Gyorstöltést kap az Apple Watch és az iPhone-ok is

2023.08.08| Apple Insider
Címkék:

Apple

,

gyorstöltés

,

Q2i


Az Apple Watch tartozékok gyártóinak újabb, drágább gyorstöltő modulra kell váltaniuk.

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

Az Apple közölte a tartozékgyártókkal, hogy ezentúl kizárólag a gyorstöltő Apple Watch töltőmoduljával látja el őket, ami azt jelenti, hogy a jövőbeni kiegészítők elhagyják a régebbi, lassabb töltőt.

Az Apple MFi programja szerint az Apple Watch töltő tartozékok gyártóinak magától az Apple-től kell beszerezniük a hivatalos töltőmodult. Ez az oka annak, hogy az összes Apple Watch töltő ugyanazt az ikonikus fehér korongot viseli.

A harmadik féltől származó tartozékgyártókat, és így aztán végső soron a fogyasztókat is érintő változásban az Apple nem kínálja tovább a régebbi töltőmoduljának készleteit, évekkel a frissített modul bevezetése után.

Az Apple eredetileg hiányt szenvedett az újabb töltőmodulokból. Az AppleInsiderrel névtelenség mellett beszélgető forgalmazók azt közvetítették, hogy a kínálati korlátok és a gyorstöltők hosszú átfutási ideje miatt gyakran voltak kénytelenek a lassabb töltőmodullal ellátott termékeket kiadni.

A fogyasztók abban a nemkívánatos helyzetben maradtak, hogy olyan újonnan megjelent töltőkiegészítőt vásároltak, amely nem rendelkezett a legfrissebb specifikációkkal.

Gyorstöltést kap az Apple Watch és az iPhone-ok is

Az AppleInsider egyik tartozékgyártó forrása szerint az Apple előre jelezte, hogy az újabb, gyorstöltési képességekkel rendelkező modulok gyártására összpontosít. Az Apple a modult az Apple Watch Series 7 modellel egy időben frissítette, amely gyors töltési képességekkel egészítette ki a hordozható eszközcsaládot.

A tartozékgyártóknak 2023. augusztus 31-ig kell benyújtaniuk az eredeti C162-es lassú töltésű modult tartalmazó termékterveket az Apple-nek jóváhagyásra. De 2023. szeptember 30. a végső határidő arra, hogy megrendeljék ezt a verziót, és ezt követően minden új kiegészítőnek ezután már a frissített C962-es gyorstöltő modult kell használnia.

A fogyasztók számára ez azt jelenti, hogy rengeteg új Fast Charge Apple Watch tartozéknak kell megjelennie a piacon, ahogy az Apple rendezi az ellátási problémákat. Az Apple többet kér a beszállítóktól a Fast Charge modulért, így a fogyasztóknak áremelkedésnek nézhetnek elébe.

A forrás azt is elmondta, hogy az Apple MFM és Qi2 vezeték nélküli töltőmodulokat is kínál majd. Nem világos azonban, hogy a gyártók miért választanák az MFM modulokat a Qi2 modulok helyett, mivel az utóbbiak jelentősen kedvezőbb árúak.

A változás további megerősítést jelent arra vonatkozóan, hogy az Apple az új iPhone modellel Qi2 támogatást is tartalmazni fog. A januárban bevezetett Qi2 a Qi helyettesítésére szolgál, amely az Apple MagSafe köré épül.

Az Apple közvetlenül hozzájárult MagSafe technológiájával a Wireless Power Consortiumhoz, az új szabvány pedig egy MagSafe-stílusú mágnesgyűrűt és akár 15W vezeték nélküli teljesítményt is tartalmaz.

Nemrég az Apple kissé megnyitotta az MFM specifikációt, lehetővé téve, hogy a töltő tartozékok különböző töltőfelületeket használhassanak a fehér körön kívül.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokA Samsung hivatalosan is bejelentette a One UI 6.0-t!

A Samsung hivatalosan is bejelentette a One UI 6.0-t!

2023.10.06
| SamMobile
A Samsung Developer Conference 2023 tegnap este kezdődött, és az egyik legjobban várt bejelentés a One UI 6.0 volt.
Vége a MIUI-nak?

Vége a MIUI-nak?

2023.10.10
| GSM Arena
Azt pletykálják, hogy a Xiaomi véget vet a MIUI androidos szoftvercsomagnak és más lesz helyette.
Tényleg hatalmas Black Friday akciók a OnePlusnál

Tényleg hatalmas Black Friday akciók a OnePlusnál

2023.11.18
| OnePlus
A OnePlus sem maradt ki a Black Friday akciókból, több telefonját és számos kiegészítőt akciózik éppen.
A Galaxy S24 sorozat összes modellje megkaphatja ezt az iPhone 15 Pro funkciót

A Galaxy S24 sorozat összes modellje megkaphatja ezt az iPhone 15 Pro funkciót

2023.10.06
| Android Authority
Egy új pletyka azt sugallja, hogy a titán keret nem csak a Samsung Galaxy Ultra kiváltsága lesz.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Rohamosan terjed a mobilos fizetés? Ön már az okoseszközével fizet?


Nem
Igen Apple Pay-jel
Igen Google Pay-jel
Igen banki alkalmazássalKorábbi szavazások eredményei