Érdemes kütyüre vadászni a Black Friday idején?

2021.10.04| (x)
Címkék:

Black Friday


Novemberben érkezik az elmaradhatatlan Black Friday sorozat; lesz fekete és piros november, Black Friday hétvége és leárazás kampány.

Az e-kereskedők hónapok óta készülnek az év legnagyobb akcióira – legalábbis a piacvezetők. De vajon tartogat-e jó lehetőségeket a novemberi időszak a vásárlók számára? A „bezzeg Amerikában” hozzáállás elég nagy zajt kelt minden novemberben az online térben; mi más juthatna eszünkbe a fekete péntekről, mint a 90 százalékkal leárazott tévékínálat? A valóság persze kicsit más, hiszen televíziókat az év „rendes” időszakában is alacsony árréssel forgalmazzák, így talán nem szükséges ecsetelni, miért nem várhatók el ekkora kedvezmények még a fekete pénteken sem.

A fekete péntek persze más, mint egy átlagos nap az e-kereskedelemben. A webáruházak a beszállítókkal és gyártókkal egyedi megállapodásokat kötnek bizonyos készletekre, így lehetővé válik számunkra, hogy azokat tényleg jó áron érhessük el. Persze ezt csak a piacvezetők tudják megtenni, akik az értékesített volumeneknek köszönhetően tárgyalási pozícióban vannak a gyártókkal szemben; a kicsik sajnos képtelenek beleszólni ebbe a versengésbe.

Érdemes kütyüre vadászni a Black Friday idején?

Mindig van néhány bátor versenyző, aki saját erőforrásból finanszírozza a leárazáskampányát. Sajnos legtöbbször azzal kell szembesülniük, hogy a vásárlók nem térnek vissza csak azért, mert egyszer jó áron jutottak hozzá egy termékhez. Így pedig borul a profitráta és veszteség jön létre…

Az eMAG, Extreme Digital, Alza, MediaMarkt, Euronics, illetve a nagyobb árréssel forgalmazó divattermék-forgalmazók azonban köszönik szépen a lehetőséget, élnek vele. A Black Friday komoly forgalomélénkítő hatással bír, így jó a webáruházaknak, jó a gyártóknak és természetesen jó a vásárlóknak is, hiszen olcsóbban jutnak hozzá az áhított termékhez.

Persze az olcsóbb árért cserébe gyakran több türelemre van szükség, a webáruházak raktárkapacitása és a logisztikai szolgáltatók erőforrásai is végesek. Sokan egyetlen nap alatt akkora termékmennyiséget értékesítenek, mint átlagos időszakban két hét alatt. Nem nehéz elképzelni, hogy ez mekkora kihívást jelent a raktárakban…

Ha utánajárunk és megnézzük, mekkora fejlődésen megy keresztül az e-kereskedelem és mekkora mértékben tudja növelni az eladásait, biztosak lehetünk benne, hogy a novemberi és a decemberi időszakban sem csökken az érdeklődés az online forgalmazott termékek iránt. A koronavírus-járvány miatt megváltozott vásárlói viselkedés a 2020-as évben mintegy 45%-os növekedést eredményezett, 2021-ben pedig további 20-25% bővülést várunk a szegmensben.

Tudatos vásárlással, illetve az ajánlatok összehasonlításával jó áron juthatunk elektronikai eszközökhöz és kiegészítőkhöz a webáruházaknak köszönhetően. A Black Friday nem ördögtől való, érdemes lecsapni a legjobb ajánlatokra.

 

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokAz iPhone 14 a vártnál korábban érkezhet

Az iPhone 14 a vártnál korábban érkezhet

2022.08.08
| Phone Arena
Nem meglepő, hogy az Apple gőzerővel dolgozik az iPhone 14 bemutató eseményen, ám az eddig sejtett dátum változhat.
Képeken az iPhone 14 Pro Max!

Képeken az iPhone 14 Pro Max!

2022.08.26
| Phone Arena
Az Apple megerősítette a Far Out eseményt szeptember 7-i dátummal, ahol bejelenti az iPhone 14 sorozatot, az Apple Watch Series 8-at és két másik óramodellt, valamint az új AirPodokat.
Videó: iPhone 14 Pro Max vs iPhone 13 Pro Max

Videó: iPhone 14 Pro Max vs iPhone 13 Pro Max

2022.08.09
| Phone Arena
Friss videó mutatja be az iPhone 14 Pro Max és az iPhone 13 Pro Max tervezési különbségeit.
Az iPhone 14 Pro Max az ultraszéles kamera miatt lesz drágább

Az iPhone 14 Pro Max az ultraszéles kamera miatt lesz drágább

2022.08.31
| Phone Arena
A fő iPhone 14 Pro kameraérzékelőn kívül az Apple várhatóan frissíteni fogja a Pro modellek ultraszéles kameráját, árulta el Ming-Chi Kuo neves elemző, és ezúttal a pontos specifikációkat adja meg.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Ön mennyi mobil adatot használ el egy hónapban?


csak wifin internetezek
0-1 GB
1-2 GB
2-5 GB
5-10 GB
10GB +Korábbi szavazások eredményei