Így lehet felismerni a defekttűrő gumit

2023.02.13
Címkék:

Milyen feliratot érdemes keresni, ha valaki egy defekttűrő gumi jelölésére kíváncsi?

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

Hol tüntetik fel egyáltalán a gyártók az erre vonatkozó információkat? Továbbá minek tudható be ezeknek a speciális abroncsoknak a népszerűsége?

Amennyiben benned is felmerülnek időnként ezek a kérdések, a cikk elolvasásával rögvest választ kaphatsz rájuk. Egyúttal azt is segítünk mérlegelni, hogy érdemes-e nyitnod a beszerzés irányába.

Hogyan lehet felismerni a defekttűrő gumit?

Ahogy szinte minden más jelölés esetében, itt is az abroncsok oldalfalán célszerű keresni a megfelelő értékeket. Ami azért rendkívül előnyös, hiszen az utánanézés legfeljebb néhány másodpercet igényel csak.

Ha mondjuk az Olcsobbgumi.hu nyári gumi kollekciójából sikerül választani, minden egyes modellnél ott lesz maga a jel az abroncsok oldalfalán. Kissé nehezíti viszont az eligazodást, hogy nem egy univerzális értéket vagy betűkombinációt kell keresni.

A defekttűrő jellegre vonatkozó utalás ugyanis nem általános. Minden egyes gyártó más és más megjelölést alkalmaz. Úgyhogy nincs más választás, egyenként szükséges megnézni az alkalmazott jeleket. Mi most segítünk ebben, és néhány brandre vonatkozóan megmutatjuk az indikátorokat.

Így lehet felismerni a defekttűrő gumit

A legismertebb gyártók jelölései

Amennyiben egy képzeletbeli ABC sorrendet akarnánk felállítani, akkor a Bridgestone mindenképp a sor első szegmensébe tartozna. Náluk az “RFT” megjelölést kell keresni, hogyha a defekttűrő jellegre vagyunk kíváncsiak.

A Continental gumiabroncsoknál ugyanezt az “SSR” betűkombináció adja. Goodyear márkajelzésű szetteknél az “ROF/EMT” feliratot kell keresni. A Michelin “ZP” jelölést alkalmaz, a “Pirelli” gumiknál “Run Flat” feliratot kell keresni, Hankook termékeknél pedig a “HRS” megjelelölésből tudható meg a defekttűrő jelleg.

A XXI. századi okostelefonok világában nem jelenthet gondot, hogy a felsoroltakon túl bármelyik keresett márkának utánanézzünk. Így ha biztosak szeretnénk lenni a választásban, a visszacsatolás másodpercek alatt megtörténhet.

Milyen érvek szólhatnak a defekttűrő termékek mellett?

Az egyik legfontosabb érv, hogy az ember kevésbé lesz kiszolgáltatott egy-egy váratlanul beszedett defekt következményeivel szemben. Ha a sérülés mértéke nem brutális, akkor akár folytatni is lehet a vezetést.

Ideális esetben 50-60 kilométert is tudunk autózni azt követően, hogy megtörtént a baj. Ha éppenséggel sietünk, az időjárás rettenetes, vagy csak nem akarunk a leállósávban vesztegelni, ez óriási hozzáadott értékkel bírhat.

Fontos viszont, hogy ezek a gumiabroncsok sem sérthetetlenek. Amint sikerült észrevenni a problémát, a lehető leghamarabb fel kell keresni egy szervizt! A biztonságos autóvezetés érdekében ez tehát a követendő magatartás.

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei