Így rakd fel otthon az üvegfóliát a telefonodra

2023.08.29| (x)
Címkék:

folia


Örök érvényű, megcáfolhatatlan alapvetés, hogy a macska a talpára, a vajas kenyér a vajas felére, a telefon pedig a kijelzőjére esik.

Mondjuk, ha a telefon nem a kijelzőre esik, akkor a hátlapi kamerák kerülnek fókuszba a becsapódás során. Egy mobiltelefon leejtése pedig jóval költségesebb manőver, mint ugyanaz például a vajas kenyér esetében. A kijelző cseréje roppant drága, éppen ezért igen nagy hangsúlyt kell fektetni a megfelelő védelemre. A leghatékonyabb védelem az, ha sohasem ejtjük le a készüléket. Erre azonban nem lehet, és nem is érdemes a biztonságot építeni, ezért javasolt inkább kijelzővédő fóliát, és tokot használni.

Így rakd fel otthon az üvegfóliát a telefonodra

A kijelző védelme

A kijelzővédő fólia egy olyan vékony és átlátszó lapka, melyet a mobiltelefonok kijelzőjére lehet felhelyezni védelem és a tartósság növelése érdekében. Célja a készülék kijelzőjének megóvása a karcoktól, ujjlenyomatoktól, szennyeződésektől és persze a töréstől. Ezek a fóliák leggyakrabban műanyagból vagy üvegből készülnek. A műanyag fóliák általában polietilén vagy a poliuretán alapanyagokból készülnek, melyek rugalmasságot és megfelelő védelmet nyújtanak a kijelzőnek. Azonban hajlamosabbak a karcolódásra, és a felületükön könnyebben maradnak meg az ujjlenyomatok. 

Így rakd fel otthon az üvegfóliát a telefonodra

Az üvegfóliák már a prémium védelem képviselői. Valódi, edzett üvegből készülnek, ami a keménysége miatt jobban ellenáll a karcolódásoknak és a töréseknek. Az üvegfóliák nem befolyásolják a kijelző érintésérzékenységét, és kevésbé marad meg rajta az ujjlenyomat, illetve nem torzítanak a kijelző képén. A jó fólia kiváló minőségű alapanyagokból készül. Az anyaga mellett a formája is rendkívül fontos. Tökéletesen kell illeszkednie a kijelzőre, nem akadályozhatja a telefon használatát. Mivel a telefonok kijelzői típusonként eltérőek, így kizárólag az adott típusra gyártott fóliát válasszunk, különben nem fog pontosan illeni a telefonra! Ez legyen az elsődleges választási szempont! A fólia vastagsága is lényeges, hiszen minél vastagabb, annál jobban csökkenti a kijelző érintés-érzékenységét. A fólia keménysége pedig a „páncélzat” hatékonyságát befolyásolja. Minél keményebb, annál inkább ellenáll a karcolásoknak, mechanikai sérüléseknek. A jó fóliák gyakran rendelkeznek olyan speciális olajtaszító bevonattal is, mely könnyen tisztíthatóvá teszi a kijelzőt, és nehezen tapadnak meg rajta az ujjlenyomatok, és egyéb szennyeződések.

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

Így rakd fel otthon az üvegfóliát a telefonodra

A fólia tökéletes felhelyezése

Ha sikerült kiválasztani a legmegfelelőbb fóliát, akkor nem maradt más hátra, mint a felrakás. Ha boltban vásároltuk, megkérhetjük az ottani szakit a felrakásra, ő már biztos, hogy rengeteget felrakott, és megfelelő tapasztalattal rendelkezik ezen a téren. Amikor webáruházból rendeljük a fóliát, akkor általában nem vesszük a fáradtságot, hogy csak a felrakás miatt bemenjünk egy üzletbe, ahol felrakathatjuk. Ilyenkor általában kénytelenek vagyunk otthon, saját magunknak felhelyezni, a csomagoláson jelzett instrukciók alapján. Ez a művelet pedig nemcsak sebészi precizitást, hanem sebészi tisztaságot is igényel. Első körben alaposan meg kell tisztítani a környezetet, és a kezünket is. Ha a kijelzőre, vagy a fóliára egy aprócska kis szennyeződés is kerül, az látszódni fog, és mellé még egy szép légbuborék is körül fogja ölelni. Ha nincs tökéletes tisztaság, az nem kevés bosszúságot és újrapróbálkozást fog eredményezni. Szóval, a porcukorral hintett lekváros fánk kerüljön minél távolabb az esemény során a kezünktől, a kijelzőtől, és a fóliától, hogy lehetőleg már első próbálkozásra zökkenőmentesen sikerüljön a dolog! A kijelző legyen tökéletesen tiszta, és pormentes, ne legyen rajta ujjlenyomat sem! Erre használhatunk mikroszálas portalanító kendőt, vagy a kijelzővédő fóliához csomagolt mini tisztítókendőt, a lényeg, hogy ne maradjon rajta tényleg semmi! A fólián egy vékony védőréteg található, amit el kell távolítani. Ezt általában egy ábra, szám, vagy egyéb jelölés jelzi. Amikor ez megtörtént, azzal az oldalával közelítsük a fóliát a kijelző felé, amiről lehúztuk a védőréteget. A minőségi fóliák hajszálpontosan illeszkednek az adott telefontípusra, ezért, ha becélozzuk tökéletesre például az alján, méghozzá úgy, hogy az oldalak is stimmeljenek, illeszkedni fog a teteje is. Lassan, óvatosan helyezzük a fóliát a kijelzőre. Ha mindent jól csináltunk, a fólia szinte „rácuppan” a telefonra, és óvatosan kisimítva, légbuborék mentesen rásimul. Az üvegfóliák kevésbé érzékenyek az esetleges korrigálásra, mint műanyag társaik. Ha mégis olyan légbuborék keletkezne, nem a szélén, ahonnan kisimítható, hanem mondjuk a kijelző közepén, akkor a fóliát óvatosan felfeszítve újra kell próbálkozni. Ha minden rendben ment, egy védőfóliával akár a többszörösére is növelhetjük a kijelző ellenállását. A minőségi fóliák csomagolása eleve tartalmaz olyan segédeszközöket, melyek jelentősen megkönnyítik a felhelyezést. A telefon mellett érdemes a tabletet, iPad-et is megvédeni az adott típussal kompatibilis fóliával!

 

Így rakd fel otthon az üvegfóliát a telefonodra

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei