Az iPhone-fölény napjai elmúltak?

2024.03.11| Phone Arena

A Qualcomm Snapdragon lapkái folyamatosan csökkentik a teljesítménybeli különbségeket az Apple A-sorozatú lapkakészleteihez képest.

Egy új pletyka azt állítja, hogy a következő generációs Snapdragon 8 Gen 4 chip gyorsabb lesz, mint az A18, amely az iPhone 16-ot fogja működtetni. A mai csúcstelefonok gyorsabbak, mint amennyire az átlagfogyasztónak szüksége lenne. Senkinek sincs ellenére az extra teljesítmény, és az AI-képességekre és az Android készülékek hosszabb szoftvertámogatására helyezett fokozott hangsúly miatt a sebesség iránti igény soha nem volt nagyobb. Egy új dél-koreai pletyka azt állítja, hogy a Snapdragon 8 Gen 4 le fogja győzni az Apple A18-at a benchmark tesztekben.

A kiszivárogtatás alapján a Snapdragon 8 Gen 4 egyetlen mag pontszáma 3500, míg az A18 valószínűleg nem haladja meg a 3300-at. A pletyka azt is mondja, hogy a Snapdragon 8 Gen 4 jobban teljesít a többmagos teszten, és a GPU is gyorsabb lesz.

A Qualcomm már megerősítette, hogy a Snapdragon 8 Gen 4 októberben kerül bemutatásra. A chip Oryon magokat tartalmaz, ami előnyt jelent a Snapdragon 8 Gen 3-mal szemben. Ennek az az oka, hogy a legutóbbi chipek az Arm által licencelt magokat használtak. Ezzel szemben az Oryon magok egyedi Arm magok, és a Qualcomm tervezte.

A Nuvia, a Qualcomm által 2021-ben megvásárolt cég eredetileg elkezdett dolgozni a magokon, hogy jobban versenyezzen az Apple-lel. A Snapdragon 8 Gen 4 feltehetően a Qualcomm első 3 nm-es chipje is lesz. A pletykák szerint a chip csak Phoenix teljesítményű magokból áll majd.

Az iPhone-fölény napjai elmúltak?

Úgy tűnik, hogy a Qualcomm mindent megtesz annak érdekében, hogy a Snapdragon 8 Gen 4 óriási sebességnövekedést adjon, és a legújabb pletykák szerint ez sikerülhet. A kiszivárogtatás azt is állítja, hogy a fő mag órajele 4,3 GHz lesz, ami jóval magasabb, mint a Snapdragon 8 Gen 3 Cortex-X4 3,30 GHz-es csúcsfrekvenciája. A magasabb órajel az energiafogyasztást is növeli, a jelentés szerint akár 1,3 V-ot is elérhet.

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

Ez az Snapdragon 8 Gen 4 által hajtott telefonok túlmelegedését okozhatná, és a Qualcomm nem szeretné ezt. Ráadásul egyetlen mag 3,500-es pontszáma túl nagy ugrás lenne a 2,187-hez képest, amit a Galaxy S24 Ultra ért el.

Így bár az új magok és az új gyártási folyamat segíthetnek a Snapdragon 8 Gen 4-nek abban, hogy legyőzze az A18-at, a győzelmi előny talán nem lesz olyan nagy, mint ahogy azt a szivárgás sugallja.

A Qualcomm a Snapdragon 8 Gen 4 több verzióját is tesztelheti, mivel egy korábbi jelentés szerint egy alacsonyabb sebességgel futó változat egymagos, illetve 2845, illetve 10628 többmagos pontszámot kapott. Ha ez beigazolódik, az A18 továbbra is gyorsabb lesz.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei