Hatalmas átverés az Android Marketen

2011.11.29| Phone Arena
Címkék:

Tegnap napközben több új alkalmazás került fel az Android Marketre, ezek sokak számára okoztak bosszúságot.

Tegnap napközben több új alkalmazás került fel az Android Marketre, ezek sokak számára okoztak bosszúságot. Az átverés lényege az volt, hogy ismert gyártó nevében töltöttek fel világszerte milliók által használt játékok nevéhez hasonló programokat, ám azok természetesen nem valódi alkalmazások voltak. Rovio név alatt került fel több játék, például az Angry Birds 3D a Marketre, holott a híres játékfejlesztõ Marketes neve is Rovio Mobile Ltd., az Angry Birdsbõl pedig nem létezik 3D-s változat. Mindegyik letöltés fizetõs és nem mûködõ program volt, amelyek kipróbálása után nem lehetett a pénzt visszakérni, holott ezzel a hasznos lehetõséggel szinte minden, fizetõs alkalmazást fejlesztõ él.

A számos panaszbejelentés után a Google példás gyorsasággal járt el és törölték az ominózus játékokat (érdekességképp a nevek: Alive 4 Ever, Call of Duty Zombies, Angry Birds 3D, Zombiville, Zombie Highway, Tiny Wings, Catch the Candy, Cut the Rope: Holiday Gift, Rat on a Skateboard, Zombie Gunship, Resident Evil 4, Siege Hero).

Hatalmas átverés az Android Marketen

Ez bizony kamu!

Jogosan merül fel a kérdés, mit tehet az egyszeri felhasználó azért, hogy ne verjék át? Elõször is mindig ellenõrizzük, hogy a letöltendõ alkalmazást - legyen az fizetõs vagy ingyenes - hányan töltötték már le, milyen véleményt írtak róla már, valamint telepítéskor mindenképp figyeljünk oda arra, hogy milyen jogosultságokat adunk a programnak, ez utóbbi fõként az ingyenes változatokat érinti, hiszen a "vírusok" így terjednek (amelyek valójában persze sosem valódi vírusok a szó szoros értelmében, hanem csak a telepítéskor oda nem figyelõ felhasználó szomorú tapasztalata lesz adatlopás vagy magas telefonszámla formájában), továbbá egyéb kétségek esetén érdemes rákeresni az adott alkalmazásra az interneten.

Hatalmas átverés az Android Marketen

Ez már a valódi Rovio

Hatalmas átverés az Android Marketen



Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

2024.08.15
| Android Authority
A legfrissebb Apple iPhone 16 fotószivárgás leleplezte a valószínűleg végleges dizájnt és egy szokatlan hátlapi megoldást is egyben.
Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

2024.08.22
| Android Headlines
Fontos információk szivárogtak ki az iPhone 16 sorozatról, beleértve a specifikációkat, az amerikai árakat és promóciós képeket.
Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

2024.09.10
| Phone Arena
Az Apple a szeptember 9-i Glowtime eseményen hivatalosan bejelentette, hogy az iOS 18 frissítés szeptember 16-án érkezik a támogatott iPhone készülékekre. Ugyanezen a napon lesz elérhető az iPadOS 18 frissítés is.
Ezért fogod megvenni az iPhone 16-ot

Ezért fogod megvenni az iPhone 16-ot

2024.09.04
| 9to5mac
Az új iPhone 16 bemutatója előtt a CIRP egy friss tanulmányt tett közzé, amely rávilágít arra, hogy az iPhone-vásárlók többsége nem az új funkciók miatt frissít.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Fontos-e Önnek, hogy a mobilja fenntartható forrásból származzon?


Igen, nagyon fontos
Fontos, de nem elsődleges szempont
Nem különösebben érdekel
Egyáltalán nem fontos



Korábbi szavazások eredményei