Hogyan használhatjuk ki az infralámpa kedvező hatásait?

2023.12.13
Címkék:

Az infralámpákat sokan ismerik, de máig kevesen aknázzák ki a jótékony hatásaikat, pedig bizonyos állapotokban, egyes megbetegedésekben segíthetik a gyógyulást.

Az infravörös fény akárcsak a napfény, képes felmelegíteni a szöveteket, ezáltal pedig támogatni a regenerációt. 

 

Mit érdemes tudni az infralámpák működése kapcsán?

 

Ezen eszközök segítségével koncentráltan eljuttathatjuk az infravörös fényt a kezelendő testrészhez, fogalmazhatunk úgy is, hogy káros hatások (UV-sugárzás) nélkül kihasználhatjuk a napfény által is kínált előnyöket. A Rehaker.hu terápiás eszközei között infralámpák is elérhetők.

 

A praktikus eszközök ráadásul nem csupán a bőrfelszínt képesek felmelegíteni, hanem a mélyebb szöveteket is, ugyanis az infravörös sugarak képesek bejutni a bőrbe 2-7 cm mélységig. Ebből a megvilágításból szemlélve láthatjuk azt is, hogy az izmokra, idegekre, csontokra is kedvező hatást fejthetünk ki. Természetesen más-más erősségű készülékek is beszerezhetők az aktuális állapot, illetve a kezelendő panasz függvényében.

 

Nézzük meg, hogy mi történik hő hatására a szervezetünkben: egyrészt az erek kitágulnak, ezáltal máris fokozódik a keringés, ami együtt jár azzal is, hogy javul a szövetek tápanyag- és oxigénellátottsága. 

 

Miért előnyös mindez? A fokozottabb keringés, illetve a teljesebb tápanyag- és oxigénellátottság segíti a gyorsabb regenerációt. Ez pedig kifejezetten az izomeredetű, valamint ízületi panaszoknál jelenthet hatalmas segítséget. 

Hogyan használhatjuk ki az infralámpa kedvező hatásait?

Az infralámpák alkalmazási köre

 

Rendkívül széles felhasználási körrel rendelkeznek ezek a hasznos terápiás eszközök, a reumás panaszok mellett a sebgyógyulást is támogathatjuk általuk, sőt, egyes fül-orr-gégészeti problémák kiegészítő kezeléseként is alkalmazhatók. Például középfül- és arcüreggyulladásnál nagyon jó szolgálatot tehetnek. 

 

Nem véletlen, hogy előszeretettel választják a megfázásos időszakokban a panaszok enyhítése, a mielőbbi gyógyulás segítése céljából. Ráadásul a gyorsabb, teljesebb regeneráció támogatásával a további szövődmények esélye is csökkenthető. Jól tudjuk, hogy egy egyszerű náthából is kialakulhat arc- és homloküreggyulladás, ha a váladék nehezen távolítható el, és pang az orrmelléküregekben. Javasolt továbbá allergiás panaszok mérséklése céljából is.

 

Állítsuk szervezetünk szolgálatába az infravörös fényt!

 

Az infralámpák nagyon könnyen alkalmazhatók, például a BEURER IL50 300W készülékkel 30x40 cm-es területet tudunk kezelni, ami külön előny, hiszen az egyszerre nagyobb szakaszok besugárzása által az izomgörcsök is oldhatók. Digitális időzítő funkcióval pedig a letelt intervallum után automatikusan kikapcsol az eszköz. 

 

Érdemes beszerezni egy ilyen sokoldalúan alkalmazható készüléket, amely segítségünkre lehet a náthás időszakban, az allergiás szezonban, illetve az izom- és ízületi panaszok enyhítésében egyaránt.

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei