Mi alapján válasszunk fűmagot?

2024.04.22
Címkék:

Egy szép, dús, zöldellő gyep bármelyik kertből varázslatos kis birodalmat teremthet, amin szívesen legeltetjük a szemünket.

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

Cikkünkben bemutatjuk, mi a különbség a különböző fűmagok között, amelyeket megfelelően használva nekünk is filmbeillő kertünk lehet. 

 

A fűmagok szerepe

 

Ha szeretnénk, hogy zöld területeink egészségesen és megnyerően nézzenek ki, érdemes beszerezni és elvetni egy jó minőségű fűmagkeveréket. A Szentiváni Kertcentrum weboldalán elérhető fűmagok között több márka és típus is elérhető, így minden felhasználó megtalálhatja a számára legideálisabb terméket. 

 

A magok az elvetést és rendszeres öntözést követően kétségkívül emelni fogják a kert pompáját, hiszen egy szikrázóan zöld gyeptől az egész terület jobb összhatást fog kapni. Érdemes azonban mindig minőségi terméket választani, részesítsük előnyben az elismert márkákat, illetve a másoknál már bevált típusokat. 

Mi alapján válasszunk fűmagot?

Hogyan válasszunk fűmagot?

 

Nem elég azonban a beszerzéskor a márka és a minőség felől megbizonyosodni, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy milyen tulajdonságokkal bír a terület, amit füvesíteni tervezünk. A napsütéses órák száma, a csapadék, illetve az igénybevétel is fontos szempont lehet a választáskor. Ezek megállapításához használhatunk különféle digitális eszközöket, például hőmérőt, csapadékmérőt. 

 

Először is fontos értékelnünk mind otthonunk talaját, mind pedig az éghajlatot. Léteznek például olyan típusú fűmagok, amelyek kevesebb napfénnyel, vagy csapadékkal is beérik. Ezt követően gondoljuk át, pontosan milyen célt is szolgál majd a magból kialakult gyep. Egyes fűmagok például kifejezetten díszgyepek kialakítására szolgálnak, mások pedig sportolásra alkalmas körülményeket teremtenek. 

 

Ne feledjük, a lehetőségek listája ma már igen hosszú, így érdemes alaposan szétnézni a választék között, mielőtt döntésre jutnánk. Előfordulhat, hogy a saját, vagy kertünk speciális igényeire szabott termék is van már a piacon, amivel hatékonyabban tudunk szép gyepet kialakítani. 

 

A fűmag felhasználása

 

Sokan nem is gondolnák, de a ma kapható fűmagok alkalmazása már igen egyszerű, így azok is könnyedén meg tudják oldani ezt a feladatot, akiknek nincs előzetes tapasztala a kertészkedésben. Fontos, hogy minden esetben olvassuk és, és tartsuk be a fűmag leírásán található útmutatót, hiszen minden terméknek lehetnek sajátosságai. 

 

Maga az alkalmazás igen egyszerű, hiszen egyszerűen csak el kell oszlatnunk a vetéshez a magokat a kijelölt területen, majd pedig eszközölni egy alapos öntözést. A fűmagkeverékhez csatolt leírásban részletesen megismerkedhetünk a lépésekkel, ezenfelül azt is megtudhatjuk, milyen gyakran öntözzük a későbbiekben a gyepet, illetve hogy mikor keríthetünk sort az első fűnyírásra. 

 

A megfelelő fűmag, illetve a kellő odafigyelés segíthet bennünket abban, hogy egy lépéssel közelebb kerüljünk álmaink kertjének megteremtéséhez. Bizonyosodjunk meg róla, hogy a céljainkhoz és kertünk tulajdonságaihoz illő terméket választunk, ezt követően pedig nem maradhat el a szép eredmény. 

 

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

2024.05.03
| PhoneArena
Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei