Hajbeültetés vagy mikropigmentáció? Melyiket válaszd?

2023.02.26
Címkék:

A kopaszodásra a legtöbb férfi valódi rémálomként tekint, hisz meglehetősen rombolja az önbizalmat az, amikor a dús hajkorona helyén csak a csupasz fejbőr marad.

Szerencsére ma már többféle módszerrel is lehet ezen segíteni. Cikkünkben két népszerű eljárást, a hajbeültetést és a mikropigmentációt hasonlítjuk össze röviden.

 

Mi a hajbeültetés?

 

A hajbeültetés során a hajas fejbőr egy más részéről (többnyire a tarkótájékról) szedik ki a még aktív hajhagymaegységeket, amiket beültetnek a kopasz területekre. Ezekből a graftokból hamarosan kinőnek a szálak, így a kopaszság mondhatni teljesen eltűnik, a haj visszasűrűsödik. 

 

Hogy ez a módszer mennyire látványos eredménnyel jár, arról magad is meggyőződhetsz, ha végignézed az Art ‘N Hair hajbeültetés előtte-utána referenciafotóit. 

 

Mi a mikropigmentáció?

 

A mikropigmentációs kezelés során egy speciális orvostechnikai eszközzel apró pontokat tetoválnak a fejbőrödre, amelyek apró, rövid hajszálaknak tűnnek majd. Tehát ez csak úgymond egy “optikai tuning”, hisz a kezelt területen nem lesznek igazi hajszálak, viszont remekül leplezik a kopaszságot. 

Hajbeültetés vagy mikropigmentáció? Melyiket válaszd?

A szakemberek ráadásul egyedileg keverik ki az eredeti hajszínnel tökéletesen megegyező árnyalatot, így a különbség ránézésre észrevehetetlen lesz, a tetovált pontok remekül beleolvadnak az igazi szálak közé.

 

Mikor válaszd a hajbeültetést?

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

 

Ha nemcsak látszólag szeretnéd eltüntetni a kopasz foltokat, hanem szeretnéd újra különféle frizurákba rendezni a hajad és beletúrni a dús szálak közé, akkor a hajbeültetés lesz a számodra ideális módszer. A kezelés hatása élethosszig tart, a beültetett graftokra ugyanis már nem hat a kopaszságot okozó DHT hormon, így végleges megoldást okoz a kopaszság ellen.

 

Ugyanakkor sajnos nem mindenkinél végezhető el az eljárás, hisz akinek a donorterületen is ritka a haj vagy gyengék a szálak, azoknál a beültetés nem lenne eredményes. Valamint arra is fel kell készülnöd, hogy a kezelés okozhat némi kellemetlenséget, illetve elég költségesnek is számít.

 

Mikor válaszd a mikopigmentációt?

 

Ha a te esetedben nem lehet hajbeültetést végezni, vagy félsz a műtéttől, esetleg anyagilag nem engedheted meg magadnak, akkor a pigmentáció remek mentőöv lehet számodra. Optikailag remekül el lehet vele fedni a kopasz részeket, ezért akkor is kiváló választás, ha mondjuk csak a hajvonaladnál van szükség minimális korrekcióra. Illetve ha sűrűbb hatású hajkoronát szeretnél, de nem zavar, hogy a pótlás nem igazi szálakból áll.

 

Ha egyébként is rövidre nyírt, tüsi frizurád van, akkor a szálak közé tetovált pontok teljesen természetes hatást keltenek majd.

 

A mikropigmentáció akkor is hasznos, ha kemoterápia miatt kihullott a hajad, de nem szeretnél parókát hordani vagy teljesen kopasz maradni.

 

Ami pedig a legjobb: a két módszer akár kombinálható is, vagyis a hajbeültetéssel kezelt területen is alkalmazható mikropigmentáció, a még dúsabb hatás eléréséhez.

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei