iOS 10: ilyen az új Lock screen

2016.06.27| 9to5Mac
Címkék:

iOS 10

,

Lock screen


Az Apple által nemrég bejelentett iOS 10 rendszer egyik legfontosabb és leglátványosabb újítása a lezáró képernyõ módosulása.

Az iOS 10-ben a Lock screen újragondolt és logikusabb, a funkciókat jobban teljesíti mint az évek óta használt változat. A 9to5Mac egy külön videót is készítet az újdonságokról. Az egyik ilyen a vastagabb betûtípus használata, akárcsak a Music appban, így jobban látható az óra és a dátum. Eltûnik a hagyományos slide-to-unlock! A híres felirat az iOS 10 telepítése után nem lesz látható a telefonokon és tableteken, pedig már 2007 óta látható az iKütyükön, amióta Steve Jobs bemutatta ezt a megoldást. A Slide-to-unlock helyett a Press-home-to-unlock lép életbe, így az iPhone home gombja lenyomásával lehet feloldani majd a zárat. Amely készülékben Touch ID is megtalálható, úgy értelemszerûen még gyorsabb lesz a feloldás, hiszen egyben az ujjlenyomat-felismerése is megtörténik a nyitás elõtt. A Touch ID-t nélkülözõ eszközökön a home gomb lenyomása után érhetõ el a jelszó kérõ lap.

iOS 10: ilyen az új Lock screen

A lezárt képernyõ tetején látható a státuszsor, ahol megjelenik a megszokott lock ikon, ha bármilyen módon védett a készülék, ez azonban hiányzik, ha elég egy home gomb lenyomás. Érdekes módon a továbbfejlesztett Touch ID 2 esetében, amely megtalálható az Apple iPhone 6s és az Apple iPhone 6s Plus mobilokon, a legtöbb panasz arra érkezett, hogy túl gyors. A gyorsaság alapvetõen egy jó tulajdonság lenne, azonban ha akár egy röpke véletlen érintésre is nyit a telefon. Friss funkció a raise, amely lehetõvé teszi, hogy a készülék megemelésével, gomb megnyomása nélkül mutassa az iPhone az értesítéseket vagy az idõt.

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

iOS 10: ilyen az új Lock screen

Szintén módosult a lock screenen elérhetõ kamera gyorshívó, immár elég csak balra húzni a megjelenítõn a képet. A fotó elkészítése után visszakerülhetünk a lezárt kijelzõre a home gomb lenyomásával. Jobb oldalon a widgetek találhatók. A zene irányító rész ismerõs lehet, bár itt is sok minden újult meg pici, így például minden nagyobb lett, hogy jobban látható és könnyebben kezelhetõ legyen.A cikkhez kapcsolódó linkek:

Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen tarifacsomagot használ?


céges telefont használok
prepaid kártyás tarifát használok
szolgáltatói előfizetéssel rendelkezek
flottás csomagban vagyokKorábbi szavazások eredményei