Itt az iPhone 5: A6 chipset, 4 colos kijelző

2012.09.13| GSM Arena
Címkék:

Apple

,

iPhone

,

iPhone 5

,

iOS

,

iOS 6

,

A6


Az Apple tegnap este hivatalosan is lerántotta a leplet az új generációs iPhone mobilról.

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

Az Apple tegnap este hivatalosan is lerántotta a leplet az új generációs iPhone mobilról. Kiderült, hogy minden, az utóbbi hetekben eddig látott fotó valósnak bizonyult, így idén nem jött össze a cégnek annyira a titoktartás mint szerették volna – szerették volna? Az Apple iPhone 5-ben végre az évek óta megszokott kijelző megváltozott, így ezúttal egy 4 col képátlójú Retina Display panelről beszélhetünk az egyedi 1136×640 képpont felbontással együtt, amely 326ppi pixelsűrűséget jelent. A mindössze 7.6 mm vékony, alumínium és üveg burkolatú iPhone 5 vékonyabb elődeinél és könnyebb is, hiszen alig 112 grammot nyom a mérlegen. Tudás szempontjából adott a kétcsatornás Wi-Fi, az emlegetett 100Mb LTE-támogatás, az Apple legújabb, A6-os processzora, amely állítólag kétszer gyorsabb az előd modellhez képest, valamint a grafikai gyorsító is nagyobb tudású. A cég arról nem adott információt, hogy hány magos és hány gigahertzen ketyeg a CPU.

Itt az iPhone 5: A6 chipset, 4 colos kijelző

A hátlapi 8 megapixeles BSI kameraszenzor ugyanaz mint az iPhone 4S-ben, ám 25 százalékkal kisebb lett méretét tekintve. Újdonság a gyorsabb képkészítés, gyengébb fényviszonyoknál is jobban teljesít az iPhone 4S-nél, valamint adott a panoráma mód, amely nem jelent mást, minthogy több, egymást követő fotót összeilleszt a készülék teljes felbontásban, így akár 28 megapixeles képek is készülhetnek ezzel a funkcióval. Az előlapi kamera támogatja a 720p felbontású videohívásokat, míg a hátlapival 1080p@30fps videók rögzíthetők.

Említést érdemel még a három mikrofon, amely a maximális zajszűrést teszi lehetővé – ezek az előlapon, a hátlapon és a készülék alján helyezkednek el –, a szintén zajszűréssel ellátott fülhallgató, a kisebb hangszóró és a teljesen új Lightning csatlakozó. Ez utóbbi 80 százalékkal kisebb méretű lett mint az évek óta használt csatlakozó, az eddigi 30 tű helyett immár csak 8 tűről beszélhetünk. A két csatlakozót kompatibilissá tevő adaptert is bemutatták, ez 30 dollárba kerül majd. Az iPhone 5-ön értelemszerűen a nyáron bejelentett iOS 6 fut majd, bár semmi újdonságot nem jelentett be az Apple a rendszerrel kapcsolatban.

Az Apple iPhone 5 előrendelése szeptember 14-én indul, 21-től pedig megvásárolható lesz 8 országban, ám Magyarország feltehetően a szeptember 28-án csatlakozó 22 ország között lesz. Nem túl meglepő, hogy az iPhone 5 199 dollárba kerül az Egyesült Államokban két éves hűségszerződéssel (16 gigabájtos változatban, a 32 gigás 299, a 64 gigás pedig 399 dollárt kóstál), ezzel együtt a 3Gs-t kivezetik, az iPhone 4 és a 4S pedig ingyen vagy 99 dollárért hazavihető lesz. Végül, de nem utolsósorban: az iOS 6 hivatalosan szeptember 19-én lesz elérhető az előző iPhone modellekre.

Itt az iPhone 5: A6 chipset, 4 colos kijelzőA cikkhez kapcsolódó linkek:

Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen tarifacsomagot használ?


céges telefont használok
prepaid kártyás tarifát használok
szolgáltatói előfizetéssel rendelkezek
flottás csomagban vagyokKorábbi szavazások eredményei