Erre érdemes figyelni IT szakember toborzásakor

2022.05.12
Címkék:

Egy IT szakember toborzásakor a cégeknek nincs könnyű dolguk. Sok terület van, és mindenhol nagy a kereslet a jó szakemberek iránt.

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

Míg junior szintű munkatárs keresésekor számos jelentkezés érkezik, addig a medior és a senior szinteken már sokkal árnyaltabb a kép. Ez utóbbi két szinten már komolyan oda kell tennie magát a HR-es kollégának, hogy igazán figyelemfelkeltő hirdetést készítsen.

 

Hoztunk pár tippet IT szakember toborzásához

 

Készültek felmérések, melyek alapján összeállítottunk pár tippet, hogy mi működik és mi nem egy medior vagy senior szintű IT szakembernél. Nézzük is meg, hogy mit mondanak az érintettek, hogy ők mire figyelnek fel igazán. Ha pedig további tippeket és egyéb fontos piaci információkat szeretnél olvasni, kövesd a DreamJo.bs blogját!

 

Erre érdemes figyelni IT szakember toborzásakor

A részletes feladatleírás működik

 

A legtöbben szeretjük, ha részletes leírást kapunk a jövőbeli munkánkról. Ez fokozottan igaz a medior és senior IT szakemberek esetén. Ők szeretnék látni, hogy konkrétan mely feladatok várnak rájuk egy állásnál. Ezt érdemes egyértelműen és részletesen kifejteni, hogy mi vár a leendő munkatársra. Legyen benne a leírásban, hogy milyen technológiával és milyen munkastílusban fogtok majd dolgozni. Akár projekt szinten is felsorohatsz pár példát, hogy még konkrétabb legyél.

 

A divatos hívószavak ideje lejárt!

 

Ingyen kávé, gyümölcsnap, fiatalos csapat, családias hangulat? Soroljam még? Ezek a hangzatos, de igazából semmitmondó hívószavak ma már egyáltalán nem működnek ezen a területen. Egyáltalán nem trendi, sőt inkább a ciki kategóriába tartozik. Ezek sokkal inkább alapok, mintsem extrák. Sőt, a céges laptop is az, így ha csak ezt tudnád kiemelni, akkor ne tedd, keress mást is mellé!

 

A fizetési sáv megadása kötelező!

 

A versenyképes fizetés kifejezést felejtsd el! Nem működik. Sőt, talán sosem működött. Legalábbis az IT szektorban semmiképp. Ezek a szakemberek konkrét számokat akarnak látni! Kötelező várható jövedelmet kell írnod az álláshirdetésedbe, még ha csak sávosan is. Ha ez utóbbi mellett döntesz, akkor viszont a lehető legjobban szűkítsd le a megadott sávot, mert komolytalanná válsz, ha azt írod, hogy 300-800 ezer forint között.

 

Csak iroda? Felejtsd el!

 

Rengetegen választják a remote munkavégzést ebben a szektorban. És ez már a 2020-as pandémiát megelőzően is így volt. Ne tedd kötelezővé az irodai jelenlétet, sokkal inkább preferáld a home office-t, törzsidő meghatározásával.

 

Nem kell kötelező csapatépítés!

 

A közhiedelemmel ellentétben nem minden IT-s közösségkerülő. Ellenben nem szeretik a kötelező programokat. Ha szeretnének, úgyis részt vesznek a csapat többi tagjával egy jó kis sörözésen vagy paintballozáson. De ez legyen az ő döntésük.

 

Legyél őszinte!

 

Tudjuk, ennek alapnak kellene lennie. Mégis fel kell hívni rá a figyelmet. Mert ha valaki nem követi ezt az első perctől kezdve, akkor jó szakembereket veszíthet el. Feladatok, fizetés, eszközök, juttatások, munkavégzés helye, foglalkoztatási forma? Mindenben legyél őszinte!

 

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.
Régebbi csúcsmodellekre már március végén érkezik a One UI 6.1

Régebbi csúcsmodellekre már március végén érkezik a One UI 6.1

2024.03.16
| SamMobile
A Samsung megerősítette, hogy a One UI 6.1 még ebben a hónapban megjelenik néhány telefonra és tabletre.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Egyre felkapottabb a használt mobiltelefonok vásárlása! Te már vettél használt telefont?


nem, még soha
még nem, de tervezem
igen, volt már, hogy vettem használt mobilt
igen, mindig használt mobilokat használtam



Korábbi szavazások eredményei