Exkluzív: a Realme is kilép a német piacról

2023.06.21| Next pit
Címkék:

Realme

,

Németország


Lényegében csak idő kérdése volt, hogy a BBK-csoport utolsó okostelefon-gyártója, a Realme mikor is „korlátozza” üzletét Németországban a Nokia szabadalmi per miatt.

Az idő most megérett, ahogy a vállalat közvetlen levelezés útján bejelentette a nextpit szerkesztőségének. A vállalat a többi európai országban lévő fő piacaira koncentrál.

Legyünk őszinték: nagy meglepetést kelt az a hír, hogy a Realme, az Oppo leányvállalata és a BBK Electronics vállalati ernyő alá tartozó cég a német piac elhagyása mellett döntött a Nokia szabadalmi per miatt. A Vivo mindössze egy hete jelentette be németországi értékesítésének leállítását. A Realme a nextpit szerkesztőségével folytatott levelezésében nem fogalmazta meg olyan ékesszólóan a német piacról való kilépésüket, de az eredmény ugyanaz.

Exkluzív: a Realme is kilép a német piacról

Az Európáért felelős iroda azt állította, hogy a németországi üzlet "lelassult" némi belső egyeztetés és a folyamatban lévő Nokia-per után. Továbbra is várják a pozitív híreket a Nokiával folytatott licenctárgyalások kapcsán, hogy újraindíthassák a kiválasztott németországi marketingintézkedéseket.

Addig azonban más európai piacokra irányítják át költségvetésüket. Így a nemrég bemutatott Realme 11, Realme 11 Pro és a Realme 11 Pro+ valószínűleg nem fog megjelenni a német boltok polcain, valószínűleg ugyanerre a sorsra jut a francia piac is.

A Realme rájött, hogy a potenciálisan alacsony fogyasztói kereslettől eltekintve jól tennék, ha a hangsúlyt más központi piacokra helyeznék át, mint például Olaszország, Lengyelország, Spanyolország és a Balkán. Ha tehát fokozottan érdeklődne a fent említett modellek iránt, hamarosan garancia és szoftverfrissítés nélkül is elérhetőek lesznek a megfelelő európai szomszédos országokban.

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

Exkluzív: a Realme is kilép a német piacról

Általánosságban elmondható, hogy a cég továbbra is nagyon érzékeny a helyzettel kapcsolatban. Végülis továbbra is a világ 4 legjobb okostelefon-gyártója közé tartozik (5%-os piaci részesedés), amely 8%-os növekedést könyvelhetett el 2022-ben. 

A Realme C55, amelyet Olaszországban, Lengyelországban, Spanyolországban, Görögországban és Romániában mutattak be márciusban, a növekedés egy jelentős részéért felelős. Ez a középkategóriás okostelefon önmagában „300 százalékos napi eladási növekedést” könyvelt el. Természetesen Németországban ez sem sem kapható.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokBaj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

2024.05.03
| PhoneArena
Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.Korábbi szavazások eredményei