Itthon is egyre népszerűbb az Android

2011.06.17
Címkék:

Minden ötödik eladott mobil okostelefon a Telenornál. Az ügyfelek körében a legnépszerűbb platform kétségtelenül az Android, az értékesített okostelefonok háromnegyede a Google operációs rendszerével működik.

A Telenor a Free Association Kft.-vel közösen 2011 első negyedévében, Magyarországon a magyar internethasználók körében készített kutatása azt mutatja, hogy a megkérdezett férfiak több mint harmada, míg a nők negyede használ okostelefont, és hasonló arányban használnak mobilinternetet a telefonjukon. A telefonon való internetezés felhasználási módjai közül a böngészés mindkét nem számára egyre közkedveltebb, a mobiltelefonon internetező férfiak 59, a nők 69 százaléka használja erre is a telefonját. Arra a kérdésre, milyen típusú mobiltelefon operációs rendszerekről hallottak, a férfiak több mint 60 százaléka, míg a nők közül majdnem minden negyedik említette magától az Androidot. Az operációs rendszer a statisztikák szerint is előretört Magyarországon: piaci előnye ma már közel 10 százalék.

 A Telenor okostelefon kínálata egyre szélesebb, és a magyar mobilszolgáltatók között jelenleg a Telenor rendelkezik a legnagyobb, 23 készülékből álló androidos portfólióval. A paletta most tovább bővül: a hazai operátorok közül kizárólag a Telenornál lesz megvásárolható a modern, környezetbarát eljárással gyártott Sony Ericsson Xperia neo. A készülék a Sony legmodernebb technológiáit ötvözi, segítségével akár kevés fénynél is jó minőségű fotókat lehet készíteni, képernyője pedig kristálytiszta képet biztosít. Hamarosan kapható lesz a HTC egyik legújabb, QWERTY billentyűzettel és első oldali kamerával is ellátott, kifejezetten Facebook rajongóknak dedikált androidos mobilja, a ChaCha is. A szolgáltató által kínált androidos készülékek népszerűségi listáját egyébként a Samsung i9000 Galaxy S vezeti: minden ötödik okostelefon vásárló ezt a készüléket választja. A várakozások szerint a közelmúltban bemutatott i9100 Galaxy S II elődje sikerét is túlszárnyalhatja.

Itthon is egyre népszerűbb az Android

„A Telenor célja, hogy a lehető legtöbb ember élvezhesse a mindennapokban az okostelefonok által kínált lehetőségeket. A 2011 májusa óta elérhető Okostarifák korlátlan belföldi böngészést és e-mailezést biztosítanak ügyfeleinknek. Emellett a felhasználói élmény fokozása érdekében új generációs hálózat építésébe kezdtünk, hogy hosszú távon is a legkorszerűbb internethozzáférést nyújthassuk. A Hipernet 21 Mbps elméleti maximális sávszélességű elérést biztosít majd, akár a teljes magyar lakosság számára. Decemberben meghirdetett Android Workshop sorozatunk révén szeretnénk minél több emberrel megismertetni az okostelefonok és az Android világát, hiszen ezzel a platformmal igazán kiaknázhatók a mobilinternet nyújtotta előnyök.

A rendezvénysorozat népszerűsége bizonyíték arra, hogy hasznos információkat adunk az érdeklődőknek, és közreműködésünkkel egy igazi magyar androidos közösség kovácsolódott össze.” – mondta III. Klausz Ferenc, a Telenor Magyarország Zrt. vállalatfejlesztési vezérigazgató-helyettese.

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

Itthon is egyre népszerűbb az Android

A nyári szünet előtti utolsó, ötödik Android Workshopon a korábbi rendezvények legérdekesebb előadásait hallgathatták meg újra az érdeklődők. A Best of Android Workshop programjáról, az előadók személyéről rendhagyó módon ezúttal a Telenor Facebook-követői dönthettek, a közösségi oldalon keresztül. A workshopon bemutatták az első rendezvényen meghirdetett „Androideák” ötletpályázat két dobogós alkalmazását, a Magyar Alkalmazásokat, és a Kétkerék kerékpáros útvonaltervezőt is. A győztes Magyar Alkalmazások egy helyre gyűjti az Android Marketen elérhető magyar nyelvű applikációkat, ismertetőjükkel és elérhetőségükkel együtt.

A harmadik helyezett Kétkerék kerékpáros útvonaltervező pedig a biciklisek mindennapjait könnyíti meg tervezhető, rögzíthető és megosztható útvonalaival, a beépített GPS pedig a tájékozódást segíti. Emellett közel 19 ezer hely között – így például műemlékek, múzeumok, természeti látványosságok, éttermek és szálláshelyek – is böngészhetnek a felhasználók. Az alkalmazások már letölthetőek a Telenor honlapjáról és az Android Marketről is.

Itthon is egyre népszerűbb az Android

Itthon is egyre népszerűbb az Android



messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei