Hazánkban az LG két csúcs gépe

2013.10.21| LG

Az LG hazánkban is bemutatja prémiumkategóriás készülékeit, a G2 mobiltelefont és a G Pad 8.3 táblagépet.

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

Az LG Magyarországon is piacra dobja két új csúcskategóriás készülékét, a G2 okostelefont és a G Pad 8.3 tabletet. A két mobileszköz kívül-belül magán hordozza az LG felhasználó-központú tervezési filozófiájának, a „Learning from You”-nak a legújabb vívmányait. Az LG ezen szlogenje a fejlesztéseket megelõzõ, felhasználói szokásokat vizsgáló, nagyszabású kutatásra utal. Az eredményeket figyelembe véve az LG olyan újításokat tervezett, mint a G2 hátlapra helyezett gombjai, a KnockON, vagy a QPair funkció. Az LG legújabb prémium kategóriás készülékeinek tervezése elõtt fogyasztók ezrei körében végzett részletes kutatást a mobilhasználati szokásokat vizsgálva. Az LG a G2 és a G Pad 8.3 mobileszközöket már a felmérés eredményeire támaszkodva, a „Learning from You” filozófia jegyében alkották meg. Az okostelefonok tekintetében az egyik legfontosabb felhasználói igényként a minél nagyobb kijelzõ fogalmazódott meg. A kijelzõ növekedésével azonban egyre nehezebbé vált a készülékek egy kezes használata. Az LG G2 úgy tudta tovább növelni a képernyõ méretet, hogy a hátoldalra költöztette a gombokat, amellyel egy tökéletesen kezelhetõ, egy kézzel is tartható készüléket alkotott meg. A G Pad 8.3 méretét ugyancsak a felhasználói visszajelzések gondos tanulmányozásával határozták meg.

A „Learning from You” filozófia az LG G2-nél a formatervezésben, a hardver kialakításban és felhasználói élményben egyaránt visszaköszön. A G2 formabontó újdonsága a hátlapjára költöztetett bekapcsoló és hangerõszabályzó gomb (Rear Key), ami a dizájn elemen kívül praktikus is. Mivel a telefon használata közben a mutatóujjunk eleve a telefon hátlapján van, az ott elhelyezett gombokkal a készülék irányítása sokkal kényelmesebbé válik, ráadásul ezzel a megoldással nem csúszhat ki a kezünkbõl a hangerõ szabályozása közben. Ez a hátlapi gomb a hangerõ szabályozásán túl a kamera gyors bekapcsolására, és a QuickMemo jegyzetkészítõ alkalmazás elindítására is szolgál. A felhasználói élmény növelése érdekében számos praktikus és felhasználóbarát tulajdonság került a készülékbe:

 • KnockOn - Mivel nincsenek se valós, sem érintés érzékeny gombok a készülék elõlapján, az LG mérnökei egy roppant egyszerû módot találtak a képernyõ aktiválására. A KnockOn funkció segítségével csupán kétszer rá kell koppintanunk a képernyõre, és a telefon máris „életre kel”.
 • Guest Mode - A készülékbe beléphetünk saját vagy másodlagos jelszó használatával is. Utóbbit a Guest Mode teszi lehetõvé, így más is használhatja a telefonunkat egy eltérõ kezelõfelülettel anélkül, hogy a mi tartalmainkhoz hozzáférne.
 • OIS – optikai képstabilizátor - A G2-t optikai képstabilizátorral (Optical Image Stabilizer; OIS) is ellátta az LG, ami tisztább élesebb fotók készítését teszi lehetõvé mozgás közben is. A részletgazdag képekért továbbá egy több pontos autófókusszal rendelkezõ 13 MP-es kamera felel.
 • Audio Zoom - Az LG egy egyedülálló újítása az úgynevezett Audio Zoom funkció, ami lehetõvé teszi, hogy video készítésénél nem csak a képre közelítsünk rá, hanem ahhoz hasonló módon a rögzíteni kívánt hang forrására is. Ezáltal például kiszûrhetjük az iskolai kórusban éneklõ gyermekünk hangját a tömegbõl.
 • Plug&Pop – A készülék azonnal felismeri a fülhallgató vagy USB kábel csatlakoztatását és felajánlja a zenehallgatáshoz hasznos applikációkat egy külön felnyíló ablakban.
 • QuickRemote - Az LG G2-t QuickRemote alkalmazása egy univerzális távirányítóvá varázsolja. A hagyományos távirányítókat helyettesítve infraporton keresztül képes vezérelni a lakásunkban található szórakoztatóelektronikai eszközöket, de még a légkondicionálót is.
 • Answer Me - Az intuitív tulajdonságok sorát növeli az Answer Me funkció, ami automatikusan fogadja a hívást, ha a fülünkhöz emeljük a G2-t, és a csengetés hangerejét is csökkenti közben.

Az okostelefonoknak ma már teljes értékû szórakoztató központként is helyt kell állniuk, így a Full HD kép mellett a hangzás is kiemelten fontossá vált. Az LG G2 az elsõ okostelefon 24 bit/192 kHz-es stúdióminõségû hifi lejátszási teljesítménnyel. A 2,26 GHz-es Qualcomm Snapdragon 800-as processzornak köszönhetõen biztosan nem fogjuk „gondolkodáson” kapni a G2-t, legyen szó akár a legfrissebb játékokról, multimédiás tartalmakról vagy több alkalmazás együttes futtatásáról. Az 5,2 hüvelykes full HD IPS kijelzõt oldalt pedig, mindössze egy 2,65 mm-es keret vesz körül. Ekkora erõhöz és kijelzõhöz megnövelt energiaforrás is tartozik. A rendelkezésre álló helyet maximálisan kihasználó, nagy teljesítményû 3000 mAh-es akkumulátor egész napos intenzív használatot is megenged.

LG G Pad 8.3, kívül-belül ideális

A felhasználói visszajelzésekbõl egyértelmûen kitûnik, hogy a legtöbben a 8 hüvelykes készülékeket részesítenék elõnyben, mint a hordozhatóság és a felhasználói élmény tökéletes ötvözetét. Az LG G Pad 8.3 az elsõ Full HD-s tablet a 8 hüvelykes kategóriában, emellett a készüléket az LG prémium G termékcsaládjára jellemzõ innovatív funkciók együttesével is felvértezték. Az L G Pad 8.3-ban ugyanúgy megtalálható a G2-bõl már ismert Guest Mode, vagy a QuickRemote is. Elõbbinek hála nyugodt szívvel odaadhatjuk a készüléket a gyermekünknek játszani, csak az általunk engedélyezett dolgokhoz fog hozzáférni; utóbbi pedig egy fiók mélyére számûzi a közelünkben lévõ valamennyi készülék távirányítóját, hiszen mindet vezérelhetjük a tablettel is. Ezen kívül olyan funkciókkal is rendelkezik a táblagép, amelyek kifejezetten a G Pad 8.3 tekintélyes kijelzõjén teljesednek ki:

 • Slide Aside - Sosem volt még olyan egyszerû és gördülékeny több alkalmazás egyszerre történõ futtatása és a váltás köztük, mint a Slide Aside funkciót használva. Három ujjunkat oldalra húzva úgy ugrálhatunk az applikációk között, mintha csak a galériában képeket nézegetnénk, legyen az akár a legújabb játék, multimédiás tartalom, vagy egy weblap.
 • QSlide - A QSlide alkalmazás még nagyobb szabadságot nyújt azoknak, akik szeretnek egyszerre több feladatot futtatni a tabletjükön. A funkció segítségével kiválaszthatunk egy fõ, futó applikációt, amire rányithatunk további kettõt, megválasztva utóbbiak méretét, és áttetszõségük mértékét.
 • QPair - A QPair alkalmazás a ma már kötelezõnek számító készülékek közötti konvergenciát emeli mesterfokra. Az okostelefonra érkezõ hívások és üzenetek, vagy azon készült jegyzetek a G Pad-en is megjelennek, válaszolhatunk rájuk, szerkeszthetjük õket. Mindez más gyártók mobilkészülékeivel is mûködik.
 • KnockOn - A G Pad 8.3 is megkapta az LG intuitív KnockOn funkicóját, amivel mindössze két koppintással felébreszthetjük a készüléket. Ezáltal nem kell félnünk, hogy kiesik a kezünkbõl miközben aktiváljuk, vagy összekenjük ha nem tiszta a kezünk.

Nagyméretû kijelzõje ellenére az LG G Pad 8.3 elegáns és vékony, így egy kézben, vagy akár zsebben is kényelmesen elfér. A súlya mindössze 338 gramm, ami körülbelül egy magazin súlyának felel meg. Az alkalmazások egyidejû futtatásának gördülékenységét és a multimédiás tartalmak zavartalan fogyasztását a Qualcomm Snapdragon 600-as processzora szavatolja. A hosszú üzemidõrõl pedig a nagy teljesítményû 4600 mAh-s akkumulátor gondoskodik.

Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen gyakran vált tarifacsomagot?


évente
2-3 évente
ritkábbanKorábbi szavazások eredményei