Hangulatos otthonok üde színfoltja a lila szőnyeg

2023.02.24
Címkék:

A lila szín sokakban ellenérzéseket vált ki, nem szeretik magukon sem látni, a lakberendezésben pedig végképp messziről elkerülik.

Ezzel szemben vannak, akik viszont kifejezetten kedvelik pazar árnyalatainak valamelyikét.

 

A romantikus provence-i stílus követői a levendula árnyalatát előszeretettel használják az enteriőr kialakításának folyamatában is. A meleg tónusú bíbor szín pedig élénkségével és mélységével teremt középpontot bármilyen stílusú arculatot követve.

 

A lila alkalmazása a lakberendezésben

 

A lila egy határozott, karakteres szín, ezért óvatosan kell bánni az alkalmazásával, nagy felületen például kimondottan nyomasztó közeget teremthetünk vele, ha túlzásokba esünk. A legjobb, ha textíliákon jelenítjük meg: párnahuzaton, függönyön vagy szőnyegeken.

 

A gyerekek meghitt kis kuckójában, főleg a kislányok szobájában nagyon kedvelt darab a lila gyerek szőnyeg. A kicsi lánykák a rózsaszín mellett a lilát szeretik talán a legjobban, úgyhogy akár nem kifejezetten nekik szánt, de lila színű darabokat is választhatunk számukra, bizonyára örömmel fogadják majd.

 

A nappali közepén lefektetett nagyméretű lila szőnyeg feldobja a fehér vagy drapp falakat, egy homokszínű ülőgarnitúrával pedig tökéletes lesz az összhang. Ezt a kitűnő képet lila virágmintás párnákkal még tovább fokozhatjuk.

 

A hálószobában is használhatjuk nyugtató és kellemes árnyalatait, akár kombinálva ezeket, hisz mindegyik kitűnően passzol egymáshoz. Ez a variáció nagyon meghitt, otthonos hangulatot fog varázsolni az alvóhelyiségünkbe.

Hangulatos otthonok üde színfoltja a lila szőnyeg

A lila shaggy szőnyeg

 

A Szőnyeg textil webáruház kínálatában megtalálhatók a fantasztikus, álompuha shaggy szőnyegek is a lila különböző árnyalataiban. A bársonyos puhaságával csábító shaggy szőnyeg vonzerejét a lila tónusok csak továbbfokozzák.

 

Otthonunk hangulatát feldobja ez a lenyűgöző párosítás: a nappali, a háló, a dolgozószoba, de akár a gardrób esztétikus kiegészítője lehet a lila shaggy szőnyeg. Komfortos érzést biztosít lábainknak, üde megjelenésével pedig szemeinknek garantálja a fantasztikus látványt.

 

Minimalista stílushoz jobban illenek az egyszínű darabok, de a bátrabbak választhatnak a különböző mintázatok közül.

 

Lila más színekkel társítva

 

Más színnel kombinálva tompíthatjuk vagy élénkíthetjük a lilát. A lehetőség nagyon sokféle lehet, mivel a lila árnyalatai is különbözőek, nem mindegy, hogy a vörös vagy a kék dominál benne.

 

A meleg barna finomítja és harmonizálja a lila egyeduralmát, a sárga kontrasztként remekül alkalmazható a lila mellett. A csillogó fémszínekkel nagyon jó párost alkotnak a lila sötétebb tónusai. Pirossal vagy rózsaszínnel társítva modern és dekoratív közeget teremt.

 

A lila az elegancia és a luxus szimbóluma, ugyanakkor a sötétebb árnyalatai férfias, akár misztikus jelentéstartalmat is hordoznak. Vegyük figyelembe az összképet és bátran alkalmazzuk a lakberendezésben, dobjuk fel a lakást egy varázslatos lila szőnyeggel!

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

2024.05.03
| PhoneArena
Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei