Mi a Ripple (XRP) vásárlás menete?

2022.11.08
Címkék:

A Ripple-t a San Francisco-i székhelyű Ripple Labs Inc. indította el 2012-ben.

A rendszer szíve a Ripple blokklánc, az XRPL, amely egy egyedülálló Proof of History konszenzusmechanizmusra támaszkodik a tranzakciók érvényesítéséhez.

Mi a Ripple (XRP) vásárlás menete?

Az XRPL az, ami lehetővé teszi a Ripple-tranzakciók érvényesítését átlagosan három-öt másodperc alatt. Az XRPL másodpercenként akár 1500 tranzakciót is skálázhat — ez 100-szor több, mint az Ethereum esetében. 

A tranzakciónkénti átlagos költség mindössze 0,0002 euró. 

A PoH konszenzusmechanizmus pedig a Proof of Work blokkláncok, például a Bitcoin és az Ethereum által felhasznált elektromosságnak csak egy kis töredékét fogyasztja. 

A Ripple Labs szerint a Ripple egy valós idejű bruttó elszámolási rendszer, valutaváltó és átutalási hálózat.

Ez az utolsó mondat árul el a legtöbbet a projektről. A Ripple a nemzetközi átutalások platformjaként indult.

Az átutalásokról

Nap mint nap emberek ezrei hagyják el családjukat, hogy gazdagabb országokban keressenek munkát. Azt ígérik, hogy hazaküldik a pénzt, ha munkát találnak.

Az általuk hazaküldött pénzt a pénzügyi világban átutalásnak nevezik.

Az ilyen átutalások nagy üzletet jelentenek. A piackutatók szerint a globális átutalások összege 2020-ban 669,7 milliárd eurót tett ki. A piac 2030-ra várhatóan 1,17 billió euróra fog nőni.

A fiat világban az átutalásokat bankok és pénzátutalási szolgáltatások, például a Western Union kezeli. Az átutalások lassúak, drágák vagy mindkettő.

Mi a Ripple (XRP) vásárlás menete?

A Ripple egy vonzó alternatíva, amely gyakorlatilag ingyenesen támogatja az azonnali átutalásokat. A Ripple elfogadja a helyi valutát, átkonvertálja XRP-re, nemzetközi szinten továbbítja, majd a címzett helyi valutájára váltja a kifizetéshez — és mindezt másodpercek alatt.

Nem telt el sok idő, és a nagynevű pénzátutalási vállalatok és valutaátutalási szolgáltatók érdeklődni kezdtek, hogyan cserélhetnék le a lassú és drága nemzetközi hálózataikat az XRPL-re. Ezek a vállalatok ma a Ripple legnagyobb ügyfelei. Bankok, takarékszövetkezetek és nemzetközi vállalatok használják a Ripple technológiáját a pénzeszközök gyors és olcsó, határokon átnyúló mozgatására.

Az XRP kriptovaluta központi helyet foglal el a Ripple üzleti modelljében, mert az ultragyors XRPL blokkláncon fut, lehetővé téve a tranzakciók másodpercek alatt történő rendezését, függetlenül attól, hogy hány nemzetközi határt léptek át az út során. 

Manapság több tucat alkalmazásfejlesztő célozza az XRPL platformot — akár a nyilvános blokkláncot, akár az XRPL nyílt forráskódján alapuló privát blokkláncokat — hogy decentralizált pénzügyi alkalmazásokat és más olyan alkalmazásokat hozzanak létre, amelyek kihasználják az azonnali tranzakciók és az alacsony díjak előnyeit.

Hatékonysága és a magas szintű fejlesztési eszközök támogatása miatt a Ripple a blokklánc-alapú alkalmazások platformjaként az Ethereum riválisává vált. A Ripple különösen erős a decentralizált pénzügyek, vagyis a DeFi területén.

Ez viszont vonzóvá tette a Ripple-t a befektetők számára, különösen azok számára, akik úgy vélik, hogy a blokklánc technológia kulcsfontosságú technikai szerepet fog játszani a Web3 ökoszisztémában.

Íme egy gyors áttekintés és néhány tipp arról, hogy hol és hogyan vásároljunk Ripple-t (XRP).

Hol vásároljunk Ripple-t (XRP)?

Rengeteg kriptovaluta tőzsde és más platform ad el örömmel Ripple érméket a vásárlóknak és befektetőknek. A Ripple vásárlás mikéntjének megtervezésében sajnos éppen az érmevásárlást kínáló lehetőségek e magas száma miatt bizonyul a platform kiválasztása az egyik legnehezebb és egyben legfontosabb feladatnak.

A legtöbb tőzsde — különösen a decentralizált tőzsdék, vagy DEX-ek, amelyek az elmúlt egy-két évben olyan nagy figyelmet kaptak a kriptoközösségben — ugyanazt a viszonylag szűk közönséget szolgálja ki, amely többnyire olyan tapasztalt kriptovásárlókból és technológiai szakértőkből áll, akik számára nem okoz gondot egy hideg pénztárca használata a láncon kívüli tároláshoz, sem a hexadecimális kriptográfiai kulcsok biztosítása vagy a blokklánc hálózattal való közvetlen interakció.

Az idő múlásával egyre több új befektető és új kriptotulajdonos érdeklődik az XRP és más kriptovaluták vásárlása iránt. A csak szakértőknek szóló platformok nem biztosítják azt a biztonságot, eszközkészletet és segítséget, ami lehetővé tenné ezeknek a felhasználóknak a sikeres befektetést. A platformok nagyszerű megoldást jelentenek a számítástechnika- és a blokklánc szakértők számára. Nagyszerű megoldás a digitális bennfenteseknek. De ami minket azaz a többséget illeti? Nem annyira.

A legtöbb felhasználó számára nem egy DEX jelenti a legjobb választ arra a kérdésre, hogy hol lehet Ripple-t vásárolni. Ha nem a Python az anyanyelved, akkor jobban jársz, ha létrehozol egy fiókot egy olyan letétkezelő kriptoplatformon, mint a Kriptomat. 

 

A letétkezelő platformok használata egyszerű. Biztosítják az aktuális Ripple árfolyamot és a vásárlás lehetőségét. Ha új vagy a blokkláncok világában, és XRP érméket szeretnél vásárolni, a Kriptomat egy remek választás.

Gyorsan észre fogod venni, hogy egy fiók létrehozása kicsit bonyolultabb, mint a felhasználónév és a jelszó megadása. 

Ha egy kriptotőzsde megköveteli tőled a személyazonosságod igazolását egy kormány által kiállított személyi igazolvány, útlevél vagy vezetői engedély elektronikus másolatának benyújtásával, az minden bizonnyal azt jelenti, hogy az illető tőzsde jó hírű és tisztességes. Ezeket az úgynevezett „Ismerd meg az ügyfeled” (KYC) előírásokat minden olyan vállalkozásnak meg kell követelnie, amely megfelel az Európai Unió általános adatvédelmi rendeletébe foglalt pénzmosás elleni rendelkezéseknek. Ez egy olyan szabályrendszer, amely a fogyasztók biztonságát és védelmét segíti az interneten.

A személyazonosság ellenőrzése a legtöbb kriptooldalon órákig vagy napokig is eltarthat. A Kriptomatnál az egyszerű KYC-eljárások másodpercek alatt elvégezhetők és az ellenőrzés is perceken belül megtörténik.

Először is meg kell adnod a címedet, és fel kell töltened egy nagy felbontású képet az államilag kibocsátott fényképes igazolványodról. A Kriptomat végigvezet egy szelfi elkészítésén – ez egy fotó lesz, amely megegyezik a személyi igazolványodban szereplő fényképpel. A legtöbb esetben a személyazonosság ellenőrzése néhány percen belül megtörténik.

Hogyan vásároljunk Ripple-t

Amint a fiókodat ellenőriztük, továbbléphetsz az XRP-vásárlás következő műveletéhez.

A legtöbb vásárló szerint a leggyorsabb és legegyszerűbb módja a Ripple (XRP) megszerzésének egy Visa vagy Mastercard használata. Egyszerűen válaszd ki a Vásárlás menüpontot, és kövesd a képernyőn megjelenő utasításokat. Az XRP néhány pillanaton belül meg fog jelenni a Kriptomat pénztárcádban.

Mi a Ripple (XRP) vásárlás menete?

Ha úgy tetszik, átutalhatod a befektetésre szánt összeget a Kriptomatnak SEPA átutalással a bankodból vagy egy olyan pénzátutalási szolgáltatással, mint a Neteller vagy a Skrill. Ne aggódj az átváltás miatt — a Kriptomat a legelterjedtebb európai fiat valutáknak több mint egy tucatját elfogadja letétként. 

Amint a befizetés megjelenik a fiókodban, egyszerűen kövesd a képernyőn megjelenő utasításokat, és megvásárolhatod a Ripple érméket.

Ez minden, amit tudnod kell. Most már szakértője vagy az XRP-vásárlás művészetének. 

A lényeg

A legfontosabb döntés, amit hozol, annak kiválasztása, hogy hol vásárolsz Ripple-t. A kriptoplatformok értékelésekor mindenképpen vedd figyelembe az engedélyeket és a szabályozásokat, a biztonságot, a befektetési eszközöket, a használat egyszerűségét és az ügyfélszolgálatot. Természetesen érdemes olyan webhelyet választani, ahol a tranzakciókat a saját anyanyelveden hajthatod végre.

És ne feledd, hogy XRP-vásárlás esetén nem kapsz fizikai formában Ripple érméket. A megvásárolt érméket a blokkláncon lévő elektronikus címedre továbbítják, és az egyenleg megjelenik a fiókodban. A Kriptomat a nyilvános kulcsú titkosítás minden részletét kezeli, ezáltal biztosítva, hogy a kripto azonnal továbbításra kerüljön, és biztonságban maradjon.

A Kriptomatról

A 2018-ban alapított Kriptomat Európa legegyszerűbb platformjának bevezetésével forradalmasította a kriptovaluták világát. A Kriptomat annyira egyszerűvé teszi a digitális pénzügyeket, hogy bárki bárhol hozzáférhet ahhoz a szabadsághoz, méltányossághoz és beteljesüléshez, amit a kripto képvisel. Ügyfelek százezrei bíznak meg a Kriptomatban Európa-szerte és a világ 120 országában, kriptovaluták vásárására, eladására, átváltására, szerzésére, megosztására és az azokba való befektetésre használva a platformot.

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei