Google: jöhet az öt év szoftverfrissítés

2021.07.12| Phone Arena

A Google házon belüli chipje ezzel a funkcióval közelebb hozhatja az 5G Pixel 6 vonalat az iPhone-hoz.

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A Google azt tervezi, hogy most először saját chipsetet használ a Pixel 6 és a Pixel 6 Pro áramellátásához. A tavalyi Pixel 5 és Pixel 4a 5G egyaránt a középkategóriás Snapdragon 765/G SoC-vel voltak felszerelve. Ebben az évben viszont a Pixel 6 és a Pixel 6 Pro visszahozza a Pixel nevet a zászlóshajók közé.

Az új Whitechapel chipet (AKA GS101) a Google első házi készítésű chipkészletének hívják, a Samsung Foundry gyártja 5nm LPE alapokon. A Wffctech szerint a Google arra számít, hogy a chip csúcsteljesítményt ad a 2021-es Pixeleknek annak ellenére, hogy a chipet nem úgy tervezték, hogy versenyezzen a Snapdragon 888, a Snapdragon 888+ és a pletykák szerint következő generációs Snapdragon 895 modellekkel.

Google: jöhet az öt év szoftverfrissítés

A Whitechapel chipet futtató gyártási validációs tesztből kiderül, hogy az alkatrész teljesítménye közelebb áll a Snapdragon 870-hez, mint a Snapdragon 888-hoz. Az egyik pletyka szerint azonban a Google az AI-re és a gépi tanulásra összpontosít. Ugyanez a pletyka állítja, hogy az ARM Mali-G78 GPU jól teljesít a chipen az ismert fojtás nélkül. A Google házon belüli chipje két Cortex-A78, két Cortex-A76 és három Cortex-A55 magot tartalmaz. Már spekulálnak a Whitechapel lehetséges utódjáról. Utóbbi folytatása várhatóan az AMD GPU-ját fogja használni az ARM Mali komponense helyett.

A Google által tervezett chipeknek a Google által tervezett telefonokon történő használata előreláthatóan kiváló optimalizálásokhoz vezet, amelyek fokozzák a SoC által működtetett Pixelek képességeit. Ebbe beletartozik, hogy a Google öt év Android frissítést tervez kínálni az új modellekhez. Figyelembe véve, hogy az Apple a modell utolsó értékesítésétől számított hét évig támogatja telefonjait, és egyedileg tervezi mind a chipet, mind a telefont, a Whitechapel chiptől is várhatjuk ugyanezt.

Ezen kívül a Whitechapel SoC tartalmazhat egy új, Dauntless nevű biztonsági chipet, amely felváltja az előző generációs Pixel készülékeknél használt Titan-M chipeket.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

2024.06.03
| Phone Arena
Ha az iOS 18 közelgő frissítésére gondol, az egyik olyan alkalmazás, amelyre valószínűleg még csak nem is gondolt, a Beállítások.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei