GPS-szel frissült a Fitbit okoskarkötője

2020.04.01| Phone Arena

Napjaink egyik legkeresettebb hordozható kiegészítői az okosórák és okoskarkötők, ez utóbbiak közé érkezett újként a Fitbit Charge 4.

Az előd elképesztő sikerén felbuzdulva igazán mindent belepakoltak az újdonságba a mérnökök, amit csak el lehet képzelni. A Charge 4-et bő másfél éve várták a rajongók, hosszú idő telt el a Charge 3 piacra kerülése óta. A 4 beépített GPS-t kapott, ezzel a konkurens Garmin Vivosmart 4 nem rendelkezik, ahogy a Fitbit Versa, a Versa 2 és a Versa Lite sem.

Noha a Charge 4 külsőleg szinte teljesen megegyezik a 2018-as előddel, a GPS csak egy a több új funkció közül. 150 dolláros árával a Fitbit Charge 4 nyilván nem tud versenyre kelni a 400 dollár körüli Apple Watch Series 5-tel, de nem is akar. Nagyjából az EKG és az esés érzékelés hiányzik csak a repertoárból.

GPS-szel frissült a Fitbit okoskarkötője

A Charge 4 okoskarkötő 24/7 pulzusszám mérést ígér, méri az elégetett kalóriát, a légzési szekciókat, a női egészséget, minden órában emlékeztet a testmozgásra és az alvást is teljes körűen monitorozza. Ezekre a Charge 3 is képes volt. Friss lehetőség viszont a vér oxigén telítettségének figyelése, avagy az SpO2 érzékelés.

GPS-szel frissült a Fitbit okoskarkötője

Talán még ennél is fontosabb, hogy a Fitbit Charge 4 elhozta az Aktív Zóna Perceket, amely célja, hogy teljesebb, pontosabb képet adjon arról, a különböző tevékenységek miként terhelik a szívet. Alapvetően ez az új, személyre szabott szabvány a karkötő viselője nyugalmi pulzusán és életkorán alapul és képes felismerni az összes tevékenységet, úgymint gyors futás, úszás, jóga, ülés, kilépős séta, majd ezek alapján krediteket ad az edzés intenzitásától függően. Cél a heti 150 Aktív zóna perc elérése.

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

A beépített GPS önálló működése talán nem igényel sok magyarázatot. Ennek köszönhetően otthon lehet hagyni az okostelefont edzés közben, a Fitbit Charge 4 önmagában képes követni valós időben az edzés ütemét és távolságát.

Teljesen új a Spotify integráció, ez viszont okostelefon nélkül sajnos nem megy, a Charge 4-en csak a számok átugrása és lejátszási listák böngészése működik. Az okosóra teljesen vízálló, akárcsak elődje, ugyanezért lehet ismerős a szürkeárnyalatos érintőkijelző, amelyen számos okostelefon értesítés jelenhet meg, illetve androidos készülékkel párosítva gyors válaszok is küldhetők.

GPS-szel frissült a Fitbit okoskarkötője

A Fitbit Charge 4 egy feltöltéssel akár hét napig is működik, bár a GPS folyamatos használata értelemszerűen drasztikusan tudja az üzemidőt csökkenteni. A Charge 4 már előrendelhető, a tengerentúlon 150 dollárt kérnek el a normál változatért, a Special Edition különleges szíjjal 170 dollárt kóstál. Az értékesítés április 13-án kezdődik, ezzel együtt a Fitbit Charge 3 ára csökken.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei