Hogyan védekezzünk a Bitcoin ingadozása ellen

2022.04.26| (x)
Címkék:

Attól tart, hogy a Bitcoin ingadozó árfolyama miatt pénzt fog veszíteni? Így védheti befektetéseit a Bitcoin ingadozástól.

A Bitcoin ingadozása lehetőségeket kínál a kereskedőknek arra, hogy a virtuális valuták vásárlásával és eladásával profitot termeljenek.  Viszont ez a folyamat jelentős veszteségeket is eredményezhet.  A bitcoin era ingadozása miatt sok befektető ódzkodik attól, hogy nehezen megszerzett vagyonát ebbe az eszközbe fektesse, és valóban, a Bicoin kereskedés és befektetés a bátrak kalandja.

A Bitcoin ingadozása számos tényező függvénye.  Például, Bitcoin korlátozott számban bocsátható ki, hiszen a Bitcoin mennyisége akkor sem növekedhet, ha megnövekszik iránta a kereslet.  Ennek következtében, ha a vásárlás növekszik, a Bitcoin értéke is erősödik, vagyis növekszik az ára.

Egy új kormányzati szabályozás, egy meghekkelt kripto-kereskedési ügylet vagy a Bitcoin leértékelődése egy adott országban mind-mind befolyásolhatják a Bitcoin árát.  Előreláthatólag ez a trend a közeljövőben nem fog változni, ezért a befektetőknek igazodnia kell az ingadozó értékhez.

Hogyan Kezeljük a Bitcoin Ingadozását

A kriptovaluta-ügyleteket legtöbben Bitcoin vásárlására és eladására használják.  Az olyan platformok, mint The News Spy, segítenek a virtuális valuta kereskedési folyamatainak áttekintésében.  A linken üzenetet küldhet a platform vezetőségének és további információkat is kérhet.  Mindazonáltal, az ilyen jellegű platformok igyekeznek egyszerűen elmagyarázni a Bitcoin-kereskedés rejtelmeit.

Ahhoz, hogy a Bitcoin ingadozásainak negatív hatásait elkerülhessük, nem elég, ha egyszerűen belevágunk a kereskedési ügyletekbe.  Előtte mindenképpen alaposan vizsgálja mag a kripto-piac működését.  Használjon olyan eszközöket, amivel nyomon követheti az árváltozásokat és akkor vásároljon, ha a Bitcoin ára egy bizonyos pontot elér.

A sikeres Bitcoin-kereskedéshez elengedhetetlen annak ismerete, hogyan termeljünk profitot az egyes eseményekből.  Viszont a kereskedést digitális eszközökkel akár automatizálhatja is.  Ezek segítségével felügyelheti és értelmezheti az árváltozásokat és a Bitcoin eladásokat, illetve vásárlásokat veszteségek elkerülésével valósíthatja meg.

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

A tokenek megtartásával szintén leküzdheti a Bitcoin ingadozásából fakadó kockázatokat.  Sokan a Bitcoinra hosszútávú befektetésként tekintenek.  Ez annyit jelent, hogy Bitcoint vásárolnak, majd megtartják és várnak, amíg a valuta ára emelkedik.  Ez a módszer azoknál a befektetőknél működik, akik nem azonnal akarnak profitra szert tenni.   Emellett azonban a piacot folyamatosan figyelni kell, hiszen a tokeneket akkor éri meg értékesíteni, mikor a vásárlási árnál magasabb áron adhatók el.

Ezen kívül ún. buy-stop vagy stop-loss megbízásokat is alkalmazhat.  A stop-loss megbízások arra utasítják a kriptovaluta-kereskedési platformot, hogy egy meghatározott mennyiségű Bitcoint akkor értékesítsenek, mikor az ár elér egy bizonyos szintet.  Például, ha a Bitcoint 200 USD áron vásárolta, alkalmazhat egy stop-loss megbízást 4800 USD árnál.  Ebben az esetben a kriptovaluta-kereskedő platform azonnal vevőt keres, amint a Bitcoin ára eléri a 4800 USD összeget.

Ha a kripto-piac gyorsan változik, az ár visszaeshet 4800 USD alá, viszont ezekkel a megbízásokkal korlátozza az esetleges veszteségeket.  Ha a Bitcoin ára 4800 USD fölé emelkedik, a tokeneket veszteségesen fogja értékesíteni, így az ügylet nem termel profitot.

Azonban ezekkel a megbízásokkal a befektetést védi a jelentősebb veszteségek ellen.  Ugyanakkor abban is segítenek, hogy megvédje őket a Bitcoin ingadozásától.  Egy buy-stop megbízás olyan utasítást küld a kriptovaluta-kereskedési platformnak, hogy egy bizonyos áron vásároljon Bitcoint.  Például, beállíthatja, hogy amennyiben a piac túlműködik és a Bitcoin ára leesik 4500 USD-re, vásároljon Bitcoint, azt feltételezve, hogy ár hamarosan ismét emelkedni fog.  Ezzel pedig nyereségre tesz szert.

Záró Gondolatok

A Bitcoin ingadozása lehetőségeket kínál, de veszteségeket is eredményezhet.  Az ingadozást kihasználva egyesek jelentős vagyonra tesznek szert.  Azonban, ha a Bitcoin árváltozásait nem kezeljük megfelelően, nagy veszteségeket is elkönyvelhetünk.  Függetlenül attól, hogy az ár éppen felfelé vagy lefelé ingadozik, a várható értékeket nem könnyű megbecsülni.  Összességében azonban elmondható, hogy hosszútávon a Bitcoin ára növekszik, hiszen bevezetése óta egyre nagyobb rá az igény.  Aki 2010-ben Bitcoint vásárolt és nem tett mást, mint azt digitális pénztárcájában tárolta, ma már nagyobb vagyonnal rendelkezik, mint kezdetben.  Elmondható, hogy ezzel a kriptovalutával hosszútávon profitra lehet szert tenni.

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei