Jon, jön, jön: Bitcoin City

2021.11.22| engadget
Címkék:

Bitcoin

,

kriptovaluta


El Salvador egy egész város létrehozását tervezi Bitcoinra alapulva, a formája is érme alakú lesz

El Salvador kormánya még nagyobb hangsúlyt fektet a Bitcoin-ra. A Coindesk és a BBC News jelentése szerint Nayib Bukele elnök bemutatta a "Bitcoin City" felépítésének terveit a Fonseca-öböl mentén, La Unión és Conchagua között, egy vulkán közelében. A metropolisz saját geotermikus erőművel segíti majd a kriptobányászatot, és nem lesz tőkenyereség-, jövedelem-, bér- vagy ingatlanadó, csak általános forgalmi adó.

 

 Jon, jön, jön: Bitcoin City

Forrás: REUTERS

 

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A város érme alakú lesz. Bukele nem mondott határidőt a város megépítésére, de ezzel párhuzamosan azonban bemutatott egy 1 milliárd dollár értékű "Bitcoin-kötvényt", amelynek felét energia- és bányászati infrastruktúra kiépítésére, a többit pedig a digitális valuta további vásárlására használnák fel.

 

A terv igazán kockázatos egy 2020-ban valamivel több mint 24,6 milliárd dollár bruttó hazai termékkel rendelkező ország számára. Bukele kormánya számít a Bitcoinra a gazdasági növekedés, a függetlenség és a befektetések ösztönzésében, de ez azt is feltételezi, hogy a kriptovaluta általánosan felfelé ívelő pályán marad. Természetesen az is egy kérdőjel, hogy a potenciális lakosok és befektetők meg fognak-e jelenni az adókedvezmények hatására egy Bitcoin-orientált városba. Ez egy új terület a kriptovaluták számára, és nem biztos, hogy van-e elegendő támogatás a projekt felvirágoztatásához.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:

Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen gyakran vált tarifacsomagot?


évente
2-3 évente
ritkábbanKorábbi szavazások eredményei