CAPM vizsgára készülve érdemes nyomon követni a változásokat

2023.03.14
Címkék:

Ma már alig akad olyan vállalat, ahol ne dolgoznának projektmenedzserek, akik egy-egy projekt felett teljes hatalmat gyakorolnak, természetesen a felelősségvállalással karöltve.

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

Egy-egy sikeres projekt nagyszerűen mutat az önéletrajzunkban, ám ha biztosra akarunk menni, akkor mindenképpen érdemes papírt szerezni a projektmenedzsment területén.

 

Mielőtt azonban bármiféle random képző által szervezett tréningre adnánk a fejünket, érdemes kicsit körbejárni a témát. Fontos ugyanis, hogy egy olyan képzésbe fektessünk, amely a későbbiek folyamán meg is térül majd számunkra. Mai cikkünkben egy ilyen vizsgát és a hozzá kapcsolódó vizsgafelkészítő tréninget vesszük górcső alá.

 

PMI, CAPM és PMBoK

 

Ezek azok a rövidítések, amelyeket minden igazán profi projektmenedzsernek ismernie kell. Ha a Szinergia Kft. CAPM vizsgafelkészítő kurzusát választjuk, akkor ennél jóval mélyebb tudást is szerezhetünk, amelyet ráadásul nemzetközi színtereken is éppúgy elismernek.

 

A PMI ugyanis nem más, mint a Project Management Institute, amely egy nemzetközileg elismert szervezet, aki a CAPM (Certified Associate of Project Management) minősítéseket adja ki. Természetesen egy elég kemény vizsga után, ahol kezdő projektmenedzserek vagy akár tapasztaltabb projekttagok tehetnek tanúbizonyságot a projektmenedzselési képességeikről.

 

A vizsgára jelentkezésnek előre meghatározott feltételei vannak, így érdemes ennek is utánajárni. Mielőtt azonban a vizsgára jelentkeznénk, feltétlenül érdemes átrágni magunkat a Project Management Book of Knowledge tananyagán. Ugyanúgy, ahogy a projektek világa, ez is állandóan változik, megújul.

CAPM vizsgára készülve érdemes nyomon követni a változásokat

Új év, új követelmények

 

Ahhoz, hogy a CAPM valós tudást igazoljon, a PMI időről-időre megújítja a tudásanyagát, és ehhez természetesen a vizsgakövetelmények is igazodnak. Ha úgy döntünk, hogy szeretnénk a projektmenedzsment tudásunkról papírt szerezni, akkor forduljunk szakértőkhöz. Például a Szinergia Kft. vizsgafelkészítő kurzusain oktató szakemberekhez, akik nyomon követik a PMI változásait, és a teljes tananyagot eszerint alakítják.

 

Így történik ez most 2023-ban is, hiszen ahogy az agilitás az üzleti élet egyéb területein, úgy a projektmenedzsment terén is nagy szerepet kap. Emiatt a PMBoK is, valamint a vizsgafelkészítő kurzus is újabb vérfrissítésen esett át.

 

Ez azonban senkit ne tántorítson el, hiszen ez csupán azt bizonyítja, hogy valós tudásra, valós értékre tehetünk szert, ha ezt a vizsgát letesszük.

 

Magasabb fizetés, nemzetközi karrier, elismertség

 

Mindez azokra vár, akik hajlandóak időt, pénzt és energiát fektetni abba, hogy nemzetközi porondon is számot adjanak arról, amit a munkájuk során nap mint nap végeznek. Természetesen fontos, hogy a PMI gondolkodásmódját is elsajátítsuk közben, de többek között ezért is éri meg elvégezni a Szinergia Kft. által szervezett kurzusokat.

 

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei