Mennyi a töltési ideje egy okosórának?

2022.05.18
Címkék:

Az okos technológia fejlődésével teret hódítottak a nem mindennapi tulajdonságprofillal rendelkező órák

Immár az okos kütyük népes családjához a korántsem csak időmutatásban jeleskedő eszközök is megtalálhatóak. S bár az újabbnál újabb sorozatok gyakorlatilag folyamatosan követik egymást, azért egy-egy széria tagjai éveken át, hűségesen szolgálhatnak. Rendeltetés szerinti használat mellett természetesen, amihez szervesen hozzátartozik az akkumulátor töltésének optimalizálása.

Mennyi a töltési ideje egy okosórának?

Az aksi formálása napjainkban is elvárás?

Nem! Valóban a régi típusok igényeltek formatáló töltést, viszont ez az akkumulátorok fejlődésével jelentőségét veszítette. A https://euronics.hu oldalon megvásárolható csúcskészülékek egyikét sem kell ilyen módon energiafröccsel ellátni.

Az óra számlapján nyomon követhető a töltési folyamat, tehát még csak saccolgatni sem kell, hogy vajon mikor éri el az ideális szintet. Amúgy nagy általánosságban egy-két óra alatt megközelíti a 100 százalékos töltöttséget. Az tény, hogy bár a gyártók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek arra, hogy az akkumulátorok kapacitását növeljék, ettől függetlenül a napi töltés folyamatos használat mellett elengedhetetlen. Márpedig nyilván azoknak a legjobb döntés a vásárlás, akik akár éjjel-nappal igénybe kívánják venni az órák nyújtotta szolgáltatásokat. A kalória mérése, a megtett lépések számlálása, a pulzus lekövetése ma már extrának sem mondhatóak, ezek alapfunkciók. A fejlesztések egyre komolyabb egészségügyi monitorozást tesznek lehetővé, azaz például a vérnyomásmérés már megoldható, de a legújabb innovációk a vércukor szintjének megállapítására irányulnak. Ezen kívül az éjszakai alvás megfigyelése és analizálása is népszerű opció, aminek a közbenjárásával fény derülhet arra, hogy milyen problémák észlelhetőek az éjszakai aktivitás vagy inaktivitás körül. Azért jó ezekkel az adatokkal tisztában lenni, mert így a változtatás is könnyedén megvalósítható.

Hogyan növelhető az aksi teljesítménye?

Az okosóra kategóriájának tagjai számtalan olyan beállítással büszkélkednek, amik megkövetelik maguknak az energiát, mégpedig nem kis mértékben. Tehát ha ezek a lehetőségek nem aktívak, akkor az óra tovább bírja a strapát.

Minél több effekt színesíti az alkalmazást, nyilvánvalóan annál több töltési egység fogy. Szóval az energiatakarékos mód előnyei például edzés közben is kihasználhatóak, így az aktív mérési szakaszban nem akkora az igénybevétel mértéke. Aztán ha a színek, hangok, illetve az asszisztens kikapcsolt állapotban vannak, akkor szintén jóval tovább tart a lendület. Érdemes a minimumra csökkenteni a hívások, üzenetek kezelését az órán, valamint a pulzusmérés lestoppolása is sokat adhat hozzá az egészhez.

Igaz, pont ezek azok a tulajdonságok, amik annyira vonzóvá varázsolják ezeket a speciális időmutatókat. Ám vészhelyzetben ezekkel az aprónak tűnő, mégis óriási jelentőségű trükkökkel számottevő eredmény érhető el.

Mennyi időn át szolgálhat alapesetben egy okosóra?

Évekkel célszerű számolni alapjáraton. Természetesen az más kérdés, ha a csere azért merül fel, mert a legújabb szériák tagjai innovációk terén is hasítanak. De amúgy a régebbinek titulálható modellek hosszú esztendőkön át maradéktalanul megfelelhetnek minden felmerülő elvárásnak, kritériumnak.

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei