Mi legyen egy árajánlatkérésben, ha költözni szeretnénk?

2024.01.12
Címkék:

Nyilvánvaló, hogy költözéskor a legjobb ár-érték arányú ajánlatot keressük, azonban nem egyszerű megtalálni azt a céget, ami egyszerre olcsó, gyors és megbízható.

Nem vállalkozunk azonban lehetetlen küldetésre, hiszen némi utánajárással megtalálhatjuk a számunkra ideális vállalkozást, azonban ehhez már az árajánlat kérésekor érdemes az összes paramétert feltüntetni. Ha így teszünk, akkor nem lesznek váratlan tételek a végszámlán, és elégedetten dőlhetünk hátra az új lakásunkban.

 

Össze lehet-e hasonlítani az egyes cégek árait?

 

Azt kell, hogy mondjuk, hogy ez nem éppen egy egyszerű feladat. A költöztetés árak ugyanis nagyon sok mindentől függnek, mondta el a Promove szakértője. Egyes vállalkozások óradíjas számlázást alkalmaznak, mások kilométerdíjban számolnak, de vannak, akik ezt a kettőt kombinálják, esetleg fix kiszállási díjuk van, amelyre óradíjat vagy kilométerdíjat tesznek rá. Azonban bármelyik változatot is alkalmazzák, az árajánlatkérés során mindig fogunk kapni egy megközelítő ajánlatot, amely már csak kismértékben szokott módosulni, így az árak összehasonlítása végső módon mégiscsak lehetséges.

Mi legyen egy árajánlatkérésben, ha költözni szeretnénk?

Mi kerüljön bele az árajánlatkérésbe?

 

Ahhoz, hogy releváns árajánlatot kapjuk, mindenképpen az összes lényeges paramétert fel kell tüntetnünk a költözésünkkel kapcsolatban. Lényeges, hogy jelenleg mekkora az a lakás, amiből ki kell pakolni, ezért ennek a méretét mindig írjuk meg. Ez ugyanis már valamennyire képet ad a szállítandó dolgok mennyiségéről, hiszen nem mindegy, hogy egy 35 négyzetméteres lakásról van szó, vagy egy 250 négyzetméteres családi házról.

 

Milyen bútorok fognak költözni?

 

A legjobb, ha tételesen összeírjuk, hogy milyen bútoraink vannak, ebbe kerüljön bele minden szekrény, kisbútor, fekvőbútor, ülőgarnitúra. Ezenkívül írjuk össze a háztartási gépeket, de itt is jelezzük, ha valamelyik extra méretű, például, ha egy amerikai típusú hűtőről van szó. Becsüljük meg a dobozok és a zsákok számát is, érdemes inkább többet írni, mint kevesebbet.

 

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

A különleges bánásmódot igénylő dolgok

 

Az árajánlatba kerüljön bele, ha valamilyen extrán igényes dolgot is szeretnénk szállíttatni, például festményeket, törékeny műtárgyakat, hiszen ezekre külön is oda kell majd figyelni. Ezek csomagolása sem lényegtelen, mivel a rázkódás és hordozás közben is extra bánásmódot igényelnek.

 

A helyszíni adottságok leírása

 

Írjuk le azt, ha emeletről kell pakolni, parkolási nehézségek vannak, szűkek a folyosók vagy nincs lift, mivel ez is befolyásolhatja a végső árat, amit kapunk.

 

Kit válasszunk?

 

Nagyon fontos, hogy semmiképpen se csupán a megadott árak alapján történjen a kiválasztás, hanem más fontos szempontot is vegyünk figyelembe, például a referenciákat, a megbízhatóságot, a több éves tapasztalatot, illetve a professzionalitást, melyet az autópark és a diszpécserszolgálat is jelez a számunkra.

 

Az árajánlatok összevetése után a fenti szempontok mérlegelésével biztosan meg fogja találni az ideális költöztető vállalkozást.

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei