Fitbit és Google: Újítás az egészségügyben

2024.07.10

A Fitbit és a Google partnersége révén könnyebbé válik az AFib adatok megosztása az egészségügyi szolgáltatókkal. Az Irregular Rhythm Notifications funkció segítségével a Fitbit készülékek az AFib jeleit figyelik, míg a Fitbit Web API új AFib végpontokat kínál az egyszerűbb integrációhoz és kutatási célokhoz.

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

A Fitbit és Google közös erőfeszítéseinek köszönhetően mostantól könnyebbé válik az AFib adatok megosztása az egészségügyi szolgáltatókkal. A Fitbit készülékek új funkciója, az Irregular Rhythm Notifications, valamint a Fitbit Web API által kínált AFib végpontok lehetővé teszik az egészségügyi intézmények számára, hogy hatékonyabban intézkedjenek a szívritmuszavarok korai felismerése és kezelése érdekében.

Az Irregular Rhythm Notifications (IRN) technológia lehetővé teszi a Fitbit készülékek számára, hogy akkor is észleljék az AFib jeleit, amikor a felhasználó mozdulatlan vagy éppen alszik. Ezáltal időben figyelmeztetést küldhetnek a felhasználónak, ha szabálytalan szívritmusra utaló jeleket észlelnek. Az IRN funkció világszerte már közel 10 millió ember számára elérhetővé vált, és jelentős előrelépést jelent a szívritmuszavarok korai felismerésében és kezelésében.

Fitbit és Google: Újítás az egészségügyben

Az új Fitbit Web API lehetőséget nyújt az egészségügyi szolgáltatóknak és kutatóknak arra, hogy egyszerűbben integrálják az AFib adatokat saját rendszereikbe és kutatási projektekbe. Ezek az AFib végpontok nemcsak az adatok hatékonyabb kezelését teszik lehetővé, hanem elősegítik a kórházi szív-egészségügyi programok fejlesztését és az egészségügyi tervi lakossági egészségügyi kezdeményezéseket is.

Például egy kórházban az IRN értesítés alapján megfelelő vizsgálatokat kezdeményezhetnek, mint például eseménymonitorozás vagy echokardiográfia, hogy pontosabb diagnózist állítsanak fel és megkezdjék a szükséges kezeléseket. Ugyanezek az adatok támogathatják a lakossági egészségügyi programokat is, amelyek a szívritmuszavarokra fogékony nagy csoportok korai felismerését és kezelését célozzák.

A Fitbit és Google együttműködése továbbá lehetőséget teremt a kutatók számára is, hogy mélyebben megértsék az AFib figyelmeztetések hatását és eredményeit. Az AFib adatok könnyebb elérhetősége és integrációja révén új lehetőségek nyílnak meg a szívritmuszavarokkal kapcsolatos tudományos kutatásokban és egészségpolitikai kezdeményezésekben.

A Fitbit és Google közös fejlesztései nem csupán technológiai előrelépést jelentenek, hanem potenciálisan jelentős javulást hozhatnak a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében és kezelésében is, ezzel hozzájárulva a közegészségügyi kihívások kezeléséhez világszerte.

 

 

messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokIsmered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

2024.06.03
| Phone Arena
Ha az iOS 18 közelgő frissítésére gondol, az egyik olyan alkalmazás, amelyre valószínűleg még csak nem is gondolt, a Beállítások.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.Korábbi szavazások eredményei