Iránytű a bottartó fejek közötti tudatos választásához

2022.05.12
Címkék:

Milyen funkciót hivatottak betölteni a modern horgász módszereknél a különféle bottartó fejek?

Mik azok a kiemelt szempontok, amelyekre erősen javasolt odafigyelni a bottartó fejek között válogatva? A cikkben ezekre a kérdésekre adunk praktikus választ.

Milyen szerepük van egyáltalán?

Először is szögezzük le, hogy feeder, bojlis, fenekező vagy akár egyéb horgászatoknál a Fishinda webshopnál beszerezhető bottartó fej az, amire letesszük a horgászbotot. Jellemzően két ponton, egyrészt a markolatnál, másrészt a spicctől aránylag rövidebb távolságban.

A bottartó fej funkcióját tekintve abban hivatott segíteni, hogy horgászat közben és kapásra várva a botot vagy a botokat stabil, biztonságos pozícióban tudhassuk. Olyan helyzetben, hogy minél könnyebben tudjunk akár bevágni vagy újra dobás érdekében akcióba lépni.

Tehát a fejnek egyszerre van kényelmi funkciója és praktikus hozzáadott értéke. Nem mindegy persze, hogy melyik változat mellett tesszük le a voksunkat, ugyanis manapság egészen sokféle változat beszerzéséhez adottak a lehetőségek.

Iránytű a bottartó fejek közötti tudatos választásához

 

Mi mindenre javasolt odafigyelni a választásnál?

A lehető legjobb megoldást az jelenti, ha mindig a kivitelezett módszerhez igazítjuk a választást. Más és más típus passzolhat ugyanis akár feeder, bojlis, vagy mondjuk versenyhorgászathoz.

Érdemes egyúttal a horgászat jellegéhez is igazítani a bottartó fej kiválasztását. Egy pörgős, eseménydús, sok akcióval járó keszegezéshez például olyan modell passzol inkább, ami kellő mozgásteret ad a gyors bevágásoknak, illetve dobás után a zsinór feszítésének.

Ha azonban nagy halas vízen horgászunk, ahol bizony megvan az esélye a kapitális egyedek horogra kerítésének, ott némileg más lehet a dolog fekvése. Ott arra sem árt odafigyelni, hogy a bottartó fej kellőképpen meg tudja akadályozni a horgászbot heves kapások utáni lerántását magáról a fejről. 

Néhány további praktikus tipp a tudatos beszerzéshez

A markolatnál megtalálható fejek esetében a kulcs a stabilitás. Igyekezzünk lehetőség szerint úgy választani, hogy bedobást követően a botot egyetlen könnyed mozdulat legyen csak lerakni, lehetőség szerint stabil és biztonságos pozícióban.

Az elülső fejet tekintve már sokféle variációs lehetőség között tudunk választani. A legjobb, ha a peca finomságát, a szóba jöhető halak kapásainak a jellegét vetjük össze azzal, hogy melyik típusú változat segítheti leginkább az eredményességet.

Persze arra sem árt előzetesen gondolni, hogy várhatóan egy vagy pedig két bottal szeretnénk-e megoldani magát a pecát. Ez is nagyban befolyásolni tudja ugyanis, hogy a bottartó fej egyrészt védje a bot anyagát, másrészt a kezünk alá dolgozzon, miközben várunk a kapásra.

 

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei