Jolla: a MeeGo mégis tovább él!

2012.07.09| Phone Arena
Címkék:

Nokia

,

MeeGo

,

N9

,

Jolla

,

Jolla mobile


Régi Nokia dolgozók úgy döntöttek, céget alapítanak és továbbviszik a MeeGo-t, a finn gyártó hivatalosan is otthagyott rendszerét.

Régi Nokia dolgozók úgy döntöttek, céget alapítanak és továbbviszik a MeeGo-t, a finn gyártó hivatalosan is otthagyott rendszerét. Múlt héten több, a MeeGo csapatába tartozó munkavállaló hagyta ott a céget és alapított saját vállalatot Jolla Mobile néven. A Nokia N9 csapatának ex-tagjai veteránnak és elismertnek számítanak a nem hivatalos MeeGo közösségben is. Elmondásuk szerint az elsők között szeretnék bevezetni a HTML5 alapú Mer Projectet, valamint egy vadiúj kezelőfelületen is dolgoznak az új hardverhez. A Twitteren olvasható csirip szerint a Jolla Mobile abszolút sajátjaként tekint a rendszerre, így partnereket keresnek, hogy folytathassák a rendszer fejlesztését és támogassák az eddigi közösséget, valamint új telefonok kiadása is várható. A cég vezetője Marc Dillon lett, aki 11 évet töltött a Nokiánál, ebből több évet vezető fejlesztőként a Maemo/MeeGo csapatnál. Ha mindez igaz – és miért ne lenne az –, akkor feltehetően heteken belül hivatalosan is bejelentik a Jollát.

Jolla: a MeeGo mégis tovább él!

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!A cikkhez kapcsolódó linkek:

Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen tarifacsomagot használ?


céges telefont használok
prepaid kártyás tarifát használok
szolgáltatói előfizetéssel rendelkezek
flottás csomagban vagyokKorábbi szavazások eredményei