Gyorstöltést kap az Apple Watch és az iPhone-ok is

2023.08.08| Apple Insider
Címkék:

Apple

,

gyorstöltés

,

Q2i


Az Apple Watch tartozékok gyártóinak újabb, drágább gyorstöltő modulra kell váltaniuk.

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

Az Apple közölte a tartozékgyártókkal, hogy ezentúl kizárólag a gyorstöltő Apple Watch töltőmoduljával látja el őket, ami azt jelenti, hogy a jövőbeni kiegészítők elhagyják a régebbi, lassabb töltőt.

Az Apple MFi programja szerint az Apple Watch töltő tartozékok gyártóinak magától az Apple-től kell beszerezniük a hivatalos töltőmodult. Ez az oka annak, hogy az összes Apple Watch töltő ugyanazt az ikonikus fehér korongot viseli.

A harmadik féltől származó tartozékgyártókat, és így aztán végső soron a fogyasztókat is érintő változásban az Apple nem kínálja tovább a régebbi töltőmoduljának készleteit, évekkel a frissített modul bevezetése után.

Az Apple eredetileg hiányt szenvedett az újabb töltőmodulokból. Az AppleInsiderrel névtelenség mellett beszélgető forgalmazók azt közvetítették, hogy a kínálati korlátok és a gyorstöltők hosszú átfutási ideje miatt gyakran voltak kénytelenek a lassabb töltőmodullal ellátott termékeket kiadni.

A fogyasztók abban a nemkívánatos helyzetben maradtak, hogy olyan újonnan megjelent töltőkiegészítőt vásároltak, amely nem rendelkezett a legfrissebb specifikációkkal.

Gyorstöltést kap az Apple Watch és az iPhone-ok is

Az AppleInsider egyik tartozékgyártó forrása szerint az Apple előre jelezte, hogy az újabb, gyorstöltési képességekkel rendelkező modulok gyártására összpontosít. Az Apple a modult az Apple Watch Series 7 modellel egy időben frissítette, amely gyors töltési képességekkel egészítette ki a hordozható eszközcsaládot.

A tartozékgyártóknak 2023. augusztus 31-ig kell benyújtaniuk az eredeti C162-es lassú töltésű modult tartalmazó termékterveket az Apple-nek jóváhagyásra. De 2023. szeptember 30. a végső határidő arra, hogy megrendeljék ezt a verziót, és ezt követően minden új kiegészítőnek ezután már a frissített C962-es gyorstöltő modult kell használnia.

A fogyasztók számára ez azt jelenti, hogy rengeteg új Fast Charge Apple Watch tartozéknak kell megjelennie a piacon, ahogy az Apple rendezi az ellátási problémákat. Az Apple többet kér a beszállítóktól a Fast Charge modulért, így a fogyasztóknak áremelkedésnek nézhetnek elébe.

A forrás azt is elmondta, hogy az Apple MFM és Qi2 vezeték nélküli töltőmodulokat is kínál majd. Nem világos azonban, hogy a gyártók miért választanák az MFM modulokat a Qi2 modulok helyett, mivel az utóbbiak jelentősen kedvezőbb árúak.

A változás további megerősítést jelent arra vonatkozóan, hogy az Apple az új iPhone modellel Qi2 támogatást is tartalmazni fog. A januárban bevezetett Qi2 a Qi helyettesítésére szolgál, amely az Apple MagSafe köré épül.

Az Apple közvetlenül hozzájárult MagSafe technológiájával a Wireless Power Consortiumhoz, az új szabvány pedig egy MagSafe-stílusú mágnesgyűrűt és akár 15W vezeték nélküli teljesítményt is tartalmaz.

Nemrég az Apple kissé megnyitotta az MFM specifikációt, lehetővé téve, hogy a töltő tartozékok különböző töltőfelületeket használhassanak a fehér körön kívül.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokBaj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

2024.05.03
| PhoneArena
Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Megjelentek az Apple iPhone SE 4 részletes specifikációi

Megjelentek az Apple iPhone SE 4 részletes specifikációi

2024.04.12
| Android Headlines
Az iPhone SE 4 létezéséről már régóta a pletykálnak, részletes specifikációi pedig most kerültek fel az internetre. Ezek Nguyen Phi Hungtól származnak, tehát nem tartozik a szokásos forrásaink közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.Korábbi szavazások eredményei