Kuo: az iPhone 16 Pro nagyobb kijelzőt és periszkóp lencsét kaphat

2023.05.17| 9to5 Mac

Az Apple várhatóan még idén négy új iPhone modellt mutat be: iPhone 15, 15 Plus, 15 Pro és 15 Pro Max.

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

Mind a négy modell új dizájnt kap, de a képernyőméretek a maiakkal azonosak maradnak. Ugyanakkor a pletykák szerint csak a 15 Pro Max modell kap periszkóplencsét a jobb optikai zoom érdekében. Ming-Chi Kuo elemző szerint azonban a normál iPhone 16 Pro is megkapja a periszkóplencsét 2024-ben.

Az iPhone 15 termékcsaláddal kapcsolatos pletykák szerint csak a nagyobb iPhone 15 Pro Max kap periszkóplencsét a hátlapi kamerájára. A periszkóplencse egy prizmára támaszkodik, amely a fényt a kamera érzékelőjéhez képest 90 fokban elhelyezett több belső lencsére veri vissza. Ez lehetővé teszi, hogy a lencse hossza sokkal hosszabb legyen, mint egy teleobjektívé, ami sokkal jobb optikai zoomot eredményez.

Kuo: az iPhone 16 Pro nagyobb kijelzőt és periszkóp lencsét kaphat

Egyelőre bizonytalan, hogy az Apple megpróbál-e a Samsung Galaxy S23 Ultra 10x-es zoomjával megegyezni, vagy a vállalat a 6x-os lencsét választja, ahogy egyes elemzők gondolják. Mindenesetre szinte "megerősítettnek" tűnik, hogy ez a technológia kizárólag a 15 Pro Max modellben lesz megtalálható.

Ming-Chi Kuo elemző azonban kedden azt mondta, hogy az Apple már tervezi, hogy a kisebb Pro modellbe is beleteszi a periszkóp lencsét. Sajnos ez nem az iPhone 15 Pro-val, hanem a 2024-ben megjelenő iPhone 16 Pro-val fog megtörténni. Kuo az Apple ellátási láncát ismerő forrásokból úgy értesült, hogy az iPhone 16 Pro valamivel nagyobb kijelzőt kap. Ez lehetővé teszi a vállalat számára, hogy a periszkóplencsével mindkét modellre felszerelje, ne csak a Pro Maxot.

Jelenleg az iPhone 14 Pro 6,1 hüvelykes, míg az iPhone 14 Pro Max 6,7 hüvelykes kijelzővel rendelkezik. Míg az iPhone 15 Pro és az iPhone 15 Pro Max várhatóan megtartja ugyanazt a képernyőméretet, nem tudjuk, hogy az iPhone 16-os termékcsaládban milyen új képernyőméretek lesznek. Kuo úgy véli, hogy Cowell lesz a fő beszállítója az iPhone 16 periszkópos kamerájának.

Az Apple vegyes valóság headsetje

Ugyanebben a megjegyzésben Kuo megismételte az Apple kevert valóság headsetjéről szóló pletykákat. Míg az első generációt várhatóan a jövő hónapban, a WWDC 2023 alkalmával jelentik be, a vállalat már dolgozik az eszköz második generációján. Az elemző ismét elmondta, hogy lesz egy high-end és egy low-end, megfizethetőbb verzió, mivel az első headset várhatóan 3000 dollárba fog kerülni.

Kuo: az iPhone 16 Pro nagyobb kijelzőt és periszkóp lencsét kaphat

Tekintettel arra, hogy az Apple 2025-re már nem csak egy, hanem két headsetet is kínál majd a piacon, Kuo úgy véli, hogy a második generációs modellekből tízszer annyi fogy majd, mint az első generációsakból.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokA One UI 6.1 letiltja az Android egyik legjobb értesítési funkcióját

A One UI 6.1 letiltja az Android egyik legjobb értesítési funkcióját

2024.01.31
| Android Police
A Samsungnak fel kell hagynia azzal, hogy az embereknek okot adjon a One UI gyűlölésére.
Nem-invazív vércukorszint-monitorozás érkezik a Galaxy Watch-hoz, csak nem most

Nem-invazív vércukorszint-monitorozás érkezik a Galaxy Watch-hoz, csak nem most

2024.01.26
| Phone Arena
Minden technológiai gyártó folyamatosan próbálja megelőzni a következő nagy dolog piacra dobását, mindennek azért, hogy elsőként vezethesse be az új funkciókat.
Már megint? Zöld csík a kijelzőn a Samsung Galaxy S24 Ultrán

Már megint? Zöld csík a kijelzőn a Samsung Galaxy S24 Ultrán

2024.02.06
| Android Headlines
A kevésbé szerencsés Samsung Galaxy S24 Ultra felhasználói zöld csíkos képernyővel kapcsolatos problémát tapasztalhatnak.
Túléli a Samsung Galaxy S24 Ultra a leejtési és karcolási teszteket?

Túléli a Samsung Galaxy S24 Ultra a leejtési és karcolási teszteket?

2024.01.25
| SamMobile
A Samsung Galaxy S24 Ultra a legújabb telefon, amelyen átesett a PBKreviews leejtési és karcolási tesztjein.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Egyre felkapottabb a használt mobiltelefonok vásárlása! Te már vettél használt telefont?


nem, még soha
még nem, de tervezem
igen, volt már, hogy vettem használt mobilt
igen, mindig használt mobilokat használtamKorábbi szavazások eredményei