HTC One M8: Lollipop vs KitKat

2015.01.30| Phone Arena
Címkék:

HTC One M8

,

Lollipop

,

KitKat


A tajvani gyártó végre elkezdte kiadni a HTC One M8-ra az Android 5.0 Lollipop rendszer, ideje megnézni, mit kapnak a tulajdonosok a teljes rendszer cseréje után.

A tajvani gyártó végre elkezdte kiadni a HTC One M8-ra az Android 5.0 Lollipop rendszer, ideje megnézni, mit kapnak a tulajdonosok a teljes rendszer cseréje után. Az OS-sel együtt értelemszerűen a Sense UI is megújult, köszönhetően a Material Design követelményeknek. A kezelés könnyedebbnek tűnik, ám nincs kizárva a placebo hatás sem, az előzetes tesztek szerint. A lock screen letisztultabb lett, mutatja az értesítéseket, dupla kattintásra megnyitja az adott alkalmazást, elhúzva pedig törölhető az értesítés. Hasznos újítás, hogy alul kiírja, mennyi idő van még hátra a teljes feltöltésig, már persze abban az esetben, ha épp töltődik a telefon. Teljesen átalakult az értesítések megjelenítése a redőnyben, egy lefele húzás a képernyőn ez utóbbit jeleníti meg, majd egy újabb swipe-ra van szükség a toggle gyorsikonok előhívásához. Eltűnt a gyors fényerőszabályzó, a HTC úgy döntött, elég lesz e funkció gyors eléréséhez egy toggle ikon.

Az alkalmazásváltó már rendszerszinten is totálisan új lett, eltűnt a sokak által igencsak kedvelt dizájn, helyét a kártyapakli-szerű elrendezés váltotta fel. Sajnos így nem lehet már egyetlen mozdulattal minden, háttérben futó appot bezárni. A beállításokban most már keresni is lehet, nem kell kívülről megtanulni a mára igencsak zsúfolt lehetőségeket, ezzel együtt sokkal részletesebben lehet az akkumulátor-használatot megtekinteni a Lollipopban, mint a KitKat-ben. Egyelőre ennyi, akik rendkívüli launcher újításokat vártak, azoknak csalódniuk kellett egyelőre, ám a funkcionalitási fejlesztések mindenképpen fontosak. Abban is biztosak vagyunk, hogy egy következő Sense frissítés valóban „gatyába rázza” majd a launchert.A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Okosóra vagy okoskarkötő! Sorra jelennek meg a kezünkre való okoseszközök! Önnek van/lesz?


igen, van okosórám
igen, van okoskarkötőm
tervezek okosórát venni
tervezek okoskarkötőt venni
nincs rá szükségemKorábbi szavazások eredményei