Íme a második almás tábla - jobb és mindjárt kapható

2011.03.03
Címkék:

Tegnap este megrendezték a várva várt Apple sajtótájékoztatót, ahol bemutatták az iPad 2-t.

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

Tegnap este megrendezték a várva várt Apple sajtótájékoztatót, ahol bemutatták az iPad 2-t. A rendezvényen az egyébként betegszabadságon lévő Steve Jobs maga vett részt. Elmondta többek között, hogy több mint százmillió iPhone mobilt és tizenötmillió iPad nettáblát adtak el. Az iPad 2 mellett kiderült, az iOS 4.3 változata a Nitro Javascript motorral érkezik, amelyet eddig az OS X-ben a Safari böngészőben használtak, de új az iTunes Home Sharing funkciója is, ez Wi-Fi segítségével teszi lehetővé a szinkronizálást, valamint megerősítették a FaceTimes érkezését, amely ingyenesen letölthető lesz minden iPad-re és GSM alapú iPhone 4, iPhone 3Gs készülékre.

Az iOS 4.3 az iPad 2-vel debütál március 11-én. A következő újdonság az Apple A5 processzora, amely az A4 alapjaira épült. Az A5 támogatja a kétmagos felépítést és kétszer gyorsabb mint az A4, a grafikus teljesítménye pedig kilencszer jobb elődjénél, ennek ellenére még az A4-nél is kevesebb energiával is beéri.

Íme a második almás tábla - jobb és mindjárt kapható

De térjünk a lényegre, amely az iPad 2. A kétmagos, 1 gigahertzes A5 processzorral felszerelt internettábla harminchárom százalékkal vékonyabb az első iPad-nél - összesen 8.8 mm vastag, tehát még az iPhone 4-nél is kisebb eme fizikai mérete -, azonban mégis ugyanazt a tíz órás üzemidőt képes biztosítani. A megjelenítője egy 9.7 colos, 1024×768 képpont felbontású kijelző, ez változatlan. Megtalálható benne giroszkóp, két kamera, 720p felbontású videórögzítési lehetőség, HDMI videokimenet - ám sajnos az ehhez szükséges kábelt nem tartalmazza a gyári csomag, 39 dollárt kóstál, egyébként megjelenéskor hatvanötezer alkalmazás várja a telepítést az App Store-ban.

Meglepő, de örömteli hír, hogy a fekete után végre az Apple-től megszokott hófehér színben is megvásárolható lesz a készülék. Összesen hatféle iPad 2 lesz, 16, 32 és 64 gigabájtos, mindből lesz csak Wi-Fi, valamint Wi-Fi és 3G-képes változat is. Az árak lentebb láthatók, az Apple arra törekedett, hogy versenyképes maradjon a konkurenciával szemben. Ezzel együtt az első iPad árát csökkentik, a 16 gigabájtos ára 400 dollár.

Íme a második almás tábla - jobb és mindjárt kapható

Az iPad 2-höz elérhető lesz kétféle új tok, mivel Steve Jobs-nak nem tetszett az eredeti megoldás, ezek akár állványként is használhatók némi hajtogatás után. A műanyag 39 dollárba, a bőr pedig 69 dollárba kerül, öt színben lesznek megvásárolhatók a cuki iPad-védők. Amerikában március 11-én kerül piacra, a második körben - amelyben igen, Magyarország is beletartozik! - huszonhat további országban lesz hivatalosan megvásárolható március 25-től.

Íme a második almás tábla - jobb és mindjárt kapható

Íme a második almás tábla - jobb és mindjárt kapható

Nettábla összehasonlítás



A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

2024.05.03
| PhoneArena
Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei