Iránytű a bottartó fejek közötti tudatos választásához

2022.05.12
Címkék:

Milyen funkciót hivatottak betölteni a modern horgász módszereknél a különféle bottartó fejek?

Mik azok a kiemelt szempontok, amelyekre erősen javasolt odafigyelni a bottartó fejek között válogatva? A cikkben ezekre a kérdésekre adunk praktikus választ.

Milyen szerepük van egyáltalán?

Először is szögezzük le, hogy feeder, bojlis, fenekező vagy akár egyéb horgászatoknál a Fishinda webshopnál beszerezhető bottartó fej az, amire letesszük a horgászbotot. Jellemzően két ponton, egyrészt a markolatnál, másrészt a spicctől aránylag rövidebb távolságban.

A bottartó fej funkcióját tekintve abban hivatott segíteni, hogy horgászat közben és kapásra várva a botot vagy a botokat stabil, biztonságos pozícióban tudhassuk. Olyan helyzetben, hogy minél könnyebben tudjunk akár bevágni vagy újra dobás érdekében akcióba lépni.

Tehát a fejnek egyszerre van kényelmi funkciója és praktikus hozzáadott értéke. Nem mindegy persze, hogy melyik változat mellett tesszük le a voksunkat, ugyanis manapság egészen sokféle változat beszerzéséhez adottak a lehetőségek.

Iránytű a bottartó fejek közötti tudatos választásához

 

Mi mindenre javasolt odafigyelni a választásnál?

A lehető legjobb megoldást az jelenti, ha mindig a kivitelezett módszerhez igazítjuk a választást. Más és más típus passzolhat ugyanis akár feeder, bojlis, vagy mondjuk versenyhorgászathoz.

Érdemes egyúttal a horgászat jellegéhez is igazítani a bottartó fej kiválasztását. Egy pörgős, eseménydús, sok akcióval járó keszegezéshez például olyan modell passzol inkább, ami kellő mozgásteret ad a gyors bevágásoknak, illetve dobás után a zsinór feszítésének.

Ha azonban nagy halas vízen horgászunk, ahol bizony megvan az esélye a kapitális egyedek horogra kerítésének, ott némileg más lehet a dolog fekvése. Ott arra sem árt odafigyelni, hogy a bottartó fej kellőképpen meg tudja akadályozni a horgászbot heves kapások utáni lerántását magáról a fejről. 

Néhány további praktikus tipp a tudatos beszerzéshez

A markolatnál megtalálható fejek esetében a kulcs a stabilitás. Igyekezzünk lehetőség szerint úgy választani, hogy bedobást követően a botot egyetlen könnyed mozdulat legyen csak lerakni, lehetőség szerint stabil és biztonságos pozícióban.

Az elülső fejet tekintve már sokféle variációs lehetőség között tudunk választani. A legjobb, ha a peca finomságát, a szóba jöhető halak kapásainak a jellegét vetjük össze azzal, hogy melyik típusú változat segítheti leginkább az eredményességet.

Persze arra sem árt előzetesen gondolni, hogy várhatóan egy vagy pedig két bottal szeretnénk-e megoldani magát a pecát. Ez is nagyban befolyásolni tudja ugyanis, hogy a bottartó fej egyrészt védje a bot anyagát, másrészt a kezünk alá dolgozzon, miközben várunk a kapásra.

 

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokNézd meg az Apple iPhone 14 Pro Max előzetesét!

Nézd meg az Apple iPhone 14 Pro Max előzetesét!

2022.07.15
| GSM Arena
Az Apple iPhone 14 Pro Max dummy előlapján a dupla kivágás látható, a vanilla verzión nincs ilyen újítás.
Az iPhone 14 a vártnál korábban érkezhet

Az iPhone 14 a vártnál korábban érkezhet

2022.08.08
| Phone Arena
Nem meglepő, hogy az Apple gőzerővel dolgozik az iPhone 14 bemutató eseményen, ám az eddig sejtett dátum változhat.
30 ezer forint alatt vihető a Xiaomi Mi Band 7 Pro

30 ezer forint alatt vihető a Xiaomi Mi Band 7 Pro

2022.07.16
| Tomtop
Épphogy bejelentette a kínai cég a Xiaomi Mi Band 7 okoskarkötőt, máris itt a 7 Pro verzió teljese más dizájnnal és kapható is.
Az Apple Watch Pro ugyanannyiba kerül, mint az iPhone 13 Pro?

Az Apple Watch Pro ugyanannyiba kerül, mint az iPhone 13 Pro?

2022.07.11
| Phone Arena
Mintha nem lenne elég, hogy az iPhone 14 valószínűleg drágább lesz, mint az iPhone 13 sorozat, egy új hír szerint az Apple Watch strapabíró kiadása pofátlan árcédulával érkezik.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Ön mennyi mobil adatot használ el egy hónapban?


csak wifin internetezek
0-1 GB
1-2 GB
2-5 GB
5-10 GB
10GB +Korábbi szavazások eredményei