Bajban a Turbados ügyfelek, a cég eltűnt

2020.11.14| Telefonguru
Címkék:

Turbado


Ugye nem a Turbadotól vásároltál? Ha igen, buktad a garanciát. Igen, a hivatalosat is, ami sosem volt.

A Huawei Blog oldalán olvashattuk először, hogy a Turbado, amely évek óta működött itthon, elérhetetlen, utoljára november 5-én posztoltak a Facebookra. De nem csak a magyar oldallal van gond, a Turbado Európában több országban tevékenykedett, mindenhol megálltak az oldalak és az információ, senki sem elérhető.

A Turbado azért volt más, mint egyéb kereskedők, mert bármilyen garanciális ügyintézés esetén rendkívül korrektek voltak, ha nem érte meg a javítás, adtak inkább a régi helyett egy új mobilt vagy az eredeti áráért lehetett vásárolni, nem véletlen imádták a vásárlók őket. Ami a gond, soha nem árultak hivatalos magyar garanciával készülékeket, valamint valójában átverték őket, ugyanis csaak bérlésre adták el nekik azokat.

"A Turbado nyilvánvalóan arra törekedett, hogy megtévessze az ügyfeleket a szerződés jellegével kapcsolatban." – hangsúlyozta Jana Brockfeld jogi tanácsadó. A cég a webáruházaiban nem törekedett rá, hogy felhívja a vásárlók figyelmét, miszerint nem fogyasztói árat, hanem bérleti díjat vásároltak.

Bajban a Turbados ügyfelek, a cég eltűnt

Ehhez elég megnézni a további részletek menüpontot, erre hivatkoznak a fogyasztóvédők, miszerint a vásárlókat nem tájékoztatta a Turbado, hogy nem egy adás-vételi szerződést kapnak. A szerződéskor a készülék tulajdonjoga nem változott, maradt a Turbadoé. 2020. május 5-i ítéletével (Az.: 15 O 107/18) a berlini regionális bíróság megtiltotta a Turbado online kiskereskedőnek, hogy továbbra is kínáljon eszközöket anélkül, hogy az ügyfelet részletesen tájékoztatná a kölcsönzés természetéről. Az online ajánlatot a bíróság szerződéses csapdának tekinti.

A bíróság kijelentette, hogy minden online kiskereskedő köteles jól látható módon tájékoztatni a fogyasztót az ajánlat lényeges jellemzőiről. Még a megrendelés folyamata alatt is elrejtették a szerződés bérleti jellegét az ügyfél előtt, ezenkívül a szerződés teljes költsége nem átlátható. "Ez egyszerűen szerződéses csapda" - foglalja össze a bíró.

Bajban a Turbados ügyfelek, a cég eltűnt

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

A Turbado.eu Ltd. ügyvezető igazgatója megpróbálta meggyőzni a bíróságot arról, hogy nem beszél németül, és semmi köze sincs a Turbado.de GmbH weboldalának kialakításához. A bíróság számára azonban ez a körülmény nem volt releváns. A 2020. május 5-i ítélet jogerős. Az online kiskereskedő webhelyének második eleme most a "Miért vásárol, ha bérelni is tud? "

Jelenleg tehát akinek garanciális, visszaküldéses, pénzt váró ügye van a Turbadoval, az nagyjából keresztet vethet rá, ugyanis semmilyen úton nem elérhetők. Bár van esély a kártalanításra, de nem mostanában. Ezért is hangoztatjuk mindig, hogy ha valahol meglepően olcsó egy készülék másokhoz képest, ott szinte biztos, hogy valami turpisság van.

Jelenleg ez a szöveg fogadja a turbado.hu oldal látogatóit: „Kedves Megrendelőink! Sajnos a Turbado.hu webáruház tevékenysége jelenleg szünetel. A függőben lévő megrendelések törlődnek. Előre kifizetett megrendelések esetén az összeget a lehető leghamarabb visszatérítjük. Köszönjük megértésüket, és mindenkitől elnézést kérünk az okozott kellemetlenség miatt!

 

 

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei