Google: jöhet az öt év szoftverfrissítés

2021.07.12| Phone Arena

A Google házon belüli chipje ezzel a funkcióval közelebb hozhatja az 5G Pixel 6 vonalat az iPhone-hoz.

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A Google azt tervezi, hogy most először saját chipsetet használ a Pixel 6 és a Pixel 6 Pro áramellátásához. A tavalyi Pixel 5 és Pixel 4a 5G egyaránt a középkategóriás Snapdragon 765/G SoC-vel voltak felszerelve. Ebben az évben viszont a Pixel 6 és a Pixel 6 Pro visszahozza a Pixel nevet a zászlóshajók közé.

Az új Whitechapel chipet (AKA GS101) a Google első házi készítésű chipkészletének hívják, a Samsung Foundry gyártja 5nm LPE alapokon. A Wffctech szerint a Google arra számít, hogy a chip csúcsteljesítményt ad a 2021-es Pixeleknek annak ellenére, hogy a chipet nem úgy tervezték, hogy versenyezzen a Snapdragon 888, a Snapdragon 888+ és a pletykák szerint következő generációs Snapdragon 895 modellekkel.

Google: jöhet az öt év szoftverfrissítés

A Whitechapel chipet futtató gyártási validációs tesztből kiderül, hogy az alkatrész teljesítménye közelebb áll a Snapdragon 870-hez, mint a Snapdragon 888-hoz. Az egyik pletyka szerint azonban a Google az AI-re és a gépi tanulásra összpontosít. Ugyanez a pletyka állítja, hogy az ARM Mali-G78 GPU jól teljesít a chipen az ismert fojtás nélkül. A Google házon belüli chipje két Cortex-A78, két Cortex-A76 és három Cortex-A55 magot tartalmaz. Már spekulálnak a Whitechapel lehetséges utódjáról. Utóbbi folytatása várhatóan az AMD GPU-ját fogja használni az ARM Mali komponense helyett.

A Google által tervezett chipeknek a Google által tervezett telefonokon történő használata előreláthatóan kiváló optimalizálásokhoz vezet, amelyek fokozzák a SoC által működtetett Pixelek képességeit. Ebbe beletartozik, hogy a Google öt év Android frissítést tervez kínálni az új modellekhez. Figyelembe véve, hogy az Apple a modell utolsó értékesítésétől számított hét évig támogatja telefonjait, és egyedileg tervezi mind a chipet, mind a telefont, a Whitechapel chiptől is várhatjuk ugyanezt.

Ezen kívül a Whitechapel SoC tartalmazhat egy új, Dauntless nevű biztonsági chipet, amely felváltja az előző generációs Pixel készülékeknél használt Titan-M chipeket.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokA Xiaomi Mi Band 7 most féláron, mindössze 18.000 forintért megvásárolható a Tomtop oldalán!

A Xiaomi Mi Band 7 most féláron, mindössze 18.000 forintért megvásárolható a Tomtop oldalán!

2022.06.01
| TomTop
A Mi Band 7 nagyobb kijelzővel, új funkciókkal és ugyanolyan olcsó árcédulával érkezik!
Íme a lista 2022 öt legkelendőbb okosórájáról!

Íme a lista 2022 öt legkelendőbb okosórájáról!

2022.06.13
| PhoneArena
Az Apple Watch Series 7 és az SE voltak a világ legkelendőbb okosórái az első negyedévben!
Még jobb lesz a Samsung Galaxy S22 kamerája

Még jobb lesz a Samsung Galaxy S22 kamerája

2022.06.09
A legújabb szoftverfrissítés a Galaxy S22 sorozat kameraszoftverét is érinti
A Blackview BL8800: világ első 5G-s hő- és éjjellátó strapafonja

A Blackview BL8800: világ első 5G-s hő- és éjjellátó strapafonja

2022.05.09
| (x)
A Blackview BL8800 sorozat (BL8800/BL8800 Pro) világpremierje május 23-án lesz! Addig is megosztunk pár érdekességet a strapafonról.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Ön mennyi mobil adatot használ el egy hónapban?


csak wifin internetezek
0-1 GB
1-2 GB
2-5 GB
5-10 GB
10GB +Korábbi szavazások eredményei