Babavárás okosan az otthonodban

2022.06.14
Címkék:

Az első gyermek érkezése fenekestül fel tudja forgatni az ember életét. Ugyan sokan azt hiszik, hogy teljesen felkészültek a feladatra.

Amikor aztán előkerül az a számtalan apró és néhány nagyobbacska teendő, amit mindenképpen orvosolni kell még a pici születése előtt, rájönnek, hogy mibe is vágták a fejszéjüket.

 

A következő bejegyzésben segítünk, hogy ne uralkodjon el rajtad a pánik legalább a lakás bababiztossá tételekor. Összeszedtük neked, mire érdemes odafigyelni, hogy minden rendben legyen az új családtag megérkezésekor.

 

Új berendezési tárgyak

 

Amikor babát vártok, óhatatlanul megtelik a lakásotok újdonságokkal. Kell a picinek egy saját szoba, ami az ő birodalma, tele játékokkal, pelenkázóval, kisággyal, hangulatos fényekkel, textilekkel. Ez lesz az első pont, amivel nagyon körültekintően kell bánnotok. Igyekezzetek, hogy a felhasznált alapanyagok, amelyik tárgynál csak megoldható, természetes eredetűek legyenek. A kisgyerekek mindent, amit érnek, igyekeznek a szájukba venni és megrágni. Ha már ezt megelőzni nem tudod, legalább minimalizálható ezzel a lépéssel a probléma.

 

Szeretnéd, ha a lakásod a biztonság fellegvára lenne, de félsz, hogy nem tudsz minden helyzetre felkészülni? Köss online lakásbiztosítást, amivel már nemcsak az otthonodat védheted, hanem a benne élőkre is kiterjed a fedezetvállalása.

 

A szájba vett tárgyak egy másik területen is problémát okozhatnak: a játékoknál. Ugyan nagyon kedves gesztus, ha valaki kézzel készített ajándékot szeretne adni a gyermekednek, de ha lehet, ragaszkodj hozzá, hogy bevizsgált játékokat hozzanak inkább. A kézzel készült daraboknál a legnagyobb kedvesség és jóindulat mellett is gyakrabban fordul elő, hogy leszakad egy gomb, leválik egy cipzár, vagy éppen elkezd kioldódni a festékanyag. Ezek fulladást és más káros következményeket hordozhatnak magukban.

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

Babavárás okosan az otthonodban

Biztonságos terek

 

A gyerkőc rövid időn belül elkezd mozogni. Először csak mászik, majd feláll, és elindul, hogy felfedezze a világot. De egyáltalán nem mindegy, hogy milyen körülmények között teheti ezt meg. Igyekezzetek kijelölni, hogy a lakás mely részein lesz szabad mozgása a babának, és ennek tükrében tudjátok azt minél bababiztosabbá tenni: sarokvédők, ajtózárak, konnektorvédők, rácsok a forró tárgyak elé. Ezekre mindre figyelmet kell fordítani már a legelején.

 

Mérgező dolgok

 

Ezek közül kettő dolog van, amit határozottan ki kell emelni. Egyrészt a vegyszertárolási szokásaidat alapjaiban kell megváltoztatni a gyermek érkezése után. Vannak, akik itt is, ott is tartanak tisztítószereket, vannak, akik pedánsan, mindent egy helyen tartanak, de viszonylag kevés az az ember, aki zárt szekrényben tárolja ezeket a dolgokat. Márpedig egy baba érkezésekor ez kiemelt fontosságú a balesetek elkerülése miatt.

 

Másrészt pedig vizsgáld meg, hogy milyen szobanövények vannak jelenleg a házban. Amennyiben mérgező is akad közöttük, akkor azt vagy elérhetetlen magasságokba kell tenni, vagy akár teljesen meg is lehet válni tőle.

messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokNézd meg az Apple iPhone 14 Pro Max előzetesét!

Nézd meg az Apple iPhone 14 Pro Max előzetesét!

2022.07.15
| GSM Arena
Az Apple iPhone 14 Pro Max dummy előlapján a dupla kivágás látható, a vanilla verzión nincs ilyen újítás.
Az iPhone 14 a vártnál korábban érkezhet

Az iPhone 14 a vártnál korábban érkezhet

2022.08.08
| Phone Arena
Nem meglepő, hogy az Apple gőzerővel dolgozik az iPhone 14 bemutató eseményen, ám az eddig sejtett dátum változhat.
30 ezer forint alatt vihető a Xiaomi Mi Band 7 Pro

30 ezer forint alatt vihető a Xiaomi Mi Band 7 Pro

2022.07.16
| Tomtop
Épphogy bejelentette a kínai cég a Xiaomi Mi Band 7 okoskarkötőt, máris itt a 7 Pro verzió teljese más dizájnnal és kapható is.
Az Apple Watch Pro ugyanannyiba kerül, mint az iPhone 13 Pro?

Az Apple Watch Pro ugyanannyiba kerül, mint az iPhone 13 Pro?

2022.07.11
| Phone Arena
Mintha nem lenne elég, hogy az iPhone 14 valószínűleg drágább lesz, mint az iPhone 13 sorozat, egy új hír szerint az Apple Watch strapabíró kiadása pofátlan árcédulával érkezik.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Ön mennyi mobil adatot használ el egy hónapban?


csak wifin internetezek
0-1 GB
1-2 GB
2-5 GB
5-10 GB
10GB +Korábbi szavazások eredményei