Az SSD tárhely előnyei

2022.05.12
Címkék:

Egy olyan bemutatkozó weboldalnak, amelyet ritkán keresnek fel, nincs szüksége semmilyen extra tárhelyre.

Elegendő kiválasztani az elérhető legkisebb csomagot egy megbízható tárhelyszolgáltatónál, és aligha lesz gond.

 

Azonban ha olyan weboldalt építünk, amelynek várhatóan nagy látogatottsága lesz, akkor már más a helyzet. Tipikusan fórumok, közösségi oldalak, webáruházak esetében kell alaposabban megfontolni, hogy milyen tárhelycsomagot vásárol az ember.

 

A megoldást egy SSD VPS bérlés jelenti. Egy SSD tárhely ugyanis sokkal több felhasználót képes magas szinten kiszolgálni, mint egy normál tárhely.

 

Mi az az SSD?

 

Az SSD az angol Solid State Drive szavakból keletkezett mozaikszó. Jelentése félvezető alapú meghajtó, ami egy olyan tárolóeszköz, amely az adattárolást mozgó alkatrészek hiányában is képes megvalósítani.

 

A technológia mellett rengeteg érv szól, ugyanakkor érdemes tudni, hogy a hagyományos HDD-knél jóval magasabb ára van. Az előnyök azonban kárpótolhatnak a több költségért.

Az SSD tárhely előnyei

 

HDD kontra SSD

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

 

A klasszikus HDD tárhelyek az adattárolás megvalósításához mozgó alkatrészeket használnak. Egy lemezen történik ebben az esetben az adatok tárolása, a lemezen mozgó tű fogja fel azokat. Hasonlóan működik a HDD, mint egy bakelit lemez lejátszó, ám sokkal fejlettebb technológiáról beszélünk a HDD esetében, amely párhuzamos elérést is lehetővé tesz.

 

Annak érdekében, hogy a lemezen lévő adatokat felfogja, a HDD belsejében a pozíció gyorsan változik, nem úgy, mint a bakelit lejátszó esetében. Persze a gyors pozícióváltozásnak ára van: időben és energia tekintetében is. A tű mozgási sebességének ráadásul van egy fizikai határa is.

 

Az SSD esetében nincs mozgó alkatrész, ami hatalmas pozitívum a fent ecsetelt okokból kifolyólag. Így tehát az alkatrészek mozgatásához nem szükséges energiát előteremteni, az egység fogyasztása alacsonyabb.

 

Az SSD meghajtó logikai, vagy más néven NAND kapu által valósítja meg a feldolgozást. Az áramkörök tisztán digitálisak, a sebesség pedig sokkal gyorsabb. Az ilyen egységek az elektron mozgásának a sebességével képesek dolgozni, amely akár egy milliszekundumon belüli elérést is képes eredményezni. A technológia tartós mivolta ugyancsak komoly érv, ami annak köszönhető, hogy az alkatrészek tulajdonképpen nem kopnak. Bár papíron van egy határa annak, hogy az egységre mennyi adat írható, ténylegesen azonban ez sokkal több, mint amennyi ideig egy hagyományos HDD képes üzemelni.

 

SSD csomag választása

 

A normál tárhelyhez hasonlóan SSD tárhelyből is több különféle méretűt kínálnak a tárhelyszolgáltatók. A csomagok között az egyetlen jelentős eltérés az szokott lenni, hogy mennyi RAM-ot bocsátanak a megrendelő részére. Egy kisebb csomag esetében ez lehet mindössze néhány száz MB, nagyobb csomagoknál pedig több GB RAM-ról beszélünk.

messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokNézd meg az Apple iPhone 14 Pro Max előzetesét!

Nézd meg az Apple iPhone 14 Pro Max előzetesét!

2022.07.15
| GSM Arena
Az Apple iPhone 14 Pro Max dummy előlapján a dupla kivágás látható, a vanilla verzión nincs ilyen újítás.
Az iPhone 14 a vártnál korábban érkezhet

Az iPhone 14 a vártnál korábban érkezhet

2022.08.08
| Phone Arena
Nem meglepő, hogy az Apple gőzerővel dolgozik az iPhone 14 bemutató eseményen, ám az eddig sejtett dátum változhat.
30 ezer forint alatt vihető a Xiaomi Mi Band 7 Pro

30 ezer forint alatt vihető a Xiaomi Mi Band 7 Pro

2022.07.16
| Tomtop
Épphogy bejelentette a kínai cég a Xiaomi Mi Band 7 okoskarkötőt, máris itt a 7 Pro verzió teljese más dizájnnal és kapható is.
Az Apple Watch Pro ugyanannyiba kerül, mint az iPhone 13 Pro?

Az Apple Watch Pro ugyanannyiba kerül, mint az iPhone 13 Pro?

2022.07.11
| Phone Arena
Mintha nem lenne elég, hogy az iPhone 14 valószínűleg drágább lesz, mint az iPhone 13 sorozat, egy új hír szerint az Apple Watch strapabíró kiadása pofátlan árcédulával érkezik.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Ön mennyi mobil adatot használ el egy hónapban?


csak wifin internetezek
0-1 GB
1-2 GB
2-5 GB
5-10 GB
10GB +Korábbi szavazások eredményei