Érdemes kütyüre vadászni a Black Friday idején?

2021.10.04| (x)
Címkék:

Black Friday


Novemberben érkezik az elmaradhatatlan Black Friday sorozat; lesz fekete és piros november, Black Friday hétvége és leárazás kampány.

Az e-kereskedők hónapok óta készülnek az év legnagyobb akcióira – legalábbis a piacvezetők. De vajon tartogat-e jó lehetőségeket a novemberi időszak a vásárlók számára? A „bezzeg Amerikában” hozzáállás elég nagy zajt kelt minden novemberben az online térben; mi más juthatna eszünkbe a fekete péntekről, mint a 90 százalékkal leárazott tévékínálat? A valóság persze kicsit más, hiszen televíziókat az év „rendes” időszakában is alacsony árréssel forgalmazzák, így talán nem szükséges ecsetelni, miért nem várhatók el ekkora kedvezmények még a fekete pénteken sem.

A fekete péntek persze más, mint egy átlagos nap az e-kereskedelemben. A webáruházak a beszállítókkal és gyártókkal egyedi megállapodásokat kötnek bizonyos készletekre, így lehetővé válik számunkra, hogy azokat tényleg jó áron érhessük el. Persze ezt csak a piacvezetők tudják megtenni, akik az értékesített volumeneknek köszönhetően tárgyalási pozícióban vannak a gyártókkal szemben; a kicsik sajnos képtelenek beleszólni ebbe a versengésbe.

Érdemes kütyüre vadászni a Black Friday idején?

Mindig van néhány bátor versenyző, aki saját erőforrásból finanszírozza a leárazáskampányát. Sajnos legtöbbször azzal kell szembesülniük, hogy a vásárlók nem térnek vissza csak azért, mert egyszer jó áron jutottak hozzá egy termékhez. Így pedig borul a profitráta és veszteség jön létre…

Az eMAG, Extreme Digital, Alza, MediaMarkt, Euronics, illetve a nagyobb árréssel forgalmazó divattermék-forgalmazók azonban köszönik szépen a lehetőséget, élnek vele. A Black Friday komoly forgalomélénkítő hatással bír, így jó a webáruházaknak, jó a gyártóknak és természetesen jó a vásárlóknak is, hiszen olcsóbban jutnak hozzá az áhított termékhez.

Persze az olcsóbb árért cserébe gyakran több türelemre van szükség, a webáruházak raktárkapacitása és a logisztikai szolgáltatók erőforrásai is végesek. Sokan egyetlen nap alatt akkora termékmennyiséget értékesítenek, mint átlagos időszakban két hét alatt. Nem nehéz elképzelni, hogy ez mekkora kihívást jelent a raktárakban…

Ha utánajárunk és megnézzük, mekkora fejlődésen megy keresztül az e-kereskedelem és mekkora mértékben tudja növelni az eladásait, biztosak lehetünk benne, hogy a novemberi és a decemberi időszakban sem csökken az érdeklődés az online forgalmazott termékek iránt. A koronavírus-járvány miatt megváltozott vásárlói viselkedés a 2020-as évben mintegy 45%-os növekedést eredményezett, 2021-ben pedig további 20-25% bővülést várunk a szegmensben.

Tudatos vásárlással, illetve az ajánlatok összehasonlításával jó áron juthatunk elektronikai eszközökhöz és kiegészítőkhöz a webáruházaknak köszönhetően. A Black Friday nem ördögtől való, érdemes lecsapni a legjobb ajánlatokra.

 

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokTényleg hatalmas Black Friday akciók a OnePlusnál

Tényleg hatalmas Black Friday akciók a OnePlusnál

2023.11.18
| OnePlus
A OnePlus sem maradt ki a Black Friday akciókból, több telefonját és számos kiegészítőt akciózik éppen.
Apple iPhone 16 Pro: minden, amit eddig tudunk

Apple iPhone 16 Pro: minden, amit eddig tudunk

2023.11.30
| 9to5 Mac
Jön az iPhone 16 Pro és az iPhone 16 Pro Max. Annak ellenére, hogy még mindig hónapok választják el a hivatalos bejelentéstől, a pletykák már elkezdtek képet alkotni arról, hogy mire számíthatunk.
Megérkezett az első Samsung Galaxy Watch7 pletyka, és nagyon biztató

Megérkezett az első Samsung Galaxy Watch7 pletyka, és nagyon biztató

2023.10.26
| Phone Arena
Ha tétovázott a Samsung nemrégiben kiadott Galaxy Watch6-jának megvásárlása mellett, mivel a tavalyi Galaxy Watch5-höz képest viszonylag kevés jelentős frissítést kapott, a jövő évi Galaxy Watch7-ről szóló mai jelentés nagy valószínűséggel növelni fogja ezt a vonakodást.
A Xiaomi 14 sorozat igazi csúcs lett

A Xiaomi 14 sorozat igazi csúcs lett

2023.10.31
| Phone Arena
Múlt hét végén bemutatkozott a Xiaomi 14 sorozata Kínában, 3000 nites kijelzőkkel és változtatható rekesznyílású kamerákkal büszkélkedhet.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Rohamosan terjed a mobilos fizetés? Ön már az okoseszközével fizet?


Nem
Igen Apple Pay-jel
Igen Google Pay-jel
Igen banki alkalmazássalKorábbi szavazások eredményei