Itthon is kapható az LG GD900 Crystal

2009.08.11
Címkék:

Az LG tervezõje kulisszatitkokat árul el a világ elsõ átlátszó billentyûzetes mobiljáról 

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A 2009-es Mobil Világkongresszuson bemutatott forradalmi újítás, az LG átlátszó billentyûzetes telefonja, az LG GD900 Crystal már Magyarországon is kapható. A nagyközönség és az iparág elismerését is kivívó készülék lényegét az átlátszó „Crystal érintõbillentyûzet” adja, amely a notebook-ok érintõfelületéhez hasonlóan egyszerû és dinamikus kezelhetõséget tesz lehetõvé. A telefon ezenkívül felvonultatja az LG prémium kategóriás készülékeinek összes kiemelkedõ tulajdonságát, így a 3 inches teljes érintõkijelzõt, 3D-s S-Class kezelõfelületet, a 8 megapixeles fényképezõgépet autofókusszal, valamint WiFi és HSDPA (7.2Mbps) adatkapcsolatot. Az LG GD900 Crystal az LG Mobile márkaboltban kapható.

Itthon is kapható az LG GD900 Crystal



A készüléket Youngho Kim, az LG Mobile Communications Company formatervezõi laboratóriumának, valamint vállalati tervezõközpontjának elnökhelyettese és formatervezõi csapata alkotta meg. A világ elsõ átlátszó telefonjának a tervezésérõl a következõket mondta:

„2005-ben jutott elõször eszünkbe elõször az ötlet, majd az elképzelés késõbb, a 2006-os Koreai Ipari Formatervezési Kiállításon elnyerte a Presidential Design díjat. Laboratóriumunkban folyamatosan olyan új formatervezési megoldások után kutatunk, amelyek úttörõ módon emelkednek ki a megszokott megoldások közül.”

Itthon is kapható az LG GD900 Crystal


Az átlátszó forma megalkotása közben az LG tervezõi a munka nagy részében láthatatlan anyagokkal dolgoztak, így a képzeletünket nem korlátozták olyan dolgok, mint a készülékház vagy a borítás. A világon számos tervezõ kísérletezett már az átlátszó telefon megalkotásával, de a többi megoldás, még csak a tervezõasztalon létezik prototípusként. Az LG készülékét azonban már a felhasználók is kézbe vehetik.

Az LG GD900 megalkotásakor nem az volt az igazi kihívás, hogy az átlátszó külsõ egyben vonzó is legyen, hanem az, hogy a készülék funkcióiban is ugyanazt kínálja, mint bármelyik prémium kategóriájú mobiltelefon. A fogyasztói visszajelzések nagy szerepet kaptak a formatervezési stratégia kialakításában. A piackutatások rendre azt mutatták, hogy az elegancia és az egyediség fontosak ugyan, de a megfelelõ funkcionalitás nélkül egy készülék sem számíthat széles körû sikerre. Még a divatirányzatokat követõ felhasználók számára is fontos, hogy például a minõségi optikával ellátott kamera jó felvételeket készítsen, illetve, hogy a készülék még a metrón is jó hangzást nyújtson.

 

Itthon is kapható az LG GD900 Crystal

Az LG fejlesztõinek komoly fejtörést okozott az az ellentmondás is, hogy a felhasználók kedvelik a nagy képernyõket, de a nagyméretû készülékeket már nem. Így az LG GD900 Crystal esetében az érintõképernyõ funkcióit magára a „Crystal érintõbillentyûzet”-re is kiterjesztették. „Egy olyan belsõ kicsúsztatható rendszert alkalmaztunk a letisztult megjelenés érdekében, amely egy résmentes sínmegoldásra épül. Végül pedig az áramköröket kellett elrejtenünk, amit egy érintésérzékeny filmréteg felhasználásával értünk el. Tehát az összes kihívásnak sikerült megfelelnünk, és emellett még a készülék vastagságát is sikerült a bûvös 13,5 mm-es határon tartani.” – mondta Youngho Kim.

Az LG GD900 Crystal kialakításánál számtalan olyan anyagot használtak, amelyek más modelleknél már bizonyítottak, és népszerûek az egyedi megjelenést keresõ felhasználók körében. Ez egyszerûen hangzik, de a megvalósítása egyáltalán nem az. A megfelelõ anyagnak megjelenésében is a megfelelõ érzést kell közvetítenie. Az LG Shine háza például a mobiltelefonok között elsõként teljes mértékben fémes kialakítású volt, az LG Secret esetében pedig az eredeti elképzelés a tartós kivitelezés volt, amelyhez prémium minõségû edzett üveget és karbonszálas anyagokat használtak. Az LG GD900 Crystal anyaga alapvetõen egy igen tartós edzett üveg, amelyet a Liquidmetal nevû anyagból készült keret erõsít. Ez egy viszonylag új anyag a formatervezõk körében, amely nagyon erõs, és elnyeli a rázkódást.

 

Itthon is kapható az LG GD900 Crystal


A készülék már megvásárolható az LG Mobile márkaboltban a Mammut II. bevásárlóközpontban 149 990 forintos bruttó ajánlott fogyasztói áron.

 



messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Itthon is kapható az LG GD900 Crystal

Itthon is kapható az LG GD900 Crystal

2009.08.11
Az LG tervezõje kulisszatitkokat árul el a világ elsõ átlátszó billentyûzetes mobiljáról 
Adategyeztetés online a Vodafone-nál

Adategyeztetés online a Vodafone-nál

2017.06.07
| Vodafone
Már a Vodafone-nál is elérhető a prepaid SIM kártyák online adategyeztetése
Gyors és soron kívüli mobiljavítás a Telmesternél

Gyors és soron kívüli mobiljavítás a Telmesternél

2011.02.17
Gond van a mobiloddal és nagyon gyorsan kellene megjavítani? A Telmester a Telefonguru háttér szervize!
Google nélküli Huawei-ed van? Van megoldás!

Google nélküli Huawei-ed van? Van megoldás!

2020.10.27
| XDA Developers
A Googlefier a legegyszerűbb út a Google appokhoz Huawei és Honor telefonokon.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei