Gyorstöltést kap az Apple Watch és az iPhone-ok is

2023.08.08| Apple Insider
Címkék:

Apple

,

gyorstöltés

,

Q2i


Az Apple Watch tartozékok gyártóinak újabb, drágább gyorstöltő modulra kell váltaniuk.

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

Az Apple közölte a tartozékgyártókkal, hogy ezentúl kizárólag a gyorstöltő Apple Watch töltőmoduljával látja el őket, ami azt jelenti, hogy a jövőbeni kiegészítők elhagyják a régebbi, lassabb töltőt.

Az Apple MFi programja szerint az Apple Watch töltő tartozékok gyártóinak magától az Apple-től kell beszerezniük a hivatalos töltőmodult. Ez az oka annak, hogy az összes Apple Watch töltő ugyanazt az ikonikus fehér korongot viseli.

A harmadik féltől származó tartozékgyártókat, és így aztán végső soron a fogyasztókat is érintő változásban az Apple nem kínálja tovább a régebbi töltőmoduljának készleteit, évekkel a frissített modul bevezetése után.

Az Apple eredetileg hiányt szenvedett az újabb töltőmodulokból. Az AppleInsiderrel névtelenség mellett beszélgető forgalmazók azt közvetítették, hogy a kínálati korlátok és a gyorstöltők hosszú átfutási ideje miatt gyakran voltak kénytelenek a lassabb töltőmodullal ellátott termékeket kiadni.

A fogyasztók abban a nemkívánatos helyzetben maradtak, hogy olyan újonnan megjelent töltőkiegészítőt vásároltak, amely nem rendelkezett a legfrissebb specifikációkkal.

Gyorstöltést kap az Apple Watch és az iPhone-ok is

Az AppleInsider egyik tartozékgyártó forrása szerint az Apple előre jelezte, hogy az újabb, gyorstöltési képességekkel rendelkező modulok gyártására összpontosít. Az Apple a modult az Apple Watch Series 7 modellel egy időben frissítette, amely gyors töltési képességekkel egészítette ki a hordozható eszközcsaládot.

A tartozékgyártóknak 2023. augusztus 31-ig kell benyújtaniuk az eredeti C162-es lassú töltésű modult tartalmazó termékterveket az Apple-nek jóváhagyásra. De 2023. szeptember 30. a végső határidő arra, hogy megrendeljék ezt a verziót, és ezt követően minden új kiegészítőnek ezután már a frissített C962-es gyorstöltő modult kell használnia.

A fogyasztók számára ez azt jelenti, hogy rengeteg új Fast Charge Apple Watch tartozéknak kell megjelennie a piacon, ahogy az Apple rendezi az ellátási problémákat. Az Apple többet kér a beszállítóktól a Fast Charge modulért, így a fogyasztóknak áremelkedésnek nézhetnek elébe.

A forrás azt is elmondta, hogy az Apple MFM és Qi2 vezeték nélküli töltőmodulokat is kínál majd. Nem világos azonban, hogy a gyártók miért választanák az MFM modulokat a Qi2 modulok helyett, mivel az utóbbiak jelentősen kedvezőbb árúak.

A változás további megerősítést jelent arra vonatkozóan, hogy az Apple az új iPhone modellel Qi2 támogatást is tartalmazni fog. A januárban bevezetett Qi2 a Qi helyettesítésére szolgál, amely az Apple MagSafe köré épül.

Az Apple közvetlenül hozzájárult MagSafe technológiájával a Wireless Power Consortiumhoz, az új szabvány pedig egy MagSafe-stílusú mágnesgyűrűt és akár 15W vezeték nélküli teljesítményt is tartalmaz.

Nemrég az Apple kissé megnyitotta az MFM specifikációt, lehetővé téve, hogy a töltő tartozékok különböző töltőfelületeket használhassanak a fehér körön kívül.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

2024.06.03
| Phone Arena
Ha az iOS 18 közelgő frissítésére gondol, az egyik olyan alkalmazás, amelyre valószínűleg még csak nem is gondolt, a Beállítások.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei