Jolla: a MeeGo mégis tovább él!

2012.07.09| Phone Arena
Címkék:

Nokia

,

MeeGo

,

N9

,

Jolla

,

Jolla mobile


Régi Nokia dolgozók úgy döntöttek, céget alapítanak és továbbviszik a MeeGo-t, a finn gyártó hivatalosan is otthagyott rendszerét.

Régi Nokia dolgozók úgy döntöttek, céget alapítanak és továbbviszik a MeeGo-t, a finn gyártó hivatalosan is otthagyott rendszerét. Múlt héten több, a MeeGo csapatába tartozó munkavállaló hagyta ott a céget és alapított saját vállalatot Jolla Mobile néven. A Nokia N9 csapatának ex-tagjai veteránnak és elismertnek számítanak a nem hivatalos MeeGo közösségben is. Elmondásuk szerint az elsők között szeretnék bevezetni a HTML5 alapú Mer Projectet, valamint egy vadiúj kezelőfelületen is dolgoznak az új hardverhez. A Twitteren olvasható csirip szerint a Jolla Mobile abszolút sajátjaként tekint a rendszerre, így partnereket keresnek, hogy folytathassák a rendszer fejlesztését és támogassák az eddigi közösséget, valamint új telefonok kiadása is várható. A cég vezetője Marc Dillon lett, aki 11 évet töltött a Nokiánál, ebből több évet vezető fejlesztőként a Maemo/MeeGo csapatnál. Ha mindez igaz – és miért ne lenne az –, akkor feltehetően heteken belül hivatalosan is bejelentik a Jollát.

Jolla: a MeeGo mégis tovább él!

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokTényleg hatalmas Black Friday akciók a OnePlusnál

Tényleg hatalmas Black Friday akciók a OnePlusnál

2023.11.18
| OnePlus
A OnePlus sem maradt ki a Black Friday akciókból, több telefonját és számos kiegészítőt akciózik éppen.
Apple iPhone 16 Pro: minden, amit eddig tudunk

Apple iPhone 16 Pro: minden, amit eddig tudunk

2023.11.30
| 9to5 Mac
Jön az iPhone 16 Pro és az iPhone 16 Pro Max. Annak ellenére, hogy még mindig hónapok választják el a hivatalos bejelentéstől, a pletykák már elkezdtek képet alkotni arról, hogy mire számíthatunk.
Megérkezett az első Samsung Galaxy Watch7 pletyka, és nagyon biztató

Megérkezett az első Samsung Galaxy Watch7 pletyka, és nagyon biztató

2023.10.26
| Phone Arena
Ha tétovázott a Samsung nemrégiben kiadott Galaxy Watch6-jának megvásárlása mellett, mivel a tavalyi Galaxy Watch5-höz képest viszonylag kevés jelentős frissítést kapott, a jövő évi Galaxy Watch7-ről szóló mai jelentés nagy valószínűséggel növelni fogja ezt a vonakodást.
A Xiaomi 14 sorozat igazi csúcs lett

A Xiaomi 14 sorozat igazi csúcs lett

2023.10.31
| Phone Arena
Múlt hét végén bemutatkozott a Xiaomi 14 sorozata Kínában, 3000 nites kijelzőkkel és változtatható rekesznyílású kamerákkal büszkélkedhet.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Rohamosan terjed a mobilos fizetés? Ön már az okoseszközével fizet?


Nem
Igen Apple Pay-jel
Igen Google Pay-jel
Igen banki alkalmazássalKorábbi szavazások eredményei