Megérkezett a TCL 20L család és egy rollable

2021.04.15| Phone Arena

A TCL rögtön három új telefont és egy összehajtható koncepciót is prezentált.

Az új termékcsalád a 20L, amely három tagja maga a TCL 20L, a TCL 20L+ és a TCL 20 Pro 5G. Mindhárom modell elérhető lesz Európában heteken belül. Az új modellek mellett egy érdekes koncepció is napvilágra került, nem a mostanában divatos összecsukható, hanem összehajtható, rollable változat. A TCL Fold’n Roll első ránézésre hagyományos okostelefonnak tűnik, de kihúzható phablet méretűvé, majd tovább görgethető teljes, 10 colos táblagéppé.

A TCL 20L célja, hogy megfizethető, funkciókkal teli telefon legyen, nagy, 6,67 colos, FHD+ kijelzővel, 20:9 képaránnyal, 395ppi pixelsűrűséggel, 5000 mAh-s akkumulátorral, négy kamerával a hátlapon, sztereó hangszóróval és 3.5 mm-es jack dugóval.

Tervezési szempontból ez a 229 eurós telefon elegánsnak és modernnek tűnik, fényes üveg hátlappal és bekapcsológombba épített ujjlenyomat-érzékelővel. Előlapján egy középen elhelyezett, 16 megapixeles szelfikamera található. A burkolat alatt a Snapdragon 662 chipset dolgozik 4 vagy 6 gigabájt RAM és 128 gigabájt tárhely mellett, ez utóbbi bővíthető microSD kártyával.

Megérkezett a TCL 20L család és egy rollable

Fotózásra 48 megapixeles fő kamera használható, ezt egészíti ki 8 megapixeles ultraszéles és 2 megapixeles makro, valamint szintén 2 megapixeles mélységszenzor. Videókat 1080p felbontásban képes rögzíteni maximum 60fps-sel a TCL 20L. A szelfi kamera 16 megapixeles.

A 20L az Android 11 rendszert futtatja, a TCL rendszeres biztonsági frissítéseket és legalább egyéves operációs rendszer-frissítéseket biztosít. A dobozban a töltőfej és USBS C kábel mellett TPU tokot is találnak a vásárlók.

 

A TCL 20L+ a trió eggyel nagyobb tudású telefonja 269 eurós áron. Kialakításában nem különbözik a 20L-től, de 6 gigabájt RAM-ot és 256 gigabájt tárhelyet kapott, valamint a kamerája is jobb. Ettől eltekintve ugyanazt a processzort, ugyanazt a kijelzőt és ugyanazokat a funkciókat kapjuk.

Megérkezett a TCL 20L család és egy rollable

A TCL 20L+ tehát 64 megapixeles fő érzékelőt, 8 megapixeles ultraszéles és 2 megapixeles makro, valamint szintén 2 megapixeles mélységszenzort kapott. Továbbra is adott a sztereó hangszóró, a 3.5 mm-es jack port, az 5000 mAh-s akkumulátor is.

 

A TCL zászlóshajója, a 20 Pro 5G még szebb dizájnt kínál, anélkül, hogy bármilyen kamera púp elcsúfítaná a látványt és ahogy a neve is sugallja, 5G-re képes.

Emellett ívelt 6,67 hüvelykes AMOLED képernyője, fullHD+ felbontása, 48 megapixeles, optikai képstabilizátorral is ellátott Sony érzékelője is kiváló teljesítményt ígér a Qualcomm Snapdragon 750G 5G processzorának köszönhetően. A modell 6 gigabájt Ram és 256 gigabájt tárhely összeállításban lesz elérhető, utóbbi bővíthető. A TCL 20 Pro 5G Európában 549 euróba kerül.

Fotózáshoz 48 megapixeles, OIS-es Sony kamera használható, ehhez 16 megapixeles ultraszéles érzékelő, 5 megapixeles makro, 2 megapixeles mélységszenzor került. A funkciók között megtalálható a portér mód, a 2x veszteségmentes zoom, a dual LED vaku, video bokeh mód, stb. A szelfi kamera 32 megapixeles.

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

Megérkezett a TCL 20L család és egy rollable

Mint a listán szereplő összes, ez az okostelefon is a TCL NXTVISION képernyőtechnológiáját alkalmazza, amely ígérete szerint jobb színeket és kontrasztot nyújt, de a TCL 20 Pro 5G kiegészítő HDR10 támogatása és AMOLED kijelzője azt sugallja, hogy ez lesz a legjobb a filmek nézéséhez, vagy élvezi az egyéb tartalmakat.

A dolog pikantériája, hogy a TCL 20 Pro 5G-ben nincs sztereó hangszóró, ami segített volna az élményben. Szerencsére még mindig rendelkezik fejhallgató-csatlakozóval. A TCL 20 Pro 5G azzal is kiemelkedik, hogy vezeték nélküli töltésre képes 15W-on, igaz, a telep csak 4500 mAh kapacitású.

Ami a szoftvert illeti, a 20-as sorozat többi tagjához hasonlóan a TCL 20 Pro 5G is Android 11-gyel érkezik, de rendszeres biztonsági frissítésekkel legalább két évig kap operációs rendszer-frissítési támogatást.

 

A TCL Fold 'n Roll koncepció az összecsukható telefonok legjobbjait veszi alapul, mint a Huawei Mate X2 és ötvözi azt az összecsukható telefonkoncepcióval, amelyet az LG Rollable-nél láttunk. Valójában a TCL Fold 'n Roll 6.87 colos kijelzőből tud 8.85, majd 10 colos tabletet varázsolni.

A TCL arról tájékoztatott minket, hogy a Fold 'n Roll műszaki adatairól még mindig nem döntöttek, tartalmaznia kell az összehajtható telefonoknál még nem látott csuklópántokat és mechanizmusokat. A tekercses telefon technológia még nem biztos, hogy készen áll a tömegpiacra, ami megmagyarázná, miért nem láttunk még kész rollable telefont.

Megérkezett a TCL 20L család és egy rollable

Ettől függetlenül továbbra is arra számítunk, hogy az összecsukható telefonok ebben az évben teret nyernek. Tudjuk, hogy a várva várt LG Rollable-re hiába várunk már, de vannak más versenyzők, köztük a TCL erre a feladatra.

Mindenesetre a TCL Fold 'n Roll jelenleg csak egy szórakoztató koncepció, amely megmutatja nekünk, hogy a társaság mivel kísérletez és hogyan képzeli el az okostelefonok jövőjét.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Hoppá: letölthető a Facebook Home!

Hoppá: letölthető a Facebook Home!

2013.04.08
| MoDaCo
A Facebook Home kezelőfelület négy nappal a hivatalos debütálás előtt kipróbálható (saját felelősségre).
Huawei P20 Lite: arcfelismerés és dual kamera

Huawei P20 Lite: arcfelismerés és dual kamera

2018.03.28
| Huawei
A Huawei P20 Lite-tal stúdióminőségű portréfotók készíthetők.
Fizetős iOS appok ingyen

Fizetős iOS appok ingyen

2017.07.05
| Phone Arena
Újra akciós áron tölthető le több alkalmazás az Apple Store-ban.
Csináljunk Windows Phone-t az Androidból!

Csináljunk Windows Phone-t az Androidból!

2014.07.28
| Phone Arena
Bizonyára sokan szeretnék kipróbálni a Windows Phone 8 rendszert, ám aktuálisan androidos készülékkel rendelkeznek. Nos kifejezetten nekik ajánlhatunk számos olyan launchert, amely lehetővé teszi, hogy kinézetre WP mobilnak hasson az okostelefon.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei