Hagyja abba a kombinálást, a Galaxy S24 Exynos 2400 rendben lesz!

2024.01.23| Android Central

A Samsung hivatalossá tette a Galaxy S24 vonalat, és a vállalat célja, hogy teljes mértékben integrálja a mesterséges intelligenciát telefonjaiba, mindenki számára látható. Ez egy ambiciózus projekt – különösen a Samsungtól, amely nem éppen a megszokott név, ha AI-ról van szó.

A Galaxy AI – bár nagyon érdekes és okos dolog, amit egy újabb okostelefon bemutatása közben kell bemutatni – nem az egyetlen dolog, amiről érdemes beszélni a bevezetéssel kapcsolatban. A hétéves frissítési ciklus híre és annak lehetősége, hogy a telefon funkciói előfizetéses modellekké válhatnak, kissé elfeledtették, hogy a Samsung ismét saját házon belüli Exynos processzort használ a világ számos részén.

Ahogy az várható is volt, az Egyesült Államokon kívül sokan nem örülnek annak, hogy megtudják, hogy a megvásárolható Galaxy S24 vagy S24 Plus a Samsung Exynos 2400 SoC-je lesz a Qualcomm legújabb verziója helyett. Tavaly a Samsung Qualcomm chipeket használt a Galaxy S23-hoz, és úgy tűnt, hogy a vállalat engedett, és átengedte a helyet a tajvani chipgyártónak.

Úgy gondolom, nem kellene annyira aggódni, hogy esetleg valamiért gyengébb minőségű terméket kapnak, és érdemes lehet végre úgy gondolni, hogy idén, ezen a téren talán az Exynos a jobb modell.

Hagyja abba a kombinálást, a Galaxy S24 Exynos 2400 rendben lesz!

Csak egy dolog romolhat el, és egyik sem az Exynos processzor eredménye. A telefon chipet úgy tervezték, hogy olyan gyorsan fusson, amennyire a szoftver azt mondja, hogy fusson, ameddig a szoftver azt mondja. A chip mindössze több millió kapcsolóból áll, és a tervezett módon fog működni mindaddig, amíg a készüék működik.

Minden processzor ilyen, és a mindent működtető szoftvert úgy kell megtervezni, hogy a szükséges teljesítményt akkor is elérje, amikor arra szükség van, miközben biztonságos és energiatakarékos marad. A trükk az, hogy ezt úgy kell megcsinálni, miközben a chipet egy forró fém és üveg dobozba helyezi, mint egy telefon.

Az új Exynos 2400 gyors, nagyszerű GPU-ja és új NPU-ja van, és önmagában erősebb és gyorsabb, mint bármi, amit a vállalat korábban tervezett. Megvan a lehetősége, hogy nagyszerű legyen. A megfelelő telefon kialakítással – a Samsung mesélt nekünk az S24-ben lévő vadonatúj hőelvezető rendszeréről – és a megfelelő egyensúly a nyers számozás és az energiahatékonyság között, nincs ok arra, hogy ne legyen egyenrangú a Qualcomm kínálatával. 

És mivel a Samsung nem készít egy milliméterrel sem vastagabbra egy Exynos-motoros S24-et, mint a Snapdragon verzió, rengeteg tesztelésre és finomításra van szükség, hogy ne melegedjen túl. Ezzel küzd a Google a Pixel vonalon, amely szintén Exynos-alapú chipet használ a Tensor SoC-jával, így a Samsungnak rengeteg adata van arról, hogy mit kell tennie.

Ha már a Google-ról, az Exynosról és az AI-ról beszélünk, a dolgok itt válnak igazán érdekessé.

Hagyja abba a kombinálást, a Galaxy S24 Exynos 2400 rendben lesz!

A Qualcomm Snapdragon minden olyan mesterséges intelligencia-trükköt képes végrehajtani, amelyre a Samsung támaszkodik, hogy olyas valamivé tegye a Galaxy S24-et, amit szívesen vásárolna. De amint azt a Google Pixelből láthattuk, sokkal jobb egy olyan NPU (Neural Processing Unit) felépítése, amely a kód nagyon specifikus módon történő értelmezésére és futtatására szolgál, ha az AI-algoritmusok úgy vannak megírva, hogy kihasználják azt.

Lehet, hogy nem a Pixel telefon a legjobb választás, ha hosszú üzemidőről vagy játékkészségről van szó, de ha a Google mesterséges intelligencia-cuccait futtatja, többet tud, mint a versenytárs, mindezt gyorsabban és hatékonyabban.

A Samsung nem közöl kemény technikai részleteket, de az általa bemutatott mesterséges intelligencia nagy része a Google által működtetett vagy arra épül. Algoritmusok, amelyek úgy lettek megírva, hogy a legjobban működjenek az NPU-val egy Exynos-alapú Tensor SoC-ben.

Hagyja abba a kombinálást, a Galaxy S24 Exynos 2400 rendben lesz!

Bár valószínűleg (lehet, hogy valamilyen licenszelési megállapodás van érvényben) a Samsung nem másolhatja le egyszerűen a Google-t és nem építheti be ugyanazt az NPU-t az Exynos 2400-be, az mindenképpen befolyásolhatja. Ha ez a helyzet, akkor a Galaxy AI eszközök jobban fog működni az Exynos S24-en, és a Qualcomm verzióval azonos funkciók biztosítása érdekében talán vissza kell fogni vagy le kell butítani. A Galaxy AI terén az Exynos S24 lesz valószínűleg a jobb.

Amire a Samsungnak oda kell figyelnie, az a chip megfelelő hőkezelése, hogy az akkumulátor ne merüljön gyorsan le, és ne melegedjen túl. A többi már megvan ahhoz, hogy a két verziója az S24-nek azonosan éreztesse és mutassa magát.

 

 

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

2024.05.03
| PhoneArena
Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei