Hasznos tudnivalók a CASCO biztosítás kapcsán - Ön tisztában van mindezekkel?

2023.12.19
Címkék:

Vannak, akik feleslegesnek tartják, legalábbis spórolnak a CASCO biztosításon, míg mások okvetlenül megkötik.

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

Utóbbiak talán tudnak valamit, amit előbbiek nem vagy csak túl óvatosak? Bárhogy is legyen, a CASCO kapcsán van pár hasznos tudnivaló és érdekesség, mellyel érdemes tisztában lenni.

 

A Genertel Biztosító CASCO biztosítása számos esetben kihúzhat minket a pácból anyagi értelemben, ha valamilyen kárunk keletkezik. Megkötése mindenképp hasznos lehet. A döntést megkönnyítheti, ha kellőképp informáltak vagyunk a témában.

Hasznos tudnivalók a CASCO biztosítás kapcsán - Ön tisztában van mindezekkel?

Bonus-malus besorolás

 

A bonus-malus besorolásról szinte mindenki hallott már, azonban azt csak kevesen tudják, hogy nemcsak a KGFB, hanem a CASCO biztosítás kötésekor is számít. A biztosítók a kármentes éveket bónusszal, illetve díjkedvezménnyel jutalmazzák, míg a károkozás visszacsúszást jelent a besorolásban, mely a díjakon is megmutatkozik. 

 

A CASCO esetében a bonus rendszer egyszerűbb, mint a KGFB-nél, mivel egy kármentes év után feljebb léphetünk egy fokozattal.

 

CASCO és régi autó? Miért ne?

 

Téves elgondolás, hogy csak a szalonból frissen kigurult, új autókra lehet CASCO biztosítást kötni, ugyanis a használt autók esetében is keletkezhetnek komoly károk, illetve a lopás is fennáll, mint lehetséges veszély. Ha bekövetkezik a baj, akkor a CASCO biztosítás éves díja könnyen eltörpülhet egy-egy kár javításának összege mellett.

 

Használt autók esetében akkor éri meg igazán a CASCO kötése, ha sokat vezetünk városi környezetben, kezdő, esetleg rutintalan sofőrök vagyunk vagy az autónk annak ellenére, hogy használt, még így is milliókat ér. A gyakori autópályán való közlekedés szintén indokolttá teszi a biztosítás megkötését. 10-15 éves autókra is gond nélkül lehet CASCO-t kötni, azonban a feltételek kapcsán nem árt az adott biztosítónál tájékozódni.

 

Külföldi országokban is jól jön

 

A legtöbb utazó, nyaraló ember legnagyobb rémálma, hogy útközben megadja magát az autó, és az út szélén kell kitalálni egy idegen országban a hazamenetel módját. Itthon sem úszunk meg olcsón egy ilyen kalandot, hát még külföldön. De ha rendelkezünk CASCO biztosítással, akkor az fedezetet nyújthat az anyagi problémára, hiszen legtöbbször Európa országaira is kiterjed. Ha viszont szeretnénk biztosra menni, akkor jobban tesszük, ha a biztosítónknál érdeklődünk a területi hatályokat illetően.

 

Részleges CASCO

 

Abban az esetben, ha nem szeretnénk teljes biztosítást kötni, akkor a részleges CASCO jelentheti a megoldást. Ez akkor jön jól, ha csak lopás- vagy töréskárra szeretnénk biztosítást kötni, vagy az autónk 15 évnél idősebb.

 

A CASCO számos esetben anyagi fedezetet jelenthet, így ha biztosra akarunk menni, akkor nem árt megkötni. Azt viszont érdemes tudni, hogy a biztosító nem minden esetben fizet, tehát súlyos szabályszegésből eredő károk esetén sok jóra nem számíthatunk.

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei