen ragyogóvá és fiatalossá a bőrünket.

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

2024.05.03
| PhoneArena
Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei