Itt a Google válasza az Apple Music-ra

2015.06.24| Google Blog

A Google nem hagyta annyiban az Apple Music megjelenését és terjeszkedését a piacon, alávágott a fizetős szolgáltatásnak.

A Google nem hagyta annyiban az Apple Music megjelenését és terjeszkedését a piacon, alávágott a fizetős szolgáltatásnak. Alig több mint egy héttel a Music megjelenése után a Google frissítette Play Music szolgáltatását és reklámokkal tarkított, ám teljesen ingyenes online rádió-hallgatást tett elérhetővé. A felhasználók saját lejátszási listákat készíthetnek, amely a hangulatukat tükrözi, így mindig az aktuális érzésnek megfelelő zene szólhat. A Google természetesen már kész listákat is összeállított, így megtalálhatók az új zenék, a vezetéshez illő muzsikák, az edzéshez pörgős összeállítások, munkához illő zenék, stb.

Sajnos az ingyenességnek is ára van, mivel nem látható, mi lesz a következő szám, nem lehet visszatekerni, újrahallgatni az előző zenét, így ez az új Play Music funkció valahol az egyszerű rádiók és a Spotify között helyezkedik el tudás szempontjából. Bár az új funkció ma még csak az Egyesült Államokban érhető el, legkésőbb hét végéig mindenki számára bekapcsolják, nem csak weben, de Android és iOS készülékeken is. A Google Play Music havonta 9.99 dollárba kerül – akárcsak az Apple Music –, az előfizetők több mint harmincmillió zeneszámhoz kapnak így hozzáférést, amelyek mind le is tölthetők offline hallgatáshoz.

 

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

Az előfizetők hozzáférést kapnak olyan rádióállomásokhoz is, amelyeket nem gépek, hanem emberek felügyelnek, itt már adott a lehetőség akár komplett eljátszási listákat átugrani vagy éppen letölteni saját készülékre (maximum 25 dalt egyszerre). A Google Play Music tehát igen komoly versenytársa lett az Apple Musicnak és nem lehet elmenni a tény mellett, hogy az ingyenes új állomások kísértetiesen hasonlítanak az Apple Beats 1 állomásra. Amiben mindenképpen jobb a Google megoldása az az, hogy az ingyenes rádiók azok is maradnak, míg az Apple csak három hónapig biztosítja az ingyenes próbaverzió elérhetőségét. A másik komoly ütőkártya az a Play Music személyes mappája, ahova a felhasználók akár ötvenezer dalt is feltölthetnek, hogy teljesen ingyen hallgathassák zenéiket.A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokA Samsung hivatalosan is bejelentette a One UI 6.0-t!

A Samsung hivatalosan is bejelentette a One UI 6.0-t!

2023.10.06
| SamMobile
A Samsung Developer Conference 2023 tegnap este kezdődött, és az egyik legjobban várt bejelentés a One UI 6.0 volt.
Vége a MIUI-nak?

Vége a MIUI-nak?

2023.10.10
| GSM Arena
Azt pletykálják, hogy a Xiaomi véget vet a MIUI androidos szoftvercsomagnak és más lesz helyette.
Tényleg hatalmas Black Friday akciók a OnePlusnál

Tényleg hatalmas Black Friday akciók a OnePlusnál

2023.11.18
| OnePlus
A OnePlus sem maradt ki a Black Friday akciókból, több telefonját és számos kiegészítőt akciózik éppen.
A Galaxy S24 sorozat összes modellje megkaphatja ezt az iPhone 15 Pro funkciót

A Galaxy S24 sorozat összes modellje megkaphatja ezt az iPhone 15 Pro funkciót

2023.10.06
| Android Authority
Egy új pletyka azt sugallja, hogy a titán keret nem csak a Samsung Galaxy Ultra kiváltsága lesz.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Rohamosan terjed a mobilos fizetés? Ön már az okoseszközével fizet?


Nem
Igen Apple Pay-jel
Igen Google Pay-jel
Igen banki alkalmazássalKorábbi szavazások eredményei