Google: jöhet az öt év szoftverfrissítés

2021.07.12| Phone Arena

A Google házon belüli chipje ezzel a funkcióval közelebb hozhatja az 5G Pixel 6 vonalat az iPhone-hoz.

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A Google azt tervezi, hogy most először saját chipsetet használ a Pixel 6 és a Pixel 6 Pro áramellátásához. A tavalyi Pixel 5 és Pixel 4a 5G egyaránt a középkategóriás Snapdragon 765/G SoC-vel voltak felszerelve. Ebben az évben viszont a Pixel 6 és a Pixel 6 Pro visszahozza a Pixel nevet a zászlóshajók közé.

Az új Whitechapel chipet (AKA GS101) a Google első házi készítésű chipkészletének hívják, a Samsung Foundry gyártja 5nm LPE alapokon. A Wffctech szerint a Google arra számít, hogy a chip csúcsteljesítményt ad a 2021-es Pixeleknek annak ellenére, hogy a chipet nem úgy tervezték, hogy versenyezzen a Snapdragon 888, a Snapdragon 888+ és a pletykák szerint következő generációs Snapdragon 895 modellekkel.

Google: jöhet az öt év szoftverfrissítés

A Whitechapel chipet futtató gyártási validációs tesztből kiderül, hogy az alkatrész teljesítménye közelebb áll a Snapdragon 870-hez, mint a Snapdragon 888-hoz. Az egyik pletyka szerint azonban a Google az AI-re és a gépi tanulásra összpontosít. Ugyanez a pletyka állítja, hogy az ARM Mali-G78 GPU jól teljesít a chipen az ismert fojtás nélkül. A Google házon belüli chipje két Cortex-A78, két Cortex-A76 és három Cortex-A55 magot tartalmaz. Már spekulálnak a Whitechapel lehetséges utódjáról. Utóbbi folytatása várhatóan az AMD GPU-ját fogja használni az ARM Mali komponense helyett.

A Google által tervezett chipeknek a Google által tervezett telefonokon történő használata előreláthatóan kiváló optimalizálásokhoz vezet, amelyek fokozzák a SoC által működtetett Pixelek képességeit. Ebbe beletartozik, hogy a Google öt év Android frissítést tervez kínálni az új modellekhez. Figyelembe véve, hogy az Apple a modell utolsó értékesítésétől számított hét évig támogatja telefonjait, és egyedileg tervezi mind a chipet, mind a telefont, a Whitechapel chiptől is várhatjuk ugyanezt.

Ezen kívül a Whitechapel SoC tartalmazhat egy új, Dauntless nevű biztonsági chipet, amely felváltja az előző generációs Pixel készülékeknél használt Titan-M chipeket.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokA Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.Korábbi szavazások eredményei