Hamarosan jobb minőségű webkameraként használhatja Androidos készülékét

2024.03.26| Phone Arena
Címkék:

webkamera

,

HQ mód


A Google tavaly elindított egy webkamera funkciót Pixel telefonjaihoz, amely először Android 14 QPR1-el debütált.

Bár ez egy nagyszerű funkció, a valós életben való használata Android-eszközön gyakran hagy kívánnivalót maga után a képminőség terén. Szerencsére a Google a szívére vette a visszajelzésekett, és láthatóan javítani próbál a szolgáltatáson az Android következő verziójában.

Mishaal Rahman és az Android Authority jelentése szerint az Android 15 DP2 egy finom, de erőteljes kiegészítést vezet be a webkamera felületéhez: egy "HQ" gombot a felhasználói felület bal felső sarkában. Ha megérinti, engedélyezi a „Kiváló minőségi módot”, amely előnyben részesíti a kép tisztaságát, felülírva a korábban alkalmazott energiaoptimalizálást.

Hamarosan jobb minőségű webkameraként használhatja Androidos készülékét

Ez új lehetőséget jelenthet azoknak a felhasználóknak, akik meglévő hardverüket szeretnék használni jobb minőségű videotartalom rögzítésére. Ahelyett, hogy drágább webkamerára kellene beruháznia, most már használhatja telefonját, így pénzt takaríthat meg. 

A HQ mód természetesen befolyásolja az akkumulátor élettartamát, így hosszabb videómenetek esetén érdemes lehet kikapcsolni az energiatakarékosság érdekében. Rahman tesztjei szerint azonban érdemes lehet szelektíven bekapcsolni a funkciót, amikor olyan feladatokat végeznek, mint a videó streamelés, mert észrevehető javulást eredményez a videó minőségében.

Hamarosan jobb minőségű webkameraként használhatja Androidos készülékét

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

Ne feledje, hogy ez a funkció jelenleg csak az Android 15 legfrissebb fejlesztői előnézeti verziójában érhető el. Bár szeretnénk biztosak lenni abban, hogy eljut az operációs rendszer végső összeállításáig, nem ez lenne az első eset, amikor egy funkció megjelent egy Android DP vagy béta verzióban, majd eltűnt. Csak akkor tudjuk meg, hogy ez véglegessé válik-e, ha az Android 15 eléri a stabil verziót, vagy ha a funkciót a májusi Google I/O során bejelentik.

Ugyanakkor biztató látni, hogy a Google meghallgatta a felhasználók visszajelzéseit. Remélhetőleg, ha élesebb, professzionálisabb webkamerás élményt keres közvetlenül Android telefonjáról, az Android 15 HQ módja elérhető lesz.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokA Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.Korábbi szavazások eredményei