Erre érdemes figyelni IT szakember toborzásakor

2022.05.12
Címkék:

Egy IT szakember toborzásakor a cégeknek nincs könnyű dolguk. Sok terület van, és mindenhol nagy a kereslet a jó szakemberek iránt.

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

Míg junior szintű munkatárs keresésekor számos jelentkezés érkezik, addig a medior és a senior szinteken már sokkal árnyaltabb a kép. Ez utóbbi két szinten már komolyan oda kell tennie magát a HR-es kollégának, hogy igazán figyelemfelkeltő hirdetést készítsen.

 

Hoztunk pár tippet IT szakember toborzásához

 

Készültek felmérések, melyek alapján összeállítottunk pár tippet, hogy mi működik és mi nem egy medior vagy senior szintű IT szakembernél. Nézzük is meg, hogy mit mondanak az érintettek, hogy ők mire figyelnek fel igazán. Ha pedig további tippeket és egyéb fontos piaci információkat szeretnél olvasni, kövesd a DreamJo.bs blogját!

 

Erre érdemes figyelni IT szakember toborzásakor

A részletes feladatleírás működik

 

A legtöbben szeretjük, ha részletes leírást kapunk a jövőbeli munkánkról. Ez fokozottan igaz a medior és senior IT szakemberek esetén. Ők szeretnék látni, hogy konkrétan mely feladatok várnak rájuk egy állásnál. Ezt érdemes egyértelműen és részletesen kifejteni, hogy mi vár a leendő munkatársra. Legyen benne a leírásban, hogy milyen technológiával és milyen munkastílusban fogtok majd dolgozni. Akár projekt szinten is felsorohatsz pár példát, hogy még konkrétabb legyél.

 

A divatos hívószavak ideje lejárt!

 

Ingyen kávé, gyümölcsnap, fiatalos csapat, családias hangulat? Soroljam még? Ezek a hangzatos, de igazából semmitmondó hívószavak ma már egyáltalán nem működnek ezen a területen. Egyáltalán nem trendi, sőt inkább a ciki kategóriába tartozik. Ezek sokkal inkább alapok, mintsem extrák. Sőt, a céges laptop is az, így ha csak ezt tudnád kiemelni, akkor ne tedd, keress mást is mellé!

 

A fizetési sáv megadása kötelező!

 

A versenyképes fizetés kifejezést felejtsd el! Nem működik. Sőt, talán sosem működött. Legalábbis az IT szektorban semmiképp. Ezek a szakemberek konkrét számokat akarnak látni! Kötelező várható jövedelmet kell írnod az álláshirdetésedbe, még ha csak sávosan is. Ha ez utóbbi mellett döntesz, akkor viszont a lehető legjobban szűkítsd le a megadott sávot, mert komolytalanná válsz, ha azt írod, hogy 300-800 ezer forint között.

 

Csak iroda? Felejtsd el!

 

Rengetegen választják a remote munkavégzést ebben a szektorban. És ez már a 2020-as pandémiát megelőzően is így volt. Ne tedd kötelezővé az irodai jelenlétet, sokkal inkább preferáld a home office-t, törzsidő meghatározásával.

 

Nem kell kötelező csapatépítés!

 

A közhiedelemmel ellentétben nem minden IT-s közösségkerülő. Ellenben nem szeretik a kötelező programokat. Ha szeretnének, úgyis részt vesznek a csapat többi tagjával egy jó kis sörözésen vagy paintballozáson. De ez legyen az ő döntésük.

 

Legyél őszinte!

 

Tudjuk, ennek alapnak kellene lennie. Mégis fel kell hívni rá a figyelmet. Mert ha valaki nem követi ezt az első perctől kezdve, akkor jó szakembereket veszíthet el. Feladatok, fizetés, eszközök, juttatások, munkavégzés helye, foglalkoztatási forma? Mindenben legyél őszinte!

 

messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokNézd meg az Apple iPhone 14 Pro Max előzetesét!

Nézd meg az Apple iPhone 14 Pro Max előzetesét!

2022.07.15
| GSM Arena
Az Apple iPhone 14 Pro Max dummy előlapján a dupla kivágás látható, a vanilla verzión nincs ilyen újítás.
Az iPhone 14 a vártnál korábban érkezhet

Az iPhone 14 a vártnál korábban érkezhet

2022.08.08
| Phone Arena
Nem meglepő, hogy az Apple gőzerővel dolgozik az iPhone 14 bemutató eseményen, ám az eddig sejtett dátum változhat.
30 ezer forint alatt vihető a Xiaomi Mi Band 7 Pro

30 ezer forint alatt vihető a Xiaomi Mi Band 7 Pro

2022.07.16
| Tomtop
Épphogy bejelentette a kínai cég a Xiaomi Mi Band 7 okoskarkötőt, máris itt a 7 Pro verzió teljese más dizájnnal és kapható is.
Az Apple Watch Pro ugyanannyiba kerül, mint az iPhone 13 Pro?

Az Apple Watch Pro ugyanannyiba kerül, mint az iPhone 13 Pro?

2022.07.11
| Phone Arena
Mintha nem lenne elég, hogy az iPhone 14 valószínűleg drágább lesz, mint az iPhone 13 sorozat, egy új hír szerint az Apple Watch strapabíró kiadása pofátlan árcédulával érkezik.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Ön mennyi mobil adatot használ el egy hónapban?


csak wifin internetezek
0-1 GB
1-2 GB
2-5 GB
5-10 GB
10GB +Korábbi szavazások eredményei