Megérkezett a kis cukiság, az iPhone 13 mini

2021.09.15| Phone Arena

A tavalyi iPhone 12 mini nagyon jó volt és az is lenne, ha manapság menő lenne az igazán kisméretű telefon.

Ez azonban nem volt elég sikeres, mert a piac nagy telefonokra vágyik. Ennek ellenére az Apple frissítette a modellt az idei iPhone 13-as szériával.

Mi az új az iPhone 13 mini-ben?

  • Kisebb bevágás az előlapon
  • 28%-kal világosabb kijelző HDR tartalomhoz
  • Nagyobb kameraérzékelő
  • Új processzor
  • Kicsit nagyobb akkumulátor
  • Az alapmodell tárhelyének növekedése
  • Műholdas kapcsolat vészhelyzetekre

Az iPhone 13 mini ára és megjelenési dátuma

Az Apple úgy döntött, hogy nem emeli alap iPhone-jai árát, vagyis az iPhone 13 mini ismét 729 dollárról indul. Ezenkívül a cég most egy szuper agresszív csereprogramot futtat, amely akár 700 dollár kedvezményt is jelenthet, ha minősített iPhone-t cserél.

Megérkezett a kis cukiság, az iPhone 13 mini

iPhone 13 mini design és kijelző

Az iPhone 13 mini nagyon hasonlít az iPhone 12 minire. Ugyanaz a kis, aranyos téglalap, lapos alumínium oldalakkal az első és a hátsó üveglapok közé szorítva. A hátlapi kamera modul kissé másképp néz ki, mivel az objektíveket kissé elmozdították. Az előlapon lévő bevágás is valamivel kisebb - az Apple-nek sikerült kicsit csökkentenie a Face ID-t, így a képernyő tetején lévő notch most nem annyira tolakodó.

Megérkezett a kis cukiság, az iPhone 13 mini

Az iPhone 13 sorozat minden típusában valamivel nagyobb akkumulátor van, mint a tavalyi szériában. Ez fontos az iPhone 13 mini számára, mivel a 12 mini nem épp az üzemidejéről volt híres. Tehát az iPhone 13 mini valamivel vastagabb burkolatot kapott. A modell alsó részén továbbra is Lightning csatlakozó található, nem USB C.

Az előlap egy 1080×2340 képpont felbontású OLED kijelzővel rendelkezik, 5,4 hüvelykes átlóval és 19,5:9 képaránnyal. 120Hz nincs, ez csak a Pro modellek számára vannak fenntartva. A frissítéssel világosabb lett a kijelző, 28%-kal. A fényerő lehetővé teszi a HDR és a Dolby Vision média élvezetét.

Megérkezett a kis cukiság, az iPhone 13 mini

iPhone 13 mini kamera frissítések

Az iPhone 13 mini nagyobb kameraérzékelővel rendelkezik, mint az alap iPhone 12. Még mindig 12 MP, de nagyobb területű. Ez azt jelenti, hogy a rajta lévő képpontok valamivel nagyobbak, ami lehetővé tenné, hogy a telefon több fényt gyűjtsön egy pillanat alatt - összességében ez általában világosabb képeket eredményez, kevesebb zajjal és remegéssel.

Ha már a rázkódásról beszélünk, az iPhone 13 mini érzékelőváltós stabilizációt kap, ez az alternatíva a lencsealapú OIS-hez, ez csak az iPhone 12 Pro Maxban volt tavaly.

Megérkezett a kis cukiság, az iPhone 13 mini

Az ultraszéles kamera is enyhe frissítést kapott. Még mindig 12 MP-es a szenzor, de az objektív rekesz mostantól szélesebb, F1.8. Ennek köszönhetően az ultra-széles felvételek világosabbak és élesebbek lesznek.

Most adott az új Cinematic Mode a videofelvételhez. A Portré mód algoritmusai utánozzák a drága kamerák fókuszváltását. Automatikusan is működhet - az iPhone nyomon követi az alany mozgását a képernyőn, hogy a fókusz úgy változzon, mintha egy nagy hollywoodi produkcióról lenne szó. Természetesen manuálisan is kiválaszthatók a fókuszpontok.

Megérkezett a kis cukiság, az iPhone 13 mini

iPhone 13 mini új processzor és hardver

Az iPhone 13 mini is megkapja az Apple A15 chipet. Ez az Apple második generációs 5 nm-es processzora, és papíron erőműnek tűnik, majd kiderül. Ami igazán újdonság az iPhone 13 miniben, az az új alap tárhely - a legolcsóbb iPhone 13 mini 128 GB-ról indul. Az Apple szeret kissé fukar lenni az alap tárolási lehetőségeivel, és jó látni, hogy idén megkapjuk a 128 GB-os opciót.

Megérkezett a kis cukiság, az iPhone 13 mini

Mint korábban említettük, az iPhone 13 mini emelt kapacitású akkumulátort kap, ám az Apple egyelőre nem adott ehhez pontos számokat. A szivárgások szerint a modell 2406 mAh akkumulátorral rendelkezik. Az Apple kijelentette, hogy az iPhone 13 mini 1,5 órával hosszabb üzemidőt hoz, mint a 12 mini, a nagyobb akkumulátor és az új Apple A15 energiahatékonyság miatt.

 

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei