Brutálisan jó lehet a Qualcomm újdonsága

2015.11.12| Phone Arena

Bár a Qualcomm már hivatalosan lerántotta a leplet a mára inkább hírhedtté mint híressé lett Snapdragon 810 utódjáról, most pedig még újabb információkat is megtudhatunk a Snapdragon 820-ról.

A teljes specifikációs lap most került napvilágra a Qualcomm legújabb és egyben legjobb chipsetéről, a hamarosan telefonban is megismerhető Snapdragon 820-ról. A cég garantálja, hogy az újdonságot nem éri majd kritika, legalábbis hőtermelés szempontjából, ahol elvérzett a Snapdragon 810 tavaly és több frissítésre és „butításra” is szükség volt a megfelelő működés érdekében.

A legújabb generációs, 14nm processzen alapuló lapka már LPP (Low Power Plus) gyártástechnológián alapul, tehát annyiban különbözik a régebbi LPE-től (Low Power Energy), hogy míg utóbbi kis energiaigényű, addig előbbi ehhez még plusz teljesítményt is nyújt. Tehát az LPP a már megismert 14nm-es generáció továbbfejlesztése, kisebb méretben gyorsabb működést tesz lehetővé, ráadásul teszi ezt sokkal jobb üzemidővel, egészen pontosan harminc százalékkal csökken a processzor fogyasztása az előd modellhez képest, ez hatalmas előrelépés az iparban. A hatalmas meglepetésre mindössze négymagos CPU-hoz – maximum órajel 2.2 gigahertz lehet a két erősebb mag esetében, míg a két energiatakarékosabb 1.6 gigahertzen pörög majd – Adreno 530 grafikus gyorsító kerül, amely negyven százalékkal gyorsabb a Snapdragon 810 mellett található Adreno 430-hoz képest. Szinte teljesen biztosra vehető, hogy a Samsung Galaxy S7-be kerülő Exynos 8890-es processzor ugyanezen a megoldáson alapul majd, az egész pedig azért érdekes, mert a Qualcomm MSM 8996 (Snapdragon 820) gyártását éppen a konkurencia, a Samsung végzi majd.

Brutálisan jó lehet a Qualcomm újdonsága

Külön érdekesség a lapkával együtt bemutatkozott Sense ID is, amely technológiához elegendő mindössze üveg vagy alumínium felület, így képes érzékelni a felhasználó ujjlenyomatát, tehát megszűnhet az ide-oda integrált ujjlenyomat-olvasó. További pozitívum, hogy a Sense ID-nek nem okoz gondot az sem, ha koszos vagy nedves az ujjbegy.

Brutálisan jó lehet a Qualcomm újdonságaA cikkhez kapcsolódó linkek:
Mobiltelefonok az Árukeresőn »
új
 APRÓHIRDETÉSEK
KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Okosóra vagy okoskarkötő! Sorra jelennek meg a kezünkre való okoseszközök! Önnek van/lesz?


igen, van okosórám
igen, van okoskarkötőm
tervezek okosórát venni
tervezek okoskarkötőt venni
nincs rá szükségemKorábbi szavazások eredményei