Hogyan lehetsz vállalkozási mérlegképes könyvelő?

2023.11.13
Címkék:

Van néhány sikerszakma, amelyről úgy gondoljuk, sokat lehet vele keresni. A mérlegképes könyvelő pont ilyen, és azért is vonzó a fiatalok körében, mert akár otthonról, home office-ban is végezhető.

Cikkünkben bemutatjuk, hogyan szerezheti meg valaki az ehhez szükséges szakképesítést, és mi mindenhez kell értenie egy mérlegképes könyvelőnek!

 

Amit fontos tudni erről a szakmáról

 

Egy valamit érdemes tudni: az OKJ megszűnésével a hagyományos mérlegképes könyvelő szakma is megszűnt, ma már specializálódni lehet egy-egy területre e szakmán belül. A Tanfolyam.hu oldalán Vállalkozási mérlegképes könyvelő szakmát lehet szerezni távoktatásos formában: ez az egyik legnépszerűbb képzés a pénzügyi és ügyviteli tanfolyamok között.

 

Ezzel a képesítéssel el lehet helyezkedni kis- és középvállalkozásoknál is, de akár egyéni vállalkozók is lehetnek az ügyfeleink. Nagyon keresett ez a szakma manapság, és valóban jól lehet vele keresni, így érdemes minél előbb beiratkozni a tanfolyamra, de más érveink is vannak.

Hogyan lehetsz vállalkozási mérlegképes könyvelő?

Érdemes most elkezdeni a tanfolyamot!

 

Jelenleg a Vállalkozási mérlegképes könyvelő képzés elvégzéséhez elég érettségivel rendelkezni, nem szükséges előzetes szakmai tudás. A tanfolyam pedig indítható távoktatásos formában is, ami igen nagy könnyebbséget jelent azoknak, akik esetleg már dolgoznak valahol.

 

Ám félő, hogy 2024-től változtatnak a jelenlegi szabályozáson, és csak jelenléti oktatás keretein belül lehet majd megszerezni a bizonyítványt, továbbá pedzegetik azt is, hogy a vizsgaszabályok is megváltoznak. Mindennek a következménye lesz a tanfolyam árának emelkedése is.

 

Éppen ezért, akit valóban érdekel a lehetőség, megvannak a szükséges adottságai (precíz, megbízható ember, jól tűri a monotonitást), és szeretne vállalkozási mérlegképes könyvelőként dolgozni a későbbiekben, az jól teszi, ha még idén beiratkozik a Tanfolyam.hu oldalán a képzésre.

 

Mit lehet itt tanulni?

 

A távoktatásos képzés ideje 760 óra, körülbelül 10-20 hónap. Ebből is látszik, hogy egy igen komoly szakmáról van szó. A tanfolyam végeztével a képző intézmény egy tanúsítványt állít ki, amelynek birtokában lehet jelentkezni szakképesítő vizsgára. Ha ez sikerül, megszerezhető a szakképesítést igazoló bizonyítvány, amelynek birtokában már lehet munkát vállalni.

 

A tanfolyam fő moduljai a következők:

 

  • Gazdasági és jogi alapismeretek
  • Vállalkozások pénzügyei
  • Könyvviteli ismeretek
  • Adózási ismeretek
  • Számvitel és adózás digitális környezetben
  • Pénzügyi számvitel
  • Pénzügyi kimutatások összeállítása, elemzése és ellenőrzése

 

Ha van valakinek előképzettsége, azt bizonyos mértékben beszámítják, például ha valaki elvégezte már a fent említett oldalon a Számvitel alapjai – kettős könyvelés tanfolyamot, az órák egy része alól kap felmentést. A tanórák egyébként heti 2 alkalommal vannak, mindegyik 4-4 órás online előadás.

 

A csoportok folyamatosan indulnak, megéri minél előbb csatlakozni, hogy még az idei árakon, távoktatásban végezhesd el a tanfolyamot.

 

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

2024.05.03
| PhoneArena
Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei