Fizetős lesz a Google keresés? Újabb változások jönnek!

2024.04.05| GSM Aréna

A Google arra készül, hogy megreformálja a már jól megszokott keresést, amely azzal járna, hogy fizetőssé válik?! Mire készül pontosan a keresőóriás?

A Financial Times legfrissebb értesülése szerint a legismertebb kereső szolgáltatás - a Google - fontolgatja, hogy díjat számítson fel az AI-alapú keresésért, amely jelenleg a Search Generative Experience (SGE) néven fut. Ez a lépés meglepő lenne, mivel eddig a Google sosem kért díjat a keresőszolgáltatásaiért, és ha véghezviszi, óriási változást jelentene a digitális világban.

AI térhódítása

Napjainkban a mesterséges intelligencia térhódítását láthatjuk az életünk számos területén. Lassan nem találni olyan iparágat, amelybe még nem tette be lábát. Már most is mesterséges intelligencia segítségével készítenek zenéket, videóklippeket, de jelen van gyárakban, az egészségügyben és néhány autóban is. 

Így az AI-alapú keresőmotorok, mint amilyen a Google által tervezett új szolgáltatás is, csak egy újabb példa arra, hogy hogyan formálja át az intelligens technológia a digitális tájat. Ezek a fejlesztések gyökeresen megváltoztathatják hogy megtaláljuk az információkat az interneten, és hogy másképp kapcsolódjunk a világhoz. Ahogy a technológia fejlődik, az embereknek alkalmazkodniuk kell az új lehetőségekhez és kihívásokhoz.

Fizetős lesz a Google keresés? Újabb változások jönnek!

A jövőben az AI valószínűleg még szélesebb körben terjed majd, és további innovációkat hoz létre olyan területeken, amelyek jelenleg még csak kevésbé érintettek. A kutatók és fejlesztők folyamatosan dolgoznak azon, hogy kihasználják az AI által kínált potenciált, és ezáltal még hatékonyabbá tegyék az iparágakat és az életünket. A mesterséges intelligencia továbbra is új utakat nyit meg előttünk, és érdemes figyelnünk arra, hogy hogyan alakítja át a világot, amelyben élünk.

Mire készül a Google?

Azonban még ne temesse senki a Google-t és ne nézzen más megoldás után. Egyenlőre csak szimpa szóbeszéd, amely egy belső híresztelésen alapszik - olyannyira, hogy a vezetőség még áldását sem adta a projektre. Viszont, ha a Google végrehajtja ezt a tervet, akkor a felhasználóknak feltételezhetően fizetniük kell majd a prémium AI-alapú keresésért.

Viszont nem lenne földtől elrugaszkodott ötlet, ha a dolgok mögé nézünk. Már most is található a Google neve körül olyan szolgáltatás, amelyhez előfizetés szükséges. Ilyen a Gemini, a Gmail és a Dokumentumok - ha a Google One AI Premium csomag részeként használjuk. Viszont azért sem érdemes most kígyót-békát kiálltani a "nagy testvérre", mivel a hagyományos, hétköznapunk részeként működő keresés az új szolgáltatás megjelenése után is ingyenes maradna. 

Fizetős lesz a Google keresés? Újabb változások jönnek!

Azok a felhasználók akik otthonosan mozognak a mesterséges intelligencia körül jól tudják a Google egyfajta konkurenciaként tekint rá a kezdetek óta. Így már egy ideje próbálja felvenni az iramot a ChatGPT által uralt versenyben, ami még számára is komoly kihívást jelent.  Ugyanakkor a keresőóriás úgy számol, hogy a ChatGPT a Google keresőjének konkurenciájává válhat, amely hatással lehet a Google reklámbevételeire. Mivel a reklámbevételek az alapvető bevételi forrása a Google-nek, érthető, hogy a vállalat milyen válaszlehetőségeket fontolgat. 

Azonban az AI-alapú keresőmotor üzemeltetése jelentős erőforrásokat igényel, ezért a díjfizetés jelenleg a legvalószínűbb megoldás - nem csak a Google számára, hanem a ChatGPT és a Microsoft Copilot esetében is, amelyek szintén kínálnak fizetős szolgáltatásokat. Tehát, ha alaposan a dolgok mögé nézünk, lehet  a Google-nek igazából a bevétel kiesés "fáj", ami a ChatGPT-hez vándorol és nem hozzá.

Fizetős lesz a Google keresés? Újabb változások jönnek!

Íme a Google nyilatkozata a kiszivárgott hírrel kapcsolatban:
"Évek óta újra feltaláljuk a keresést, hogy segítsük az embereket abban, hogy az információkhoz a számukra legtermészetesebb módon férjenek hozzá. A keresőben végzett generatív AI-kísérleteinkkel már több milliárd lekérdezést szolgáltunk ki, és minden főbb piacunkon pozitív keresési lekérdezés-növekedést tapasztalunk. Továbbra is gyorsan fejlesztjük a terméket, hogy kiszolgálhassuk az új felhasználói igényeket. Jelenleg nincs mit bejelentenünk."

 

 

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei