Már elérhető a 20 ezer forintos telefon vásárlási támogatási

2022.02.14
Címkék:

Mobilcsere


Maximum 20 ezer forint támogatás igényelhető készülékcseréhez. Mutatjuk a részleteket.

A változó fogyasztói igények, és a magasabb szolgáltatási színvonal biztosítása érdekében a hazai mobilszolgáltatók a 3G-hálózataik fokozatos kivezetését tervezik 2023-tól.. Bár a 3G kivezetéséről a szolgáltatók döntenek, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kiemelten fontosnak tartja, hogy a technológiaváltás ne érje hátrányosan a fogyasztókat, ezért az Innovációs és Technológiai Minisztériummal partnerségben támogatást biztosít az elavuló mobiltelefonok lecseréléséhez.

 

Kik kaphatják meg a támogatást?


Minden magyarországi lakóhellyel rendelkező természetes személy, aki olyan 3G-s vagy 2G-s mobilkészüléket szeretne korszerű, 4G- vagy 5G-képes okostelefonra cserélni, amelyet 2021. július 1. és december 31. között legalább egyszer használt hanghívásra, adatforgalomra, vagy sms küldésére/fogadására. Fontos, hogy először a 3G-s készülékek cseréje történik meg, mivel a szolgáltatók a 3G szolgáltatás kivezetésére készülnek. Amennyiben marad a támogatási keretből, akkor májustól következnek a még régebben gyártott 2G-s készülékek. Tehát
• 2022. február 14. és 2022. május 8. között, a program első szakaszában csak 3G-s befogó mobiltelefon készülékeket lehet beváltani
• 2022. május 9. és 2022. július 17. között, a második szakaszban már egyaránt lehet pályázni 3G és 2G készülékekkel is


Hogyan lehet ellenőrizni, hogy Ön jogosult-e támogatásra?


Ellenőrizze, készüléke hálózati képességeit!

A legegyszerűbb megoldás, ha a netrefel.hu oldalon megnézi, hogy a telefonja alapján jogosult-e támogatásra.
Másik lehetőség az IMEI szám alapú ellenőrzés. Ehhez üsse be az alábbi karaktereket készülékén: *#06# Ezután automatikusan megjelenik képernyőjén az IMEI száma, melyet a mobilcsere.nffku.hu oldalon elérhető ellenőrző mezőbe beírva megbizonyosodhat arról, jogosult-e a támogatásra. Adatvédelmi okokból erre csak akkor van lehetősége, ha rendelkezik ügyfélkapus regisztrációval. Az Ügyfélkapu regisztráció kapcsán az ugyfelkapu.gov.hu oldalon keresztül tud időpontot és helyszínt foglalni az Önhöz legközelebbi okmányirodába.
A másik megoldás, hogy ellenőrizze készüléke menüjét a következő módon:
• Régebbi, nyomógombos mobiltelefon esetén lépjen be a Beállítások, azon belül pedig a Kapcsolatok, lehetőségek és beállítások menüpontba, majd ellenőrizze a hálózati típus beállításokat.
• Ha modernebb, nagy képernyős androidos készüléke van, akkor lépjen be a Beállítások, Kapcsolatok menüpontba, majd válassza a Mobilhálózatok, Hálózati mód menüpontot.
• iPhone esetén a Beállítások, Mobiltelefon menüben nézheti meg.
Ha nem látja a 4G vagy LTE kifejezéseket, akkor ön valószínűleg élhet a támogatási lehetőséggel.

Mekkora összegű a támogatás?


Mobilkészülékenként bruttó 20 ezer forint az állami támogatás, de ha a megvásárolt új készülék kevesebbe kerül, mint 20 ezer forint, akkor legfeljebb az új készülék kereskedelmi árát téríti meg az állam.
Van bármilyen szabály, hogy milyen telefont lehet megvenni?
Igen, csak olyan 4G- vagy 5G-képes készülék vásárlásához jár a támogatás, amelynek kiskereskedelmi ára legfeljebb 120 ezer forint. Számos szolgáltató és kereskedő kínálatában találhatók 4G-képes készülékek már akár 40-50 ezer forintért, így a támogatás összege jelentős segítséget nyújthat az új eszköz megvásárlásához. Ráadásul előfordulhat, hogy a szolgáltató vagy kereskedő további kedvezményt is ad az árból, vagy kedvező részletfizetési konstrukciót kínál, így erre érdemes rákérdezni vásárláskor. Egy természetes személy egy mobilkészüléket cserélhet le támogatással a programban.

Hol és milyen iratokat kell bemutatni a támogatás igénybevételekor?

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!


A pályázatot kizárólag a regisztrált kereskedőkön keresztül lehet benyújtani, az általuk kitöltött adatlapokon A támogatás igénybevétele várhatóan 15-20 perces ügyintézéssel jár. Megérkezéskor a kereskedő a régi telefon IMEI száma alapján ellenőrzi, hogy az Ön által lecserélni kívánt készülék jogosult-e a támogatásra. Ha igen, akkor felveszi az Ön személyes adatait, melyek a programban való részvételhez szükségesek: ellenőrzi személyi igazolványát és lakcímkártyáját. Ezután már csak alá kell írnia a nyilatkozatot és ki is választhatja új készülékét A regisztrált kereskedők listája a https://netrefel.hu/keszulekcsere-tamogatas oldalon érhető el.

Lehet online rendelni készülékcsere-támogatással készüléket?


A mobilkészülék-csereprogram keretein belül a támogatás kizárólag személyesen, váltható be, azonban valószínűleg egyes kereskedőknél pl eMAG.hu oldalon keresztül előzetes online rendelést ez esetben is le lehet adni a feltételeknek megfelelő készülékre. Ilyen esetben az átvételi módnak bolti átvételt, a fizetési módnak pedig üzletben történő fizetést kell választani.

 

Lehetséges részletre vásárolni készülékcsere-támogatással mobiltelefont?


Igen, de ez a kereskedőtől függ. A készülék üzletben való átvétele során az állami készüléktámogatáson felüli részt ki lehet fizetni készpénzzel, bankkártyával, bolti voucherrel vagy áruhitel igénylésével egyaránt, de ez már a kereskedőtől függ.


Az ügyintézést személyesen kell intézni?


Igen, de ha Ön személyesen nem tudja elintézni a készülékcserét, akkor meghatalmazást adhat bármelyik családtagjának vagy segítőjének. A meghatalmazást innen tölthető le: Meghatalmazás ügyintézéshez

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei